Un cercetător Samsung Research a primit premiul IEEE ComSoc

172
Samsung Research Juho Lee IEEE ComSoc
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Juho Lee, cercetător la Samsung Research, a primit premiul pentru excelență în sprijinirea standardizării pentru comunicații de la IEEE ComSoc la conferința GLOBECOM 2023 din 5 decembrie. Juho Lee a primit acest premiu pentru contribuțiile sale tehnice în standardizarea comunicațiilor fără fir de la IEEE ComSoc, o organizație profesională dedicată avansării tehnologiei în beneficiul umanității.

Drept recunoaștere pentru rolul său esențial în dezvoltarea și standardizarea tehnologiilor globale de comunicații mobile, Lee a câștigat premiul inaugural pentru excelență de la IEEE Communications Society (ComSoc). Lee a fost singurul beneficiar al premiului, onorându-i contribuțiile remarcabile în acest domeniu.

Câștigătorii premiilor IEEE ComSoc Career Awards sunt selectați printr-un proces riguros de jurizare. 14 membrii ai juriului deliberează asupra candidaților timp de două luni. Cei aleși au fost premiați la o ceremonie pe 5 decembrie la conferința IEEE Global Communications (GLOBECOM) din 2023 din Kuala Lumpur, Malaezia.

Juho Lee conduce cercetarea și standardizarea tehnologiei de comunicații mobile din 2000, când a început comercializarea smartphone-urilor 3G. Din februarie 2003 până în august 2009, Lee a ocupat funcția de vicepreședinte al Grupului de lucru 1 al rețelei de acces radio (RAN WG1) la Proiectul de parteneriat de generație a 3-a (3GPP) — o organizație globală de standardizare a comunicațiilor mobile. Aici a contribuit substanțial la standardizarea tehnologiei 4G LTE. În 2018, Lee a fost ales IEEE Fellow, o distincție rezervată membrilor de top IEEE cu realizări extraordinare. În 2022 alți doi angajați Samsung au fost aleși membrii IEEE Fellow.

IEEE este abrevierea pentru Institute of Electrical and Electronics Engineers – Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști. Este o asociație profesională internațională non-profit care sprijină dezvoltarea tehnologiilor bazate pe electricitate.

„Este o onoare să fiu desemnat primul câștigător al premiului IEEE ComSoc Excellence in Supporting Standardization for Communications”. A spus Juho Lee, potrivit SamsungNewsroom. „Voi continua să cercetez, să dezvolt și să standardizez tehnologii avansate de comunicații mobile, de exemplu tehnologia 5G și 6G.”

Lee se alătură altor directori Samsung, care au primit, de asemenea, premiile IEEE ComSoc Career Awards. Fostul vicepreședinte Samsung Ki-Tae Lee a jucat un rol esențial în dezvoltarea seriei de telefoane mobile Anycall a Samsung. El a primit premiul IEEE ComSoc Distinguished Industry Leader Award în 2004. Fostul vicepreședinte Samsung, Jong-Kyun Shin, a primit același premiu în 2016.

Lider în standardizarea tehnologiei de comunicații mobile, Samsung Research are șase oficiali în 3GPP: doi președinți și patru vicepreședinți. În iulie 2020, Samsung a publicat „The Next Hyper-Connected Experience for All”, o carte albă 6G care subliniază viziunea companiei pentru următoarea eră a comunicării. Experții Samsung și Samsung Research lucrează acum pentru a realiza comercializarea rețelei 6G aproximativ în 2030.