Vânzările de telefoane 5G au depășit pe cele 4G la nivel global în ianuarie

275
Vanzarile de telefoane 5G au depasit pe cele 4G la nivel global in ianuarie
Sursă foto: 91Mobiles.com

Vânzările de smartphone-uri 5G au înregistrat o creștere masivă în ianuarie, conform companiei de cercetare de piață Counterpoint Research. Vânzările de smartphone-uri 5G au reprezentat 51% din vânzările totale de smartphone-uri la nivel global în ianuarie 2022. Este pentru prima dată de la lansarea de telefoane 5G când acestea depășesc la vânzări modelele 4G.

Această creștere a ponderii smartphone-urilor 5G a fost determinată în principal de vânzările din China, America de Nord și Europa de Vest. În plus, Counterpoint Research a afirmat că producătorii de telefoane mobile au inundat consumatorii cu dispozitive 5G la prețuri rezonabile, ceea ce a condus la această creștere. Penetrarea smartphone-urilor 5G pentru America de Nord și Europa de Vest a atins 73%, respectiv 76%. China are peste 87% penetrare telefoane 5G.

China și India au cele mai mari vânzări de smartphone-uri 5G

În India, smartphone-urile 5G au contribuit cu peste 16% din vânzările totale în 2021. Numărul este în creștere de la 3%, observat în 2020. În plus, Counterpoint Research, citat de 91Mobiles, prezice că în 2022, vânzările 5G vor crește la aproximativ 40% în India. Dacă prețul mediu al telefoanelor 5G se situează în jurul segmentului de preț de 12.000 INR (aproximativ 145 de euro), sunt șanse ca numărul vânzărilor să depășească pragul de 50% în Q4 2022. Nu trebuie să uităm că India și China sunt cele mai mari piețe din lume în privința vânzărilor de telefoane mobile.

Compania de analiză de piață crede că Apple a jucat un rol semnificativ în acest număr, datorită noilor iPhone-uri. Apple a trecut la telefoanele 5G în octombrie 2022 cu seria sa iPhone 12, ceea ce a dus la o creștere naturală a vânzărilor de smartphone-uri 5G în America de Nord și Europa de Vest. Cumpărătorii de iPhone – care au păstrat de ani de zile telefoanele lor mai vechi și sunt dornici de un telefon nou, stimulează această cerere. Mulți oameni iau ciclul de înlocuire de patru ani pentru iPhone-uri, care este standardul industriei. Primul smartphone 5G din lume a fost lansat de Samsung, este vorba despre Samsung Galaxy S10 5G. A fost anunțat în februarie 2019 și lansat pe piață în luna aprilie.

Counterpoint Research este o companie de studiu de piață fondată în 2012. Are analiști în toate centrele industriale importante la nivel global. China, Coreea, Europa, India, SUA sau Argentina sunt câteva dintre piețele avute în vedere.

Un alt factor major, potrivit Counterpoint Research, este apariția de procesoare 5G mult mai ieftine. MediaTek și Qualcomm oferă cip-seturi la prețuri accesibile pentru telefoanele din segmentul de preț mediu spre ridicat. În ultimul timp prețul procesoarelor 5G a scăzut și mai mult, contribuind la o cincime din vânzările 5G în ianuarie 2022.

Scăderea prețului cip-urilor 5G va crește cererea de telefoane 5G

Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și America Latină sunt vizate de producători pentru creșterea vânzărilor de smartphone-uri 5G. Telefoanele 5G disponibile în segmentul de preț sub 150 USD sunt ideale pentru aceste regiuni. Aici predomină în acest moment dispozitivele 4G. Un procesor 5G low-end are un preț mai mare de 20$ în prezent. Odată ce se reduce la 20 de dolari sau mai puțin, vom începe să vedem mai multe smartphone-uri 5G în segmentul bugetar”. A concluzionat Counterpoint Research.