Tot ce știm despre Galaxy Note 10, specificații, preț și data lansării

1281
Sursa Foto: LetsGoDigital.org

Patru noi modele de Samsung Galaxy Note 10 vom primi pe 7 august la Barclays Center din New York. Începând cu Galaxy Note 10e până la Samsung Galaxy Note 10 5G, toate modelele vor avea un ecran cu gaură, amplasată central în partea de sus, pentru o camera foto. Și, bineînțeles, toate vor avea celebrul S Pen.

Cele patru telefoane vor veni două în variante de 4G și două cu o conectivitate 5G. Există mai multe diferențe între Samsung S10+ și Samsung S10 5G decât doar adăugarea suportului de rețea 5G. Nu este încă destul de clar dacă modelele 5G din seria Note 10 vor diferi, de asemenea, în specificații față de dispozitivelor 4G. Sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple.

Posibil ca modelele Note 10 5G să fie lansate mai târziu la vânzare

Este foarte posibil ca Samsung să lanseze simultan toate cele patru modele, dar cele cu o conectivitate 5G să ajungă mai târziu la vânzare. Această tactică a fost aplicată și seriei Galaxy S10. Modelul Galaxy S10 5G nu este disponibil pe scară largă în acest moment. Nu este disponibil nici în România și nu putem spune dacă Note 10 5G va veni în țara noastră. Bineînțeles din cauza inexistenței rețelei 5G.

Galaxy Note 10e va fi modelul mai ieftin. La fel cum Galaxy S10e este varianta cea mai ieftina a modelului S10. De exemplu, Galaxy S10e are un ecran mai mic, mai puține camere și memorie, o baterie cu capacitate mai mică și niciun scaner de amprente in-display. În ceea ce privește designul și procesorul, cele două dispozitive se potrivesc. Este de așteptat ca Samsung să facă o diferențiere similară între Galaxy S10e și Galaxy Note 10e. Repetăm din nou, nu știm dacă se va numi Note 10e.

Inch-ul este o unitate de lungime britanică egală cu 25,4 cm și este uzuală Statele Unite ale Americii. Mai este frecvent utilizat pentru lungime în Canada și Regatul Unit. Irlanda, India, Malaezia, Australia și Noua Zeelandă mai utilizează încă această unitate de măsură în paralel cu sistemul metric.

S-au spus multe despre dimensiunea ecranului noii serii Galaxy Note. În mod tradițional această serie are cele mai mari ecrane. Galaxy Note 9 are un ecran de 6,4 inch, cel mai mare ecran la acea dată lansat de Samsung. De atunci, Samsung a lansat, de asemenea, diverse modele de telefoane cu un ecran de 6,7 inch, inclusiv Galaxy S10 5G. Este evident că cel puțin un model Note 10 va fi introdus cu un ecran de cel puțin 6,7 inch. Toate informațiile de până acum dau modelul mai mare cu un ecran de 6,75 inch.

Ecranul curbat 3D posibil să fie utilizat pe Galaxy S11

În plus, au existat zvonuri că dispozitivul mai mic, Note 10e, este echipat cu un ecran de 6,28 inch. Din punct de vedere al designului, probabil ca Samsung să opteze pentru colțuri puțin mai rotunjite. Marginile ecranului vor fi reduse la minim și afișajul curbat va fi fără îndoială acolo. Un ecran curbat 3D, despre care care am scris recent, este posibil să fie utilizat pe Samsung Galaxy S11.

Scanerul de amprente va fi probabil plasat sub ecran la toate cele patru modele. În afară de modelul Galaxy S10e, celelalte modelele din seria S dispun de un scaner de amprentă digitală în ecran. Foarte probabil Samsung va îmbunătăți acest tip de identificare biometrică, chiar dacă foarte multe recenzii au arătat că funcționează foarte bine.

Camerele foto, care pot fi găsite și în noile modele Galaxy S, aproape sigur le vom regăsi în noua serie Note. Steve McFly, mai cunoscut sub numele de OnLeaks pe Twitter, a anunțat la începutul acestei luni că modulul camerei frontale va fi amplasat central pe noua serie. La seria Galaxy S10 este amplasat în colțul din dreapta sus. În plus, toate noile modele de Galaxy Note ar avea o singură cameră frontal. Pe Galaxy S10+ și Galaxy S10 5G sunt două camere.

De asemenea, camerele de pe spate nu vor mai fi așezate orizontal, vor fi amplasate vertical în partea stângă sus. Sunt un total de patru camere, dintre care una este cu senzor ToF pentru adâncime 3D. Această informație a fost confirmată recent și de retailerul online Mobile Fun, care deja are diverse huse pentru Galaxy Note 10 și Nota 10 Pro. Modelul mai ieftin Note 10e va avea probabil o camera mai puțin pe spate. Acest dispozitiv nu va avea o cameră de profunzime 3D.

Posibil o cameră cu diafragmă variabilă în trei trepte pe Note 10

Potrivit lui Ice Universe, camera principală aflată pe Note 10 va fi echipată cu trei setări de diafragmă. Cu seria S10, acest lucru este limitat la două, f / 1,5 și f / 2,4. Se pare că se adaugă o posibilitate suplimentară, f / 1,8. Această deschidere va fi ideală pentru fotografiile cu un fundal neclar sau în condiții de lumină puternică sau de iluminare slabă.

În ce privește procesorul, presupunem că Samsung va folosi Snapdragon 855 / Exynos 9820 la toate modelele, în funcție de regiune. Vom avea, conform informațiilor, 12 GB de memorie RAM, deși este foarte posibil ca Note 10e să aibă mai puțină memorie RAM. Firește, noile smartphone-uri Samsung rulează pe sistemul de operare Android 9 Pie cu interfața One UI.

Trebuie să amintim și despre zvonurile privind mufa de 3,5 mm și portul microSD. Există tot mai multe semnale că Samsung spune la revedere jack-ului de 3,5 mm de data aceasta. Posibil doar modelul mai mare, Galaxy Note 10 Pro să mai aibă și un port microUSB. De asemenea, dispozitivul nu va mai avea un buton fizic Bixby. Asistentul inteligent va putea fi activat printr-o apăsare mai lungă a butonului de pornire.

O noutate este probabil tehnologia Sound-on-Display, care transformă ecranul într-un difuzor. Această caracteristică a fost lansată la începutul acestui an de LG cu smartphone-ul G8 ThinQ. Samsung a echipat acum și telefonul său Galaxy M40 cu această tehnologie.

În plus, este de așteptat ca Note 10 să fie echipat cu o baterie de 4.500 mAh, care este considerabil mai mare decât predecesorul său, care are o baterie de 4.000 mAh. În plus, a apărut o baterie cu o capacitate de 3.400 mAh, se pare că este utilizată pentru Galaxy Note 10e.

Este avută în vedere o încărcare rapidă de 45W și UFS 3.0

Tehnologia de încărcare este de asemenea posibil să difere în funcție de variantă. Seria Galaxy S10 are o tehnologie de încărcare rapidă de 15W, doar varianta 5G are o încărcare rapidă de 25W. Seria Galaxy Note 10 probabil va fi echipată cu încărcare rapidă de 25W ca standard. Posibil doar cel mai avansat model să suporte încărcarea rapidă de 45W, precum și UFS 3.0.

La începutul acestui an a existat și un zvon că Samsung Note 10 nu va mai avea butoane fizice. Informațiile recente arată că gigantul high-tech a abandonat în cele din urmă acest lucru.

Nu în ultimul rând, speranța generală este că Samsung își va îmbunătăți din nou stiloul S Pen. Anul trecut, conectivitatea Bluetooth a fost adăugată stiloului. Este posibil ca în acest an să apară un S Pen cu un aparat de fotografiat inclus. De-a lungul timpului, Samsung a depus diverse brevete pentru un nou S Pen.

Samsung Galaxy Note 10, când va veni și cât va costa?

De mai mult timp am știut că lansarea seriei Galaxy Note 10 este planificată pentru 10 august 2019. Cu toate acestea, la începutul acestei săptămâni, CNET a dezvăluit că evenimentul „Samsung Unpacket 2019” va avea loc pe 7 august la New York la Barclay Center. Imediat după prezentarea telefoanelor încep precomenzile, înainte de cumpărarea efectivă. Data de lansare la vânzare la nivel mondial este planificată pentru 23 august 2019. Este foarte posibil ca unele țări să trebuiască să aștepte puțin mai mult pentru noile smartphone-uri Galaxy Note.

Nu este clar încă foarte clar cât vor costa exact noile dispozitive high-end Samsung. Galaxy Note 9 a avut un preț de pornire de 999 de euro anul trecut, pentru modelul cu stocare de 128 GB. Pentru 512 GB de memorie, prețul a fost stabilit un preț de 1.250€. Samsung a pus, de asemenea, același preț pentru Galaxy S10+. Varianta ieftină, Samsung Galaxy S10e, a primit un preț de pornire de 750 €, pentru modelul de 128 GB.

Presupunem că Samsung ridică ușor prețurile pentru noile smartphone-uri Note în comparație cu seria S10. Cu seria Galaxy S10, prețul tuturor modelelor a fost majorat cu cel puțin 50 de euro față de Galaxy Note 9. Dacă doriți să cumpărați un Note 10 5G, atunci prețul va începe, probabil, de la aproximativ 1.300 €. Note 10e va costa, de asemenea, aproximativ 800 de euro.

SURSĂLetsgoDigital