Aplicația Tidal lansată pentru dispozitivele portabile Samsung

847

Există o nouă opțiune de streaming muzical acum pentru dispozitivele portabile ale companiei Samsung. Tidal a anunțat lansarea aplicației sale oficiale pentru smartwatch-urile și trackerele de fitness ale gigantului tech. Potrivit site-ului SamMobile, aceasta este de fapt prima aplicație a companiei Tidal pentru dispozitive portabile. Tidal este deținută de Shawn Corey Knowles-Carter, cunoscut și sub numele de Jay-Z. Este un cunoscut rapper, producător de discuri, antreprenor și ocazional actor american.

Aplicația este disponibilă pentru smartwatch-urile Samsung Galaxy Watch, Samsung Gear S3, Gear S2. Trackerele de fitness Samsung Gear Sport, precum și Samsung Gear Fit 2 Pro și Gear Fit 2 suportă și ele aplicația Tidal. În plus, aplicația este acum disponibilă pentru descărcare din Galaxy Apps.

Tidal este disponibilă alături de Spotify pe dispozitivele portabile Samsung

Samsung a ales deja compania suedeză Spotify pentru servicii muzicale în toate dispozitivele sale. De altfel și Tidal își are originea tot în țările nordice, în Norvegia. Samsung a încheiat un parteneriat cu Spotify, gigantul de streaming, la începutul acestui an. Parteneriatul pe termen lung va oferi o experiență muzicală integrată care se întinde pe toate dispozitivele inteligente ale companiei. Samsung chiar și-a actualizat recent propria aplicație muzicală pentru a adăuga o filă Spotify care conține recomandări de redare a melodiilor de la acest serviciu.

Tidal – este un serviciu de streaming bazat pe abonament cu muzică și videoclipuri muzicale de înaltă definiție. Serviciul are peste 48,5 milioane de melodii și peste 175.000 de videoclipuri, are peste 3 milioane de abonați și este disponibil în 52 de țări. Tidal a fost lansat în 2014 de compania norvegiană Aspiro, în 2015 Aspiro a fost achiziționată de către Jay-Z.

Prin sosirea pe platforma Samsung pentru wearables, Tidal face legătura între această platformă și pasionații de fitness. Aplicația va evidenția în special playlisturi care pot fi ascultate în orele de antrenament sau mișcare. Meniul principal al aplicației va oferi utilizatorilor acces rapid la muzica lor. Există o secțiune Explore unde vor fi disponibile liste de redare curative. De asemenea, este posibil să căutați muzică utilizând această aplicație. Ascultatul offline este posibil deoarece aplicația permite utilizatorilor să descarce piese muzicale.

Pentru a utiliza aplicația, va fi necesar un abonament Premium Tidal. Cei care se înscriu pentru serviciul de streaming muzical prin smartwatch-urile Samsung vor primi gratuit trei luni de Tidal Premium.