Iată ce teste de sănătate puteți face cu seria Galaxy Watch 4!

717
Iata ce teste de sanatate care le puteti face cu seria Galaxy Watch 4!
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Moderne și din ce în ce mai prezente, ceasurile inteligente precum noua serie Galaxy Watch 4 monitorizează oxigenarea sângelui, fac o electrocardiogramă și chiar calculează compoziția corpului nostru. Tot mai mult smartwatch-urile încetează să mai fie doar o extensie a smartphone-urilor noastre pentru a deveni o extensie a corpului uman. Sarcini mai simple, cum ar fi notificările, numărarea pașilor sau monitorizarea bătăilor inimii vor câștiga funcții mult mai complexe. Toate aceste sunt pentru sănătatea și bunăstarea utilizatorilor.

Acum este posibilă efectuarea mai multor feluri de teste cu ceasurile inteligente Samsung. Se poate efectua o electrocardiogramă, măsura nivelul de oxigen al sângelui și monitoriza tensiunea arterială. După lansarea seriei Watch 4, Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic, se poate măsura compoziția corpului utilizatorilor.

Cu aceste informații în mâinile și compania profesioniștilor din domeniul sănătății, este posibil să se stabilească o rutină personalizată de obiceiuri și exerciții, precum și o dietă sănătoasă potrivită pentru fiecare corp. Mai jos, prin intermediul Samsung Newsroom vă prezentăm ce teste de sănătate puteți face cu seria Samsung Galaxy Watch 4.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Măsurarea grăsimii corpului și SpO2 și monitorizarea somnului cu Galaxy Watch 4

Analiza grăsimii corpului. Una dintre marile inovații prezente în noile ceasuri Samsung Galaxy Watch 4 este evaluarea compoziției corpului prin bioimpedanță. Dispozitivul declanșează un curent electric imperceptibil care străbate corpul și este capabil să verifice o serie de informații fundamentale pentru sănătate. Acest test relevă greutatea mușchilor noștri; procentul de grăsime din corp; apa totală a corpului; și rata metabolică bazală. Toate acestea indică cantitatea de calorii necesare de care organismul are nevoie pentru a ne menține zilnic în formă.

Nivelul normal de oxigen în sânge la om este între 95–100%. Sub 90%, este considerat scăzut și numit hipoxemie. Nivelurile de oxigen din sângele arterial sub 80% pot compromite funcțiile diferitelor organe, cum ar fi creierul și inima.

Nivelul de oxigen din sânge. Pulsoximetrul este în mod tradițional un dispozitiv care se pune pe degetul utilizatorului pentru a măsura nivelul de oxigen din sânge. Ceasurile inteligente, precum seria Galaxy Watch 4, fac această măsurare de la încheietura mâinii. Acest test măsoară cantitatea de oxigen din fluxul sanguin și, din moment ce saturația de oxigen este direct legată de performanța fizică, cunoașterea acestor informații poate ajuta la o performanță fizică mai bună. A devenit un test foarte important în timpul pandemiei COVID-19! Este un indicator foarte relevant utilizat de profesioniștii din domeniul sănătății atunci când monitorizează evoluția bolii. Funcția este disponibilă și în România.

Monitorizarea somnului. Un somn bun ne oferă mai multă dispoziție și este esențial pentru a crea o rutină sănătoasă. Seria Galaxy Watch 4 integrează un set de senzori care evaluează mișcarea utilizatorului pe timp de noapte și chiar folosește microfonul smartphone-ului pentru a detecta sforăitul. Din aceasta, ceasul inteligent setează automat timpul de somn, tipul (dacă este ușor, greu sau REM) și creează un scor de la 0 la 100 pentru calitate.

Măsurarea tensiunii, EKG și monitorizarea antrenamentelor

Măsurarea tensiunii. Datorită senzorului Samsung Bioactive prezent în noile ceasuri utilizatorul își poate monitoriza tensiunea arterială în timp real. Senzorul permite o verificare rapidă și precisă a acestor date și, cu o monitorizare medicală adecvată, identifică posibile boli arteriale. În plus, aplicația Samsung Health menține istoricul verificărilor de pe smartphone asociat cu seria Watch 4. Măsurarea tensiunii arteriale este disponibilă numai pe anumite piețe. Este disponibilă și în România!

Electrocardiograma. Ceasurile inteligente pot monitoriza tensiunea arterială și pulsul utilizatorului, dar versiunile mai noi, precum Galaxy Watch 4, reușesc să măsoare datele dintr-o electrocardiogramă, care poate detecta semne de aritmie cardiacă (fibrilație arterială), de exemplu. Aici, mai mult ca oricând, este important să subliniem că monitorizarea medicală este esențială pentru ca aceste informații să fie utilizate în cel mai sigur și eficient mod posibil. Funcția EKG este disponibilă numai pe anumite piețe. Aplicația ECG nu este destinată să înlocuiască metodele tradiționale de diagnostic sau tratament.

Antrenamente și activități fizice. Prin integrarea cu aplicația Samsung Health, seria Galaxy Watch 4 este un adevărat centru de fitness și antrenament pentru utilizatori. Setul de senzori reușește să identifice automat faptul că ai început o activitate fizică, de exemplu. Prin intermediul ceasului, este, de asemenea, posibil să se indice ce tip de exercițiu se va face, să monitorizeze evoluția, să creeze provocări, printre alte funcții. Toate acestea, cu toate resursele orientate spre sănătate care rulează în paralel. În fiecare săptămână, se trimite un raport al activităților și informațiilor, astfel încât utilizatorul să poată urmări evoluția acestora.