Televizor Samsung cu ecran flexibil, se poate îndoi în două direcții

1265
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Cu mai mulți ani în urmă la CES 2014 Samsung a prezentat un prototip special de televizor. Datorită unui mecanism special din spate, acest televizor poate fi utilizat atât cu ecran drept, cât și cu ecran curbat. Din acuza acestui mecanism televizorul a avut o carcasa mult mai groasă decât cu un model obișnuit. Acesta ar fi fost, fără îndoială, unul dintre motivele pentru care acest prototip nu a fost niciodată pus pe piață.

Cu toate acestea, Samsung fost preocupat să perfecționeze această tehnologie și se pare că a reușit. La începutul anului 2018 am scris despre un televizor Samsung similar cu un ecran OLED flexibil. Acum gigantul tech a depus un brevet pentru un ecran de televizor care nu poate îndoi spre înainte și înapoi. Ecranul OLED flexibil poate fi folosit în poziție plată sau concavă! În formă convexă ajunge doar când este oprit.

Brevet primit de Samsung de la USPTO pentru televizor cu ecran flexibil

La 19 noiembrie 2019, Samsung Electronics a primit un brevet de la USPTO (Oficiul pentru brevete și mărci din Statele Unite) pentru o „metodă și terminal pentru reproducerea conținutului”.

Samsung Electronics a depus un brevet pentru un ecran TV OLED flexibil, care poate fi folosit într-o stare plană și curbă. În plus, televizorul se poate îndoi spre înapoi – când televizorului este oprit. Este un model avansat și dezvoltat în continuare pe baza prototipului prezentat la CES 2014. În plus, la începutul acestei luni, compania coreeană a depus o marcă comercială pentru „Un televizor care se poate schimba, schimba totul”, ceea ce înseamnă că Samsung va dezvălui acest televizor la CES 2020.

OLED – Organic Light Emitting Diode sau diodă care emite lumină organică. Este o componentă electronică în formă de folie foarte subțire luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. Durata de viață a unui ecran OLED se apropie de 100.000 de ore de funcționare.

Panoul de afișare flexibil OLED poate fi „deformat” folosind un dispozitiv de acționare și o pereche de ghidaje pentru modificarea formei. Ecranul se poate curba înainte și înapoi. Televizorul Samsung are și un panou de asistență pe spate. Pe ambele părți ale ecranului este instalat un modul de difuzor, care este, de asemenea, rotativ.

Când televizorul este oprit, ecranul se îndoaie automat înapoi, astfel încât nu puteți vedea panoul de asistență din spate. Acest lucru ar trebui să contribuie la un aspect estetic frumos. De îndată ce televizorul este pornit, acesta poate fi folosit plat sau curbat spre înainte.

Un televizor Samsung OLED care poate schimba totul

Cu siguranță acest televizor Samsung va fi expus la CES 2020. Samsung și alți producători de televizoare își arată ultimele inovații la această expoziție pentru electronice de consum. De exemplu, în timpul CES 2019, producătorul sud-coreean a prezentat două televizoare micro LED 4K mari, precum și o serie de modele noi de televizoare Lifestyle.

Cu toate acestea, există un alt motiv pentru care credem că acest televizor și-ar putea face foarte bine intrarea la CES 2020. La 18 decembrie 2019, Samsung Electronics a depus o cerere de marcă comercială și în Marea Britanie la IPO și în SUA la USPTO. Au fost aprobate o zi mai târziu. Este vorba despre numele „A TV that can change, changes everything – Un televizor care se poate schimba, schimbă totul”.

Deci cu acest televizor se schimbă totul! Deoarece această marcă a fost solicitată cu mai puțin de o lună înainte de începerea CES 2020, este evident că acest slogan va fi folosit de Samsung pentru prima dată. Este posibil ca Samsung să se refere la ceva văzut anterior dar cu unele schimbări și actualizări. Acum acel prototip se pare că a ajuns la maturitate și este suficient de dezvoltat pentru a-l pune la dispoziția consumatorilor.

SURSĂLetsgoDigital