Tizen ar putea fi înlocuit cu Wear OS pe ceasurile Samsung 2021

470
Tizen ar putea fi inlocuit cu Wear OS pe ceasurile Samsung 2021
Sursa Foto: @MaxWinebach

Luna trecută Ice Universe a spus că Samsung își va înlocui sistemul de operare Tizen cu Wear OS pe noile sale ceasuri inteligente care vor fi scoase în vânzare în al doilea trimestru. Potrivit domnului Universe, noile ceasuri se vor numi Samsung Galaxy Watch 4 și Samsung Galaxy Watch Active 4. Aceasta înseamnă că Samsung va sări peste numele Galaxy Watch Active 3.

Acum ultimul zvon de la Max Weinbach dezvăluie noi informații. Acestea au fost găsite în aplicația Galaxy Wear și sunt legate de două modele cu sistem de operare Wear OS. Aplicația Galaxy Wear conținea referințe la un nou plugin cu numele de cod „water – apă”. În cadrul referințelor la „apă”, Weinbach a descoperit alte două nume de cod: „fresh – proaspăt” și „wise – înțelept”. Se spune că aceste două nume reprezintă unul dintre noile ceasuri pe care Samsung le-ar putea lansa între aprilie și iunie.

Wear OS pe noile smartwatch-uri Samsung din acest an

Toate referințele Wear OS menționate anterior au fost însoțite de ceva care spune „newos”. Nu este atât de greu de dedus, deoarece „newos” înseamnă în mod evident: „new os”. Adică un nou sistem de operare. Este posibil, dar foarte îndoielnic, că Samsung vorbește despre un sistem de operare diferit de Wear OS. Un alt nume de cod a fost descoperit de Max Weinbach: „merlot”. Acesta ar putea fi un cod pentru numele procesorului care va alimenta noile articole portabile.

Conform PhoneArena, sunt informații că Google a lucrat cu OnePlus pentru a îmbunătăți sistemul de operare Wear. Nu trebuie să uităm că Tizen OS a fost suficient de bună pentru ca Samsung să rămână pe locul al doilea printre producătorii de ceasuri inteligente anul trecut. A fost în spatele companiei Apple, dar diferența a fost totuși uriașă în favoarea companiei americane.

Wear OS (Operating System), cunoscut anterior ca Android Wear, este un sistem de operare Google Android conceput pentru smartwatches și alte purtabile.Wear OS încorporează Google Assistant adaptat pentru ecrane mici.

Trebuie să recunoaștem că Tizen nu aduce la masă același număr de aplicații ca Wear OS. Cel mai probabil acesta este motivul principal al acestei modificări, dacă într-adevăr Samsung o va face. Mai multe aplicații ar putea însemna o cerere mai mare pentru noile Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch Active 4.