Tinerii vor telefoane Apple, persoanele în vârstă preferă Samsung

281
Tinerii vor telefoane Apple persoanele in varsta prefera Samsung
Sursă foto: Sammyfans

Samsung și Apple sunt de mai mulți anii principalele companii producătoare de telefoane mobile de pe piață. Indiferent ce model alegi nu poți greși cu niciunul dintre telefoanele celor doi giganții tehnologici mondiali. Ambele companii au telefoane și tablete de cea mai bună calitate, cu specificația că portofoliul Samsung este mult mai mare și variat ca produse.

Dar, care telefoane, Samsung sau Apple, sunt preferate de cumpărători în funcție de vârstă? Ce telefoane vor tinerii, ce telefoane vor persoanele mai în vârstă? Recent, compania de cercetare de piață Canalys a răspuns la această întrebare. Canalys a publicat un studiu de piață care dezvăluie preferințele de brand în Europa de Vest, potrivit SammyFans. Studiul arată că tinerii sunt înclinați spre Apple, în timp ce persoanele în vârstă preferă un Samsung Galaxy.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Graficul arată că 59% dintre tinerii cu vârsta sub 25 de ani preferă un smartphone Apple iPhone. În același timp, peste 20% preferă un telefon Samsung Galaxy. Dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, 44% s-au orientat spre Apple iPhone, în timp ce doar 28% cumpără un Samsung Galaxy. Există și un procent de 28% care optează pentru un telefon de alte mărci Android.

Sursă foto: Canalys

Această tendință se schimbă, pe măsură ce grupa de vârstă se schimbă și ea. De exemplu la cumpărătorii cu vârsta cuprinsă între 34 până la 44 de ani, 34% dintre ei preferă Samsung, în timp ce 30% preferă Apple. Continuând tendința, 38% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 54 de ani cumpără un telefon Samsung Galaxy, în timp ce doar 25% preferă un iPhone de la Apple. Studiul de piață nu a specificat ce modele de telefoane sunt cele mai cumpărate în Europa de Vest.

Canalys este o firmă de cercetare care oferă servicii companiilor din electronică și tehnologie. A fost fondată în 1998 și are sediul în Singapore. Printre clienți sunt AT&T, Samsung, Apple, Broadcom, Disney, HP, Google și IBM.

Aceste rezultate publicate de Canalys ar trebui să provoace îngrijorare pentru Samsung, precum și pentru Android/Google. Vă reamintim că actualul studiu de piață a fost realizat doar în Europa de Vest. Este totuși o piață foarte importantă pentru Samsung și Apple, o piață care de obicei stabilește tendințe. Amenințarea imediată pentru Android nu este atât de extremă. Cum va arăta piața în cinci, zece sau cincisprezece ani? Încă nu știm dacă generațiile următoare vor fi mai înclinate către Apple sau către Samsung. Ce știm în acest moment este că Samsung a fost pe primul loc în lume ca vânzări și în trimestrul trei din acest an.