Vânzările seriei Galaxy S23 peste ale seriei S22, Ultra este preferatul

261
Seria Galaxy S23
Sursă foto: Samsung Global newsroom

Vânzările de smartphone-uri din seria Galaxy S23 sunt mai mari decât cele din seria Galaxy S22. Perioada de referință, ca zile pentru vânzări, a fost aceeași pentru ambele serii. Compania a specificat că majoritatea oamenilor cumpără cel mai scump model din serie „Ultra”.

Vânzările seriei emblematice Galaxy S23 de la Samsung au depășit seria Galaxy S22 de anul trecut într-o perioadă comparativă, potrivit directorului executiv Samsung, Patrick Chomet, citat de CNBC. Samsung Galaxy S23 Ultra a reprezentat aproximativ 60% din precomenzile globale din seria Galaxy S23. Nu trebuie să uităm că este cel mai scump model din serie.

Samsung caută o creștere cu două cifre pentru smartphone-urile sale premium din acest an, în ciuda prețurilor relativ mari. Patrick Chomet, vicepreședinte executiv la Samsung Electronics, a declarat că, comparativ cu anul trecut, vânzările seriei Galaxy S23 sunt mult mai bune până acum față de seria Galaxy S22.

Vânzări mari pentru seria Galaxy S23

“Deși suntem pe segmentul premium, în ciuda mediului economic dificil, vedem o oportunitate constantă pentru noi. Motivul este că suntem foarte competitivi, pentru că am adus multă inovație în acel segment”. A spus Chomet într-un interviu acordat CNBC la deschiderea Mobile World Congress 2023 Barcelona. „Ne așteptăm ca o parte sănătoasă a amestecului să fie înclinată spre premium”, a spus Chomet.

CNBC este un canal american de știri de afaceri care oferă în principal informații despre piețele financiare din SUA și internaționale. CNBC, lansat în 1989, este o divizie a NBCUniversal News Group. Are sediul în Englewood Cliffs, New Jersey.

Aceste vânzări sunt o veste binevenită pentru Samsung, care a avut un an mai dificil pe piața smartphone-urilor în 2022. Livrările de smartphone-uri în ansamblu au înregistrat anul trecut un declin, în ciuda faptului că Samsung este în continuare pe primul loc la nivel global. Livrările Samsung au scăzut cu peste 15%, a spus compania de cercetare de piață IDc, pe fondul inflației și unei perspective economice incerte.

Dar există încă cerere pentru smartphone-uri scumpe. Telefoanele inteligente de ultimă generație, cele care costă peste 800 de euro, au reprezentat 18% din piața totală de telefoane mobile în 2022, în creștere de la 11% în 2020, arată datele Canalys. În acest segment de piață speră Samsung să-și dezvolte afacerea cu smartphone-uri. Acest lucru ar oferi companiei marje potențial mai mari și profituri mai bune.

Chomet a spus că procentul mai mare de precomenzi pentru Samsung Galaxy S23 Ultra este o „indicație că, deși oamenii sunt mai atenți” în segmentul premium al pieței de smartphone-uri, există încă o mulțime de oameni „care își doresc tot ce este mai bun dintre cele mai bune”.