Ce este și ce face UWB pe Samsung Galaxy SmartTag 2?

326
Ce este si ce face UWB pe Samsung SmartTag 2
Sursa foto: via androipolice.com

Samsung Galaxy SmartTag 2 este una dintre cele mai bune modalități de a ține evidența articolelor din viața ta. De multe ori acestea “au un obicei urât de a dispărea.” Vorbim aici despre cheile mașinii, portofelele, husele pentru laptop și alte lucruri care știm unde sunt, până când “dispar” din diferite motive. Noul tracker de urmărire are UWB. Dar, ce este și ce face UWB pe Galaxy SmartTag 2?

Cel mai recent tracker de dimensiuni mici de la Samsung are un design îmbunătățit, o baterie mai bună și unele modificări ale aplicației SmartThings Find. Acestea sunt la bord pe lângă alte câteva caracteristici care revin, dintre care una este un standard de comunicare fără fir din ce în ce mai căutat, numit UWB. Dacă vă întrebați ce înseamnă acronimul UWB, ce face și cum funcționează, răspundem la aceste întrebări și preocupări, via AndroidPolice, în acest articol.

I❤️Samsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

La fel ca Samsung Galaxy SmartTag și SmartTag+ lansate anterior, Samsung Galaxy SmartTag 2 este echipat cu transmisie UWB. Noul tracker de urmărie Samsung include, de asemenea, suport pentru standardul wireless Bluetooth Low Energy. Similar cu Bluetooth și alte protocoale cu rază scurtă de acțiune, ultra-wideband (UWB) utilizează unde radio pentru a forma o strângere de mână între Dispozitivul A și Dispozitivul B.

Bluetooth Low Energy se concentrează pe eficiență energetică și costuri mici. Este compatibil cu sistemele de operare mobile, inclusiv iOS , Android și Windows. Este folosit pe telefoane, tablete, căști fără fir și difuzoare Bluetooth.

Încorporat în multe smartphone-uri, tablete, dispozitive purtabile și dispozitive de urmărire diferite, UWB operează pe benzi de frecvență foarte înalte. Atunci când Dispozitivul A detectează Dispozitivul B, un proces numit „raming” începe atunci când o serie de impulsuri UWB scurte sunt transmise prin frecvența de 500MHz. Când două semnale UWB se întâlnesc, dispozitivul gazdă va urmări mișcările și locația celui de-al doilea dispozitiv în timp real. Protocolul UWB are precizie geografică precisă pe care alte comunicații fără fir pur și simplu nu o pot atinge.

Sursa foto: Samsung

Este UWB mai bun decât Bluetooth? Nu numai că este mai bun decât Bluetooth, dar este mai bun și decât Wi-Fi sau alte standarde wireless. Acest lucru nu înseamnă că Bluetooth Low Energy (BLE) și internetul wireless nu sunt grozave în ceea ce fac, dar când vine vorba de acuratețe, niciun alt standard wireless nu este mai precis ca ultra-wideband. În plus, deoarece ultra-wideband operează în spectrul de 500 MHz, evită congestia pe care operează multe dintre rețelele noastre Wi-Fi fără lățime de bandă. Cu mai puține semnale cu care să concureze, cu UWB sunteți fără griji.

În privința BLE și Wi-Fi, limitarea nu este doar intervalul de frecvență ci și modul în care analizează semnalele. În cazul în care UWB este o metodă de transmisie și recepție cu impulsuri scurte pentru a furniza date de locație foarte detaliate, atunci când un dispozitiv BLE și Wi-Fi preia un semnal, aceste două standarde wireless pot descifra doar dacă semnalul este puternic sau slab.

UWB este unul dintre cele mai sigure protocoale de comunicație fără fir de utilizat. Când vine vorba de protejarea datelor noastre personale, protocoalele wireless devin din ce în ce mai bune pentru a ne menține conținutul criptat și departe de potențialii hackeri.

Acestea fiind spuse, este bine să fii prudent atunci când folosești orice tip de dispozitiv de urmărire. În cazul lui SmartTag 2, cel mai recent instrument de urmărire va dezvălui doar locația unui dispozitiv cu permisiunea utilizatorului. În plus, aplicația SmartThings Find de la Samsung criptează datele utilizatorului, iar SmartTag 2 poate fi urmărit doar de un dispozitiv receptor la un moment dat.

Ce alte caracteristici mai are Samsung Galaxy SmartTag 2? Dincolo de capabilitățile sale impresionante UWB, Galaxy SmartTag 2 are certificare IP67, o baterie cu durată mai lungă (până la 700 de zile în modul de economisire a energiei), comenzi rapide și personalizări suplimentare pentru aplicația SmartThings Find.