Un nou smartphone cu ecran curbat va apărea anul viitor

în patent sunt ilustrate modalităţile de folosire

1830

Ecranul curbat al lui Galaxy Round oferă câteva avantaje, dar în mare sunt legate de folosirea lui pasivă, ca de exemplu să vedeţi conţinutul ecranului. Însă, primul smartphone cu ecran „ flexibil” pe care Samsung l-a prezentat anul acesta, în ianuarie, avea întrebuinţări pratice precum arătarea orei şi a datei pe partea curbată a ecranului.

Patent Samsung Ecran Curbat -1- ilovesamsung

În patentul de acum, sunt arătate diferitele modalităţi în care un ecran curbat poate fi folositor pentru utilizatori. Printre ele se numără: blocarea/deblocarea telefonului, nivelul bateriei, aranjarea şi navigarea prin galerie, un e-book sau alt tip de document, afişarea conţinutului clipboard-ului, dimensiunea unui ataşament sau a unui email şi multe altele. Acestea sunt moduri care ar putea face utilizarea smartphone-ului şi afişarea informaţiilor mult mai eficientă decât este în prezent, în cazul lui Galaxy Round.

Când ne putem aştepta să vedem un smartphone care utilizează ecranul flexibil „wraparound”? Ei bine, potrivit Bloomberg, acest dispozitiv va apărea cândva anul viitor, dar nu se poate spune cu exactitate când, deci am putea fi nevoiţi să aşteptăm până la sfârşitul lui 2014. Dacă Samsung va reuşi să facă măcar jumătate din tot ce este descris în patent, va merita aşteptarea mult mai mult decât în cazul lui Galaxy Round. Voi ce credeţi?