Vânzările seriei Galaxy Z în Europa au depășite pe cele ale seriei Note

288
Galaxy Note telefoanele pliabile Galaxy Z
Sursa foto: via sammobile.com

Seria Samsung Galaxy Note a avut foarte mulți fani și încă mai suspină mulți după aceste telefoane. Încă mai sunt multe smartphone-uri Note în uz, un Galaxy Note 5 al unui coleg funcționează ireproșabil la anii săi. După ce compania a întrerupt seria Galaxy Note, mulți utilizatori (inclusiv noi) au spus că Samsung a făcut o mare greșeală. Cu toate acestea, se dovedește că Samsung a ales calea corectă.

Acum gigantul high-tech sud-coreean a anunțat că vânzările anuale ale telefoanelor sale pliabile din seria Galaxy Z au depășit vânzările din seria Galaxy Note. Acesta este un mare succes, deoarece ASP (Average selling price – prețul mediu de vânzare) al telefoanelor pliabile este mai mare decât al celor din seria Galaxy Note. Potrivit SamMobile, acest lucru are ca rezultat venituri și profituri mai mari pentru Samsung.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Vânzările telefoanelor din seria Galaxy Z depășesc seria Note în Europa

Samsung a anunțat că vânzările anuale ale seriei Galaxy Z au depășit seria Galaxy Note în Europa. Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 lansate recent au doborât recordurile timpurii de vânzări, depășindu-și predecesorii. Samsung susține că vânzările în creștere ale seriei Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold arată un impuls în creștere pentru categoria de smartphone-uri pliabile.

Compania Samsung consideră că telefoanele pliabile sunt acum în sfârșit mainstream. Experții din industrie prevăd că vânzările de Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 vor depăși 10 milioane de unități la nivel global până la sfârșitul acestui an. Chiar și în India, precomenzile pentru Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 au fost cu 70% mai mari decât telefoanele pliabile de anul trecut. În 2022 Samsung a vândut ~83% din cele 12,9 milioane de pliabile vândute în lume, sau ~10,7 milioane de unități.

IFA Berlin este cel mai mare show-tech din Europa. IFA Berlin a debutat în 1924. În 1928, expoziția a fost dedicată memoriei faimosului fizician german Heinrich Hertz. Discursul de deschiderea la IFA Berlin 1930 a fost ținut de Albert Einstein.

La conferința de presă Samsung premergătoare evenimentul IFA Berlin 2023, Benjamin Braun, Chief Marketing Officer Samsung Europa, a declarat: „Cele mai recente telefoane pliabile se vând foarte repede. De fapt, vânzările anuale ale dispozitivelor noastre pliabile au depășit seria Galaxy Note în Europa.”

Samsung este singurul producător care vinde telefoane pliabile la nivel global  

În Europa, raportul de vânzări dintre Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 a fost de 7: 3. Cele mai populare alegeri de culoare pentru Galaxy Z Flip 5 au fost Graphite și Mint, în timp ce majoritatea cumpărătorilor Galaxy Z Fold 5 au ales culorile Icy Blue și Phantom Black. Samsung susține că majoritatea utilizatorilor au fost captivați de ecranul exterior mare aflat pe Galaxy Z Flip 5. La cinci ani de la lansarea primului său pliabil, Samsung este singurul brand care vinde telefoane pliabile în întreaga lume.

Sursă foto: TheKoreaHerald

Dar cea mai importantă realizare la care se pare că au contribuit Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5 este depășirea vânzărilor anuale ale familiei Note în Europa. Da, pliabilele Samsung sunt oficial mai mari și mai populare pe bătrânul continent decât strămoșii lor „convenționali” din seria Galaxy Note. Este încă un semn că telefoanele pliabile Samsung au depășit categoria de „nișă”.

La cifra acestor vânzări incredibile în Europa au contribuit și cumpărătorii din România. Recent am scris că în România telefoanele pliabile Samsung de vând foarte bine. Samsung Electronics România a vândut peste 100.000 de telefoane pliabile de la prima generație a seriei Galaxy Z (Fold și Flip) și până în prezent.