Transformă-ți televizorul Samsung într-un ceas cu alarmă cu One UI 5.0!

407
Transforma televizorul Samsung in ceas cu alarma cu One UI 5
Sursa foto: sammobile.com

Una dintre noile funcții pe care Samsung le-a adăugat la seria Galaxy S22 cu recenta actualizare de firmware One UI 5.0 este Moduri și rutine. Sau, mai degrabă, compania a adăugat componenta „Moduri” la „Rutinele” existente și a redenumit aplicația – cunoscută anterior sub numele de Rutine Bixby – în „Moduri și rutine”.

Noua componentă aduce un grad ridicat de automatizare dispozitivelor One UI 5.0, în funcție de faptul dacă utilizatorul lucrează, conduce, doarme și multe altele. Modurile se pot integra cu SmartThings, ceea ce înseamnă că vă puteți seta dispozitivele de casă inteligentă – și Matter – pentru a schimba comportamentul în funcție de modurile dvs. în One UI 5.0. De exemplu, puteți crea un „Mod inactiv” și puteți transforma televizorul inteligent Samsung într-un ceas cu alarmă cu seria Galaxy S22. Sau puteți face ca televizorul să schimbe automat modul de imagine la o anumită oră de noapte. Potrivit SamMobile, puteți automatiza nivelul volumului și diverse alte setări.

Porniți televizorul Samsung folosind One UI 5.0

În primul rând, va trebui să creați Sleep Mode pe dispozitivul Galaxy care rulează cu noua interfață One UI 5.0. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Setări de pe telefon și accesați „Moduri și rutine”. Selectați „Sleep” din fila „Moduri”. Dacă opțiunea lipsește, atingeți „Add mode” și selectați „Sleep” de acolo.

Atingeți „Start” pentru a începe să vă creați modul pentru somn. Utilizați cadranul circular al ceasului pentru a vă selecta orele de somn. Opțional, alegeți un sunet de alarmă și opțiunile preferate de vibrație și amânare. Atingeți „Următorul” când sunteți gata.

Primul ceas cu alarmă adevărat a fost creat de americanul Levi Hutchins în 1787. El avea probleme să se trezească dimineața și a conceput un dispozitiv ingenios de ceas cu alarmă fără a-l comercializa sau dezvolta în continuare.

De asemenea, vă puteți personaliza opțiunile „Nu deranja” după cum doriți. Pentru asta atingeți „Următorul” și alegeți setările pe care doriți să le aplicați când pornește Modul Sleep. De exemplu, Tonuri de gri, Modul întunecat, Protecție pentru confortul ochilor, Economisire energie și Modul de sunet și volum. Când ești gata, atinge „Terminat”.

Transformă-ți televizorul Samsung într-un ceas cu alarmă.

După ce ați configurat Sleep Mode, derulați în jos și atingeți „Când se termină modul” în panoul „Control SmartThings”. Selectați televizorul, asigurați-vă că aveți selectată caseta „Pornire” și setați volumul dorit. Când este gata, reveniți la ecranul anterior.

Atingeți „Run scene” și selectați „Create scene”. Atingeți butonul „+” de sub „Acțiuni” și selectați „Dispozitive de control” din lista de acțiuni. Selectați televizorul inteligent Samsung pentru a-și personaliza și mai mult comportamentul de dimineață. De exemplu, puteți schimba sursa și modul imagine. Când ai terminat de personalizat acești parametri, denumește-ți Scena și selectează o pictogramă.

În cele din urmă, atingeți „Run” pentru a testa scena și asigurați-vă că funcționează conform intenției. Când apăsați butonul „Run”, televizorul ar trebui să se pornească cu setările predefinite activate (modul imagine, sursa, nivelul volumului și așa mai departe). Dacă totul este pe placul tău, atinge „Salvează”. Și, în cele din urmă, bifați caseta de lângă scena pe care tocmai ați numit-o și creat-o pentru a o asocia cu modul dvs. Sleep.

Rețineți: folosind Moduri și rutine, puteți face ca televizorul inteligent Samsung și alte dispozitive SmartThings să se comporte în diferite moduri atunci când sunt active diferite moduri. În schimb, puteți seta televizorul să aibă un mod de imagine mai întunecat atunci când modul Sleep se activează automat, utilizând setarea „Când începe modul” (în loc de „Când se termină modul”) și multe altele.