Vânzările seriei Galaxy S20 sub cele ale seriei Galaxy S10

576
Sursa Foto: Samsung

Vânzările celei mai recente serii-pilot Galaxy S20 de la Samsung Electronics se situează sub cele ale seriei precedente. Noua pandemie mondială a coronavirusului a dus la o scădere a cererii de produse de larg consum, au spus surse din cadrul companiei Samsung.

Vânzările din Coreea de Sud ale seriei Galaxy S20 sunt estimate până acum doar la 60% din vânzările seriei Galaxy S10. Informația publicată de agenția de presă sud-coreeană Yonhap News, citează surse de la operatorii de telefonie mobilă locali. Seria Galaxy S20 a fost lansată în trei modele – Galaxy S20, Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra.

Vânzările mai slabe ale seriei Galaxy S20 sunt puse pe seama COVID-19

Gigantul tehnologic sud-coreean nu a furnizat până în acest moment date oficiale. În schimb, zilele trecute a estimat că vânzările seriei Galaxy S20 au fost aproximativ 80% din totalul seriei Galaxy S10. Scăderea aparent a apărut datorită afectării consumatorilor de actuala pandemie generată de virusul corona. În foarte multe locuri din lume sunt interdicții de circulație și multe persoane sunt în carantină. Acest lucru a dus la lovitură economică puternică pentru toate companiile producătoare de smartphone-uri de pe tot globul.

În urma performanțelor mai slabe decât se aștepta, Samsung și-a revizuit estimările pentru primul trimestru. Gigantul tech a estimat că a înregistrat un profit operațional de aproximativ 2 miliarde USD sau mai mic pentru Q1 2020. Referirea a inclus și divizia de comunicații IT și mobile, care supraveghează și coordonează activitatea smartphone-urilor.

Carantină – numele provine din italianul Quaranta (patruzeci) și datează din secolele XIV și XV. Navele care soseau în Veneția trebuiau izolate patruzeci de zile în larg, înainte ca pasagerii și echipajul să poată merge pe uscat, în timpul epidemiei de ciumă.

Compania Samsung va furniza datele privind profitul obținut pe trimestrul unu din 2020 la sfârșitul acestei luni. Profitul operațional Samsung din smartphone-uri a atins 2,9 trilioane (2,376 miliarde USD) în Q3 2019, apoi a scăzut la 2,5 trilioane won (2 miliarde de dolari) în trimestrul patru din 2019.

Compania de cercetare de piață Strategy Analytics a spus anterior că livrările globale de smartphone-uri vor ajunge la 1 miliard de unități în 2020. Strategy Analytics și-a revizuit estimarea anterioară când a publicat o cifră de 1,3 miliarde de telefoane.