Trei telefoane pliabile Samsung vor fi lansate în 2021, unul mai ieftin!

1049
Trei telefoane pliabile Samsung vor fi lansate in 2021 unul mai ieftin
Sursa Foto: androidauthority.com

Samsung ar putea lansa trei telefoane pliabile anul viitor, inclusiv un model pliabil cu preț mai mic. Unul dintre cele trei este prevăzut să vină cu suport S-Pen și o cameră sub afișaj. Informația provine din mass-media sud-coreeană (The Elec), de unde aflăm că Samsung pregătește trei tipuri de panouri OLED pliabile pentru trei modele pliabile diferite. Sunt incluse aici un Samsung Galaxy Z Flip 2, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold Lite.

Se pare că Galaxy Z Flip 2 va avea un afișaj de 6,7 inch (17,02 centimetri) și un ecran extern de 3 inch (7,62 centimetri). Dacă informația este corectă și nu avem motive să nu o credem, ecranul principal pliabil are aceeași dimensiune cu ecranul aflat pe Galaxy Z Flip original. Ecranul exterior este destul de mare față de vizorul 1,1 inch de pe primul Flip. Până acum Samsung a lansat anul acesta două telefoane pliabile, la anul primim trei telefoane pliabile!

Conform site-ului Android Authority care și el citează sursa sus amintită, Galaxy Z Fold 3 este prevăzut cu un ecran intern de 7 inch (17,78 centimetri) și un ecran extern cu diagonala de 4 inch (10,16 centimetri). În timp ce Galaxy Z Fold 3 poate veni cu ecrane mai mici decât predecesorul său, acesta va fi primul Samsung pliabil cu suport S Pen și o cameră sub-afișaj. Pentru a permite ecranului să reziste la presiunea S Pen-ului, Samsung va folosi aparent o sticlă cu o grosime cuprinsă între 60 și 100μm. Sticla pliabilelor actuale Samsung are o grosime de 30μm. Încă nu știm sigur dacă toate cele trei telefoane pliabile vor avea aceeași grosime a sticlei.

Galaxy Z Fold Lite cel mai ieftin dintre cele trei telefoane pliabile

Smartphone-ul Galaxy Z Fold Lite, care va fi mai accesibil decât celelalte două modele. Va fi alternativa mai ieftină a lui Galaxy Z Fold 3. Cât de ieftin încă nu știm! Va avea ecranele identice, cu un ecran principal de 7 inch și un ecran exterior de 4 inch. Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 2 sunt planificate să fie lansate în trimestrul trei din 2021. În schimb, Samsung Galaxy Z Fold Lite ar putea debuta în primul trimestru din 2021.

LTPOLow-Temperature Polycrystalline Oxide. Este un tip special de tehnologie concepută pentru ecranele OLED și lansată de Apple. Acest ecran duce la o economie de energie de ~15%. Un astfel de ecran se află pe Galaxy Watch Active 2.

De asemenea, se așteaptă ca tehnologia de ecran LTPO să reducă consumul de energie. Toate cele trei telefoane pliabile vor avea sticlă ultra-subțire – Ultra Thin Glass.

Nu este prima dată când auzim despre aceste trei telefoane pliabile Samsung. Tipsterul Max Weinbach a dezvăluit recent numele întregii linii emblematice Samsung 2021. El a menționat pe Galaxy Z Flip 2, Z Fold 3 și Galaxy Z Fold Lite, omițând seria Galaxy Note.

Mai multe informații recente au arătat că Samsung renunță la linia Galaxy Note în favoarea unor telefoane pliabile. Acestea fiind spuse, nimeni nu poate prezice ce decide Samsung în cele din urmă să facă în 2021. Chiar dacă compania intenționează acum să lanseze trei telefoane pliabile, ar putea foarte bine să schimbe strategiile în funcție de condițiile pieței și, nu după cum se trezește dimineața.