Samsung The Premiere 8K cu focalizare ultra-scurtă și imagine de 150 inch

184
Samsung The Premiere 8K
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung are un proiector Premiere 4K care poate genera o imagine de 130 inch cu o luminozitate de 2.800 lumeni. Acum, la Consumer Electronics Show 2023, compania sud-coreeană a lansat un nou proiector – Samsung The Premiere 8K. Acesta are focalizare ultra-scurtă și poate genera o imagine cu o diagonală de 150 inch. Deși Premiere 8K nu este primul proiector 8K de pe piață, Samsung spune că este primul proiector 8K care poate afișa o imagine cu o diagonală de până la 150 inch.

Data exactă de lansare și prețul dispozitivului nu au fost confirmate de compania Samsung. Potrivit Notebookcheck, noul proiector este de așteptat să sosească în unele țări la sfârșitul acestui an. Samsung a confirmat că The Premiere 8K va fi disponibil în țări precum SUA, Marea Britanie și Australia până la sfârșitul acestui an. Samsung nu a specificat alte piețe, dar probabil va fi lansat la nivel global. Modelul Samsung The Premiere 4K este disponibil și în România, deci, cel mai probabil și noul model va fi.

Samsung The Premiere 8K cu difuzoare Dolby Atmos

Samsung The Premiere 8K are o sursă de lumină laser și poate produce imagini cu o diagonală de 150 inch (381 cm). Momentan nu știm alte specificații, cum ar fi luminozitatea, numărul/tipul de porturi, suportul pentru rata de reîmprospătare variabilă (VRR), 120Hz și Dolby Vision. Dar Samsung a confirmat că va avea un sistem de sunet încorporat, compatibil cu Dolby Atmos. Compania mai spune că Premiere 8K va oferi toate aceleași funcții Tizen OS ca televizoarele sale emblematice. Este vorba despre: Gaming Hub, Art Store, Health Monitor și multe altele.

Samsung Premiere 8K urmează lui Premiere 4K lansat în 2020. După cum sugerează și numele, cel mai recent proiector cu focalizare ultrascurtă are o rezoluție de 8K. În prezent, nu există foarte mult conținut 8K, o problemă care afectează și televizoarele 8K. Fără conținut 8K, nu puteți profita pe deplin de pixelii suplimentari, deși proiectorul va converti tot ce îl trimiteți la 8K. Astfel imagine va fi mai clară decât cea generată de un proiector 4K care proiectează o imagine de dimensiuni similare. Rețineți că există aspecte mai importante ale calității imaginii decât rezoluția. YouTube este una dintre platformele de top pentru videoclipuri de această calitate.

Lumeni ANSI este luminozitatea definită de Institutul Naţional American de Standardizare, care presupune efectuarea mai multor măsurători de luminozitate în diferite puncte ale unui ecran alb proiectat şi calcularea mediei acestora.

Proiectorul Samsung Premiere 4K de 130 inch (330,2 centimetri) are o luminozitate de până la 2.800 ANSI lumeni și tehnologie triple-laser. Dispozitivul acceptă HDR10+ și vine cu instrumente precum Filmmaker Mode. Este echipat cu difuzoare integrate de 40W care oferă o experiență de sunet pe 4.2 canale pentru un sunet captivant. De asemenea, puteți controla gadgetul cu asistenți vocali precum Bixby, Amazon Alexa și Google Assistant.