Toată seria Samsung Galaxy S22 poate avea încărcare de 65 de wați

429
Toata seria Samsung Galaxy S22 poate avea incarcare de 65W
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung Galaxy S22, împreună cu frații săi mai mari, vor ajunge pe piață doar la începutul anului 2022. Știm sigur că Samsung deja lucrează la aceste modele. Au fost zvonuri că doar Galaxy S22 Ultra va avea încărcare rapidă de 65W. Acum am aflat că toate viitoarele smartphone-uri emblematice din serie vor veni cu încărcare de 65W.

După cum scrie WinFuture, citând tipsterul sud-coreean FrontTron, Samsung planifică o schimbare importantă în ceea ce privește aprovizionarea cu energie la seria Galaxy S22. Mai exact, se spune că ar trebui să fie acceptate pachete de alimentare de până la 65W. Până acum cea mai mare putere de încărcare rapidă Samsung a fost de 45 de wați și a trebuit să plătiți suplimentar pentru asta.

Seria Samsung Galaxy S22 cu încărcare rapidă de 65W

Modelul pilot actual, Samsung Galaxy S21 Ultra are o încărcare rapidă de 25W. Samsung a vândut pe Galaxy S20 Ultra cu încărcare de 45 de wați. Cu toate acestea, în cutie a avut un încărcător de 25W. Dacă doriți să folosiți încărcarea rapidă de 45W, trebuie să achiziționați o sursă de alimentare separată de 45 de wați, dar acest încărcător are un preț destul de mare.

Samsung a limitat suportul de alimentare de 45W doar la modelele mai puternice Galaxy Note 10+ și Galaxy S20 Ultra. Celelalte modele din aceste serii au încărcare de 25W. Samsung a motivat acest lucru prin faptul că nu ar avea ca rezultat mari avantaje. De fapt, tehnologia Samsung FastCharge încarcă foarte eficient cu 25 de wați.

În ianuarie 2020, Parlamentul European a adoptat o rezoluție, solicitând Comisiei Europene să adopte reguli privind introducerea obligatorie a încărcătoarelor comune (USB tip C) pentru toate dispozitivele mobile. Compania Apple este cea mai reticentă la această hotărâre.

Dacă facem comparație cu alte modele de la companiile concurente care încarcă cu mai multă putere, există diferențe notabile. Un Galaxy S21 Ultra cu un adaptor de alimentare de 25 de wați este complet încărcat după 70 de minute. Pentru referință, la Xiaomi Mi 11 Ultra cu aceeași baterie încărcarea durează doar 40 de minute cu încărcarea de 65W.

Nume de cod intern Rainbow la viitoarea serie Galaxy S22

Conform noilor informații sursa de alimentare rapidă va fi standard la toate modelele din seria Galaxy S22: 65W. Modelele „Roșu” (Galaxy S22 normal), „Verde” (Galaxy S22+) și „Albastru” (S22 Ultra) din seria S22 au toate numele de cod „Rainbow” și ar trebui să fie echipate cu încărcare rapidă de 65W.

În cele din urmă, rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla la seria Samsung Galaxy S22. Între timp, credem că viitorii utilizatori ai acestei serii se vor bucura dacă este inclus și un adaptor de alimentare în cutie. Știm că Samsung a urmat exemplul Apple și nu mai livrează smartphone-uri de top cu adaptorul de alimentare inclus.