Iată unde sunt mai bune camerele de pe Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5!

202
Iata unde sunt mai bune camerele de pe Galaxy Z Flip 5 si Z Fold 5
Sursa foto: galaxyclub.nl

Deși au trecut aproape două săptămâni de la lansarea lui Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 încă se vorbește despre cele două telefoane pliabile și se va mai vorbi mult timp de acum încolo. Acum abordăm camerele aflate pe Flip 5și Fold 5, care sunt aparent similare pe hârtie cu predecesorii lor. Dar nu este chiar așa. Zilele trecute compania Samsung a dezvăluie unde și în ce diferă acestea de camerele de pe modelele precedente.

Când Samsung a lansat Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5, ambele s-au remarcat, mai ales Flip-ul, prin tot felul de inovații. Noul design de balamale pentru ambele pliabile și ecranul exterior mare al noului Flip sunt atrăgătoare. În domeniul camerelor, însă, evoluțiile s-au dovedit a fi mai puțin clare. Ambele pliabile apar cu aceleași specificații ale camerei ca predecesorii lor. Deci, nu s-a îmbunătățit absolut nimic în acest domeniu?

Oricum hardware-ul este în permanentă schimbare la noile telefoane, dar și software-ul devine din ce în ce mai decisiv. Și, în acest domeniu, Samsung a îmbunătățit foarte mult pe Flip 5 și Fold 5. Detaliile precise au rămas destul de rare până acum, potrivit GalaxyClub. Dar acum Samsung a dat noi informații despre camerele telefoanelor Galaxy.

Calitate mai bună a imaginilor pe Galaxy Z Flip 5 și Fold 5

FlexCam: calitate mai bună a imaginii. Una dintre caracteristicile unice ale camerei  telefoanelor pliabile Samsung este FlexCam. Acesta este modul de cameră în care utilizați camera principală prin intermediul ecranului exterior. Samsung a rafinat calitatea imaginii selfie-urilor în special aici. Pielea ta este surprinsă mai natural – în ceea ce privește claritatea și contrastul, precum și culoarea.

Pielea este cel mai mare organ al omului. La un adult pielea măsoară ~3,6 kg și are ~2 metri pătrați. Culoarea pielii umane se datorează melaninei, un pigment produs în epidermă pentru a ne proteja de razele ultraviolete ale soarelui.

În plus, calitatea imaginii videoclipurilor FlexCam în lumină slabă a fost îmbunătățită. Software-ul de pe Galaxy Z Flip 5 se va ocupa mai bine de zgomot atunci când filmați în întuneric.

Selfie-uri. Selfie-urile pe care le faceți cu camera frontală obișnuită la Z Fold 5 sau Z Flip 5 ar trebui, de asemenea, să fie mai bune. Vedem aceleași îmbunătățiri ca la FlexCam – iar selfie-urile sunt mai bine expuse. În plus, software-ul AI poate distinge mai bine între prim-plan și fundal.

Mod portret îmbunătățit. Nu numai că Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 fac selfie-uri mai naturale, dar și modul de cameră Portret a fost îmbunătățit. Punctele pe care le-am subliniat mai sus la „Selfie” sunt valabile și aici. Samsung spune că software-ul folosește în principal diferențele de fază – așa cum sunt capturate de senzorii camerei „dual pixel” care se concentrează și în acest fel – pentru a înțelege mai bine ce este aproape și departe.

Zoom cu AI și fotografii de noapte mai bune

Zoom AI. Galaxy Z Fold 5 are propria sa cameră telefoto cu zoom 3x. Galaxy Z Flip 5 nu o are. Cu toate acestea, puteți mări pe ambele dispozitive – chiar și cu factori de zoom alții decât 3x. Pentru a obține astfel de fotografii cât mai clare posibil, software-ul se bazează în mare măsură pe inteligența artificială. Acest lucru ar trebui să asigure fotografii mai clare, chiar dacă nu există un obiectiv cu zoom care să apropie obiectul pe care îl fotografiați optic. Acest lucru este deosebit de important pe Flip 5, deoarece rezoluția camerei principale de 12 MP lasă puțin loc pentru zoom digital.

Fotografie de noapte. Samsung spune că atât Galaxy Z Flip 5, cât și Z Fold 5 profită de puterea de procesare mai mare a lui Snapdragon 8 Gen 2 pentru a captura fotografii de noapte mai bune. Dispozitivul are nevoie de mai puțin timp pentru a edita fotografiile. În plus, dispozitivele au o mai bună reducere a zgomotului. Drept urmare, fotografiile făcute în condiții de lumină foarte slabă trebuie să arate mai multe detalii și să facă mai puțin zgomot.

Under display camera pe Galaxy Z Fold 5

Camera selfie in-display – Under Display Camera. Una dintre caracteristicile unice la Galaxy Z Fold 5, în comparație cu Flip-urile, este camera sub afișaj. Aceasta este camera care se află sub ecranul mare și „dispare” imediat ce nu o folosești. Această cameră face fotografii între pixelii ecranului.

De fapt, implicit, acest lucru are ca rezultat fotografii care nu sunt foarte clare. Trebuie să fie implicat un software pentru ca fotografiile să fie mai clare. Și tocmai acest software a fost îmbunătățit, astfel încât înregistrările făcute cu UDC sunt puțin mai bune decât pe Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Fold 4.

Nu numai că fotografiile sunt mai clare, dar intervalul dinamic este mai mare, astfel încât este mai puțin probabil să faceți fotografii sub sau supraexpuse. În plus, software-ul este acum mai capabil să reducă zgomotul când fotografiați.

Îmbunătățiri ale camerelor pe Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5

Ușurința în utilizare. În afară de optimizarea software-ului pentru fotografii, Samsung a îmbunătățit ușurința de utilizare a unui număr de funcții ale camerei. Ecranul mai mare de pe Flip 5, în special, se pretează mult mai bine unei aplicații de cameră mai extinse. Și ecranul mai mare al Galaxy Z Fold 5 este mai bine utilizat, inclusiv modul de cameră video Pro.

Scanați documentele mai ușor. O caracteristică încorporată în camera foto pe telefoanele Galaxy este scanerul de documente. Faceți o fotografie a unui document, iar camera îl va recunoaște și vă va ajuta să îl capturați direct. Software-ul la Flip 5 și Fold 5 captează textul mai clar și este mai capabil să îndepărteze elementele nedorite, cum ar fi vârful degetelor care prinde o coală de hârtie.

Editor foto și video. Pe lângă îmbunătățirile software ale camerei, Samsung a modificat și aplicațiile Galerie și Editor foto și video. De exemplu, acum este posibil să copiați și lipiți efectele aplicate, astfel încât să le puteți aplica cu ușurință altor fotografii.

Funcția Remaster a devenit și mai bună pentru fotografiile neclare. La Editorul video, a fost adăugată o funcție pentru a îmbunătăți rezoluția. Puteți edita fotografii în acest fel, dar încă nu videoclipuri.

Samsung prezintă toate îmbunătățirile de parcă ar fi specifice pentru Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5. Dar, reiese clar din documentație că unele îmbunătățiri sunt pur și simplu în One UI 5.1.1. Aceasta este versiunea interfeței cu care sunt lansate noile pliabile.

Cu toate acestea, modelele anterioare Flip și Fold vor primi și ele interfața One UI 5.1.1 în perioada următoare. Ne așteptăm ca unele dintre îmbunătățirile menționate să vină și la modelele mai vechi. Dacă nu aduc îmbunătățirea calității fotografiilor, atunci cel puțin inovațiile funcționale.