Vânzările telefoanelor în Q3 au scăzut dar, Samsung rămâne pe primul loc

840

Samsung continuă să-și mențină titlul de cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu 19% din cota de piață globală în trimestrul trei al anului 2018. Cel mai recent raport al companiei Counterpoint Research arată că gigantul tech a vândut în perioada iulie-septembrie 2018 un total de 72,2 milioane de telefoane. Această cifră este puțin mai mare decât cele 71,6 milioane de unități vândute de companie în Q2 2018. Conform SamMobile, Samsung a înregistrat o scădere a cotei de piață cu 13% față de anul trecut.

În trimestrul trei din 2017 Samsung a vândut 83,3 milioane de telefoane și a avut o cotă de piață de 21%. Vânzările globale de smartphone-uri au înregistrat, în același timp, o scădere de 5% în trimestrul trei din 2018. Cea mai mare piață mondială de telefoane, China, a înregistrat o scădere pentru al cincilea trimestru consecutiv.

Față de Samsung compania Huawei a avut o creștere importantă

Lansarea lui Galaxy Note 9 a ajutat Samsung să înregistreze vânzări mai mari în al treilea trimestru al anului 2018. Huawei a înregistrat cea mai mare creștere în trimestrul trei 2018. Cota de piață a companiei chineze a crescut cu 33% în Q3 2018, față de trimestrul trei din 2017. În perioada de trei luni din acest an, compania chineză a vândut 53,2 milioane de unități, ajungând la 14% din piața mondială.

Este relevant să menționăm aici că acest procent cuprinde cifrele atât pentru Huawei, cât și pentru sub-brandul său Honor. Pe locul trei în clasament s-a clasat gigantul american Apple. Vânzările sale de iPhone-uri nu au excelat deloc. Apple are o cotă de piață de 12%. Celelalte două companii chineze, Oppo și Xiaomi mai sunt în top 5 pe trimestrul trei din 2018. Ambele companii au o cotă de piață de 9% fiecare.

Huawei – denumirea tradusă din limba chineză înseamnă floare. Numele mai poate însemna, de asemenea, splendid sau magnific, tot în chineză. Acest lucru este sugerat și de logo-ul firmei Huawei, stilizat în formă de floare. Ren Zhengfei este fondatorul și președintele Huawei din 1987.

Samsung, între timp, a reușit să depășească pe Xiaomi, ca cel mai mare furnizor de smartphone-uri din India, pentru al doilea trimestru consecutiv. Samsung a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri din India. În primul trimestru din 2018 acest loc a fost ocupat de Xiaomi. Samsung a înregistrat, de asemenea, cele mai mari vânzări avute vreodată în India în trimestrul trei 2018.

Samsung a fost, de asemenea, cel mai mare furnizor de smartphone-uri din Europa cu o cotă de piață de 31%. Samsung a ocupat tot locul unu în America Latină cu 37% și în Africa cu o cotă de piață de 25%.