Unele baterii pentru seria Galaxy S21 ar putea proveni din China

465
Sursa Foto: phonearena.com

Zvonurile și scurgerile despre viitoarea serie Samsung Galaxy S21 apar deja pe măsură ce anul 2021 se apropie. Scurgerile ne-au oferit deja informații cu privire la rezultatele de referință ale bateriei ce va fi pe modelul S21+. Au apărut și câteva specificații pentru S21 care sperăm că vor și pe celelalte telefoane emblematice din serie. Acum, aflăm că Samsung va folosi un producător din China pentru bateriile din seria S21.

Viitoare serie S21 va fi compusă din Galaxy S21, S21+ și Galaxy S21 Ultra. Presupunem că Samsung va merge în continuare cu aceste denumiri și trei modele. În general Samsung a pus în telefoanele sale baterii de la subsidiara Samsung DSI, dar a mai apelat și la alți furnizori.

Baterii pentru seria Galaxy S21 și de la Samsung SDI

Colegii noștri de la site-ul PhoneArena relatează că gigantul tehnologic din Coreea de Sud se uită spre o companie din China pentru a furniza bateriile din seria Galaxy S21. Se pare că Samsung va furniza acum baterii seriei S21 de la Amperex Technology Limited (ATL), alături de Samsung SDI. Compania Amperex deține o cotă de piață de 17,1% (2019), față de Samsung SDI cu 28,4% și LG Chem cu 19,5%.

Amperex Technology Limited a mai furnizat anterior baterii pentru smartphone-urile companiei Samsung. Au primit baterii din China în principal dispozitivele ieftine din seriile Galaxy A și Galaxy J. În plus, compania din China a furnizat și câteva baterii pentru o serie emblematică, pentru seria Galaxy S9. Această decizie este văzută ca un efort de a reduce costurile și de a crește profitul la seria S21. Este pentru prima dată de la seria Galaxy S9 când Samsung va apela iarăși la ATL. Compania chineză va furniza o parte din baterii pentru toate cele trei modele din seria S21.

LG Chem este cea mai mare companie chimică sud-coreeană. La nivel global ocupă locul 10. A fost fondată în 1947 și are sediul central în Seul. Compania are opt fabrici în Coreea și o rețea de 29 de locații comerciale în 15 țări.

Informațiile de până acum despre viitoarea serie S au arătat că Galaxy S21 va avea o baterie de 4.000 mAh, iar Galaxy S21 Ultra una 5.000 mAh. Sunt aceleași capacități aflate și pe modelele Galaxy S20 și Galaxy S20 Ultra. Doar Samsung Galaxy S21+ va avea o creștere a capacității bateriei de la 4.500 mAh la 4.800 mAh.