5 tendințe Samsung în tehnologia privind siguranța publică pentru 2019

814

Samsung este în prim-plan când este vorba de tehnologii de ultimă generație pentru toate domeniile vieții. Siguranța persoanei este în foarte mare măsură beneficiara acestor noi tehnologii, conform NewsSamsung. Fie că vorbim de Internetul obiectelor, Inteligența artificială sau 5G implementate în smartphone-uri sau smartwatch-uri, acestea contribuie la siguranța noastră. Pe măsură ce aceste tehnologii evoluează rapid poliția a descoperit că prin acestea poate realiza mai mult cu mai puțin personal.

De fapt, tehnologia a devenit punctul forte pentru poliție, în ultimul timp ofițerii având la dispoziție informații și capacități care ar fi fost imposibile acum câțiva ani. Iată cinci tendințe tehnologice care vor avea impact asupra siguranței noastre în 2019 și în următorii ani.

Internetul obiectelor (IoT). Internetul obiectelor devine acum relevant pentru îmbunătățirea activității de aplicare a legii. În esență, IoT se referă la rețeaua în creștere de senzori și dispozitive electronice care pot interacționa sau comunica prin utilizarea conectivității la internet. Senzorii foarte performanți și camerele de luat vederi vor fi două lucruri extrem de importante. Senzorii și camerele vor notifica în timp real activități suspecte sau condițiile speciale care merită intervenția poliției.

Folosirea dispozitivelor conectate la IoT poate avea ca rezultat o cunoaștere imediată a unei situații și, ca rezultat, o eficiență crescută și o siguranță sporită a ofițerilor. Utilizările IoT includ semnale de trafic coordonate în timpul situațiilor de urgență și o auto-notificare privind folosirea armelor printr-un senzor montat pe toc sau pe pistol.

Inteligența artificială, un analist atent al poliției

La fața locului, senzorii IoT (Internet of Things) și camerele de luat vederi pot furniza informații esențiale despre o situație. Astfel pot ajuta poliția să investigheze și să înțeleagă mai bine evenimentele care au avut loc. La IoT se pot conecta, de exemplu, dispozitive cum ar fi senzorii de gaz. În acest fel poliția este alertată imediat și poate interveni prompt pentru a salva vieți când este semnalat un gaz periculos.

Inteligență artificială. Samsung este în fruntea companiilor care dezvoltă inteligența artificială. Samsung a depus cele mai multe brevete de invenție în domeniul AI din lume. Interpretarea datelor colectate a fost, în mod tradițional, obiectul unui analist al poliției. Acesta a trebuit de cele mai multe ori să revizuiască manual datele pentru a descoperi informațiile relevante. Analiza datelor a fost precedată de o cerere de examinare a datelor motivată de o problemă care a devenit critică. Acest lucru a limitat utilizarea eficientă și la timp a datelor și posibilitatea erorilor umane este automat mai mare.

Inteligența Artificială (AI) poate servi ca un observator permanent, care operează în fundal în timpul tuturor operațiunilor zilnice. Totul este foarte prompt și oferă notificări în timp util a unor anomalii statistice sau a unor evenimente în desfășurare. De exemplu, șeful patrulei de pe stradă poate primi un e-mail generat de AI, informându-l că spărgătorii au fost depistați de senzori într-o anumită zonă. Informația poate include și alte informații relevante, cum ar fi locul exact și ora infracțiunii.

Gestionarea datelor și înregistrărilor mult mai ușoară

AI sporește eficacitatea poliției prin videoclipuri, prin furnizarea de imagini în care se văd anomalii la anumite obiective. Pot fi descoperite obiectele lăsate nesupravegheate într-o zonă securizată sau un vehicul care merge în mod greșit pe o stradă cu sens unic. AI se adresează în mod direct uneia dintre cele mai mari provocări ale noii tehnologii: supraîncărcarea informațiilor. Monitorizarea permanentă a unui perete plin cu ecrane nu mai este necesară atunci când analizele video bazate pe AI fac parte din sistem. AI poate sintetiza cantități masive de date, oferind astfel informațiile necesare ofițerilor de poliție.

Sistemele de management al documentelor (CAD) și sistemele de gestionare a înregistrărilor (RMS)

De foarte mult timp acestea au fost bazele informaționale care păstrează majoritatea informațiilor pentru poliție. Aceste sisteme tradiționale au fost și mai sunt, extrem de complexe și consumatoare de timp pentru procurarea de date. Firmele de software de securitate publică oferă acum produse bazate pe web, permițând poliției să se aboneze la serviciile de care au nevoie.

Cu RMS și CAD bazate pe web, informațiile esențiale ale misiunii, cum ar fi înregistrări video, fotografii și diagrame detaliate, pot fi stocate și apoi ușor accesate de către personalul de teren. Prin intermediul smartphone-lor Samsung ofițerii pot să aibă acces la datele critice, indiferent de unde se află.

Smartphone-uri cum ar fi Galaxy S8, S9, Note 8 sau Note 9 au primit certificarea de la NIAP pentru utilizare clasificată de către guvernul american și oficialii agențiilor federale. NIAP este operată și se află în subordinea NSA – Agenția Națională de Securitate. Acest lucru înseamnă că aceste dispozitive satisfac standardele riguroase de siguranță pentru a menține în siguranță informațiile clasificate necesare agențiilor și departamentelor federale din SUA.

Rețeaua 5G va fi esențială pentru siguranța publică

5G. Cele mai recente tehnologii în bandă largă vor debuta în 2019. Operatorii de telefonie mobilă vor acorda prioritate în rețelele lor pentru a sprijini operațiunile de siguranță publică. Aceasta înseamnă că poliția și serviciile de siguranță publică vor fi primii beneficiari de lățimea de bandă asigurată de 5G. Aceasta va putea susține operațiuni importante, chiar și atunci când există o cerere ridicată în rețea. 5G va permite serviciilor de siguranță publică să utilizeze tehnologii, cum ar fi video streaming live și accesul la fișiere mult mai mari. Rețeaua 5G va sprijini utilizarea extinsă IoT, deoarece rețeaua va permite densități mari de senzori și dispozitive în rețea.

Tranziția la rețeaua 5G probabil va fi mai degrabă revoluționară decât evoluționară. În primul, rând, clienții vor observa că rețeaua este mai rapidă – datele se vor descărca aproape instant, chiar şi în sistemul de telefonie mobilă.

Smartwatch. Smartwatche-urile nu sunt doar pentru fitness sau verificarea mesajelor. Pentru agențiile de siguranță publică, ele oferă ofițerilor o modalitate convenabilă de a se conecta la CAD și de a se integra cu alte aplicații esențiale pentru misiuni. Deoarece dispozitivele au senzor geomagnetic, un smartwatch purtat de unul dintre membrii echipei din teren poate fi depistat și localizat imediat. Astfel echipa cea mai apropiată de locul critic poate interveni foarte rapid.

Toate aceste tehnologii vor avea un rol important pentru siguranța noastră

Samsung Galaxy Watch poate detecta mișcarea bruscă, cum ar fi angajarea într-o urmărire prin alergare, poate alerta imediat alte echipe pentru a fi susținută. Poate alerta un ofițer cu privire la primirea unor informații cu feedback haptic (vibrație). Alertele, imaginile și chiar hărțile pot fi afișate instantaneu pe ecranul cu rezoluție înaltă. Ofițerii care patrulează pot primi informații despre incidente la fel ca ofițerii care au acces la un computer în vehicul.

Toate tehnologiile de mai sus vor juca un rol esențial în modelarea viitorului siguranței publice. Acestea vor furniza informații capitale ofițerilor atunci când și în cazul în care au nevoie de ele. Rezultatele vor îmbunătăți eficiența ofițerilor și creșterea gradului de conștientizare situațională – componente cheie ale securității ofițerilor.