Vânzările de Galaxy S10 sunt mai mari cu 12% față de Galaxy S9

755
Sursa Foto: Yonhap via KoreaHerald.com

Galaxy S10 se dovedește a fi de bun augur pentru Samsung. Samsung a început să vândă modelele Galaxy S10e, S10 și S10+ în martie. Potrivit companiei de studiu de piață Counterpoint Research, 16 milioane de smartphone-uri S10 au fost vândute între martie și mai. Această cifră este mai mare decât vânzările seriei Galaxy S9 în aceeași perioadă a anului trecut. Samsung Galaxy S10 5G a fost lansat în aprilie și el nu intră în acest studiu de piață.

Vânzările smartphone-urilor din seria S10 de la Samsung Electronics au fost cu 12% mai mari decât vânzările modelului precedent. Potrivit The Korea Herald care citează Counterpoint Research, numărul de 16 milioane de unități este totalul vânzărilor celor trei telefoane la un loc.

Samsung Galaxy S10+ se vinde cel mai bine

Din aceleași date publicate de Counterpoint Research rezultă că Samsung Galaxy S10+ a fost cel mai bine vândut din serie. Conform cifrelor publicate modelul S10+ a reprezentat 42% din vânzările seriei emblematice până în luna mai. S10+ a fost urmat de S10 cu 32%, iar Galaxy S10e a avut o cotă de 22% din vânzări.

Vânzările de succes ale seriei Galaxy S10 au ridicat cota de piață a Samsung pe piața mondială de smartphone-uri premium, potrivit Counterpoint Research. În primul trimestru, gigantul tehnic sud-coreean a obținut o cotă de piață de 25%. Această cotă este creștere cu trei procente față de 23% anul precedent. Conform și companiei de cercetare de piață Canalys, citată de SamMobile, cele trei telefoane emblematice au crescut ca vânzări și pe piața din SUA, în timp ce vânzările de smartphone-uri în general au scăzut.

Canalys este o companie lider mondial în analiza de piața, cu un focus distinct pe anumite zone cum ar fi smartphone-urile. Canalys a fost înființată în 1998 și are sediul în Singapore. Are birouri și specialiști în domeniu în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud.

Galaxy S10 5G, lansat mai târziu decât cele trei modele menționate mai sus, nu este inclus în aceste date. Cu toate acestea S10 5G se vinde și el foarte bine în special în Coreea de Sud. Săptămâna trecută smartphone-ul cu 5G a depășit 1 milion de bucăți vândute în mai puțin de trei luni de la disponibilitate. Acest smartphone a fost lansat la vânzare și în SUA, Anglia, Germania și alte câteva țări.