Vânzările Samsung și Huawei au crescut în ultimul trimestru

782
Sursa Foto: Phonearena.com

Vânzările companiilor Samsung și Huawei au crescut în trimestrul trei din 2019, în timp ce Apple a rămas în urmă. Piața smartphone-urilor a atins apogeul în 2017, apoi a scăzut. De atunci se luptă să egaleze măcar performanța din acel an dar, nu prea reușește. Conform ultimului studiu de piață efectuat de compania Canalys, datele sugerează că după doi ani de scăderi vânzările globale au în sfârșit o creștere în Q3 2019.

Responsabil de această creștere este în primul rând compania Samsung care rămâne în continuare cel mai mare producător mondial. Compania chineză Huawei a contribuit și ea la această creștere a pieței globale, conform Phone Arena. În schimb Apple nu a punctat foarte mult la această cotă de piață, char a scăzut ca vânzări.

Samsung a cunoscut o creștere puternică și este încă numărul unu mondial

Un număr de 352,4 milioane de smartphone-uri au fost vândute între începutul lunii iulie și sfârșitul lui septembrie. Anul trecut pentru aceeași perioadă de timp, vânzările globale s-au situat la 348,9 milioane de bucăți vândute. Diferența înseamnă o creștere de 1%, relativ decentă, pentru trimestrul trei 2019.

Samsung a continuat să conducă piața cu livrări de 78,9 milioane de dispozitive pe parcursul celor trei luni. Gigantul tech are o cotă de piață în Q3 de 22,4%.  Anul trecut, tot în Q3, Samsung a vândut 71,3 milioane de smartphone-uri. Este o creștere anuală foarte impresionantă de 11%. Conform Canalys, noua serie Galaxy A 2019 se dovedește extrem de populară pe tot globul. În același timp și seria Galaxy Note 10 s-a vândut foarte bine, față de Samsung Galaxy Note 9 vânzările au crescut cu mai mult de 5%. Samsung în sine nu a furnizat numere specifice de vânzări, dar a confirmat popularitatea seriei sale Galaxy Note 10.

Canalys a fost înființată în 1998 și are sediul în Singapore. Are birouri și specialiști în domeniu în Europa, Asia, Africa, America de Nord și de Sud. Canalys este o companie lider mondial în analiza de piața, cu un focus distinct pe anumite zone cum ar fi smartphone-urile.

5G viitorul teren de luptă al companiei Samsung

Huawei a vândut 66,8 milioane de smartphone-uri pentru o cotă de piață de 19%. În Q3 2019 Apple nu stă foarte bine, a vândut 43,5 milioane de iPhone-uri pentru o coptă de piață de 12,3%. Xiaomi cu 32,5 milioane de bucăți vândute s-a clasat pe locul patru, acaparând o cotă de piață de 9,2%. Cifre aproape identice a realizat și Oppo. A vândut 32 milioane de telefoane, rezultând o cotă de piață de 9%.

Directorul companiei Canalys, Rushabh Doshi, a declarat că „5G este următorul teren de luptă pentru Samsung.” Compania investește deja foarte mult în modemuri compatibile pentru dispozitivele sale și este de părere că Samsung ar putea avansa mai mult în fața concurenței în segmentul smartphone, dacă se poate mișca mai repede decât Qualcomm când vine vorba de modemuri 5G pentru dispozitive de gamă medie.