Vânzările de telefoane în scădere în Q2 2019, Samsung tot pe primul loc

1174
Sursa: IDC

Vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 2,3% în trimestrul doi al anului 2019, conform firmei de analiză de piață IDC. În perioada respectivă, producătorii au vândut doar 333,2 milioane de telefoane în întreaga lume. Cu toate acestea, piața înregistrează o ușoară creștere față de primul trimestru al anului 2019. Pe această piață sumbră, Samsung și în special Apple au pierdut din cota de piață în favoarea Huawei, Xiaomi și Oppo.

Totuși, conform International Data Corporation (IDC) vânzările de telefoane mobile au înregistrat o creștere de 6,5% față de primul trimestru al anului 2019. În Q1 2019 cifrele privind vânzările la nivel global au fost în cădere liberă. Doar 310,8 milioane de unități vândute de toți producătorii la un loc. Chiar și în aceste condiții Samsung se menține în frunte.

Vânzările de smartphone-uri sunt în scădere în toată lumea

IDC atribuie o scădere substanțială a vânzărilor mai ales în China și Statele Unite. Cu toate acestea, situația tinde să se stabilizeze pe piața chineză, practic cea mai mare piață din lume. De asemenea, raportul publicat de IDC indică o creștere de 3% înregistrată în zona Asia / Pacific, care include și piața indiană. Chiar cu această scădere vânzările de telefoane Samsung au menținut compania pe primul loc.

Deși piața este în scădere generală, performanțele trimestrului doi indică faptul că cererea începe să se redreseze”. A declarat Anthony Scarsella, manager de cercetare la compania americană de cercetare de piață IDC. Expertul atribuie această evoluție succesului smartphone-urilor de gamă medie. „Gama medie s-a îmbunătățit foarte mult oferind un design și funcționalități de înaltă calitate”, a spus Anthony Scarsella. În zilele noastre, multe dispozitive mid-range la un preț redus sunt echipate cu un cititor de amprente sub ecran, un senzor foto triplu sau chiar un procesor foarte bun.

IDCInternational Data Corporation, este una dintre cele mai importante companii de cercetare și consultanță. IDC a fost fondată în 1964 de către Patrick McGovern, un absolvent al Massachusetts Institute of Technology. IDC operează în mai mult de 110 țări și are peste 1.000 de specialiști.

Gama Samsung Galaxy A 2019 a fost foarte bine vândută

În al doilea trimestru, Samsung s-a clasat pe locul 1 la nivel mondial, cu 22,7% cotă de piață. Gigantul tech a vândut 75,5 milioane de smartphone-uri, în creștere cu 5,5% față de anul trecut. Samsung a contat pe succesul gamei Galaxy A 2019, inclusiv pe Galaxy A50 și Galaxy A70. Cu o serie de noi modele inovatoare, inclusiv Galaxy A80 cu un modul de cameră culisant și rotativ, producătorul sud-coreean și-a luat partea leului.

În ciuda sancțiunilor guvernului Trump, Huawei a rămas pe poziția 2 la nivel mondial cu 58,7 milioane de unități vândute. În primul trimestru a vândut 59,1 de smartphone-uri. Această cifră a făcut ca Huawei să aibă o cotă de piață de 17,6%, în creștere cu 8,3% față de 2018. Huawei datorează acest succes vânzărilor excelente din China. Piața chineză reprezintă 62% din vânzările Huawei! Pe locul trei, găsim pe Apple cu 33,8 milioane de iPhone vândute (față de 41,3 anul trecut). Apple are o cotă de piață de 10,1%, în scădere cu 18,2%.

Primii trei de pe piață – Samsung, Huawei și Apple – au pierdut o parte din cota lor de piață în Q2 2019. În același timp, Xiaomi, Oppo și Vivo au câștigat în cota de piață„. A declarat Ryan Reith, vicepreședinte IDC. „Acest lucru este în parte legat de momentul lansării produselor„, a continuat Ryan Reith.

În al doilea trimestru, Xiaomi a vândut 32,3 milioane de smartphone-uri în întreaga lume și deține acum 9,7% din cota de piață. Producătorul chinez îi suflă în ceafă companiei americane Apple. Conform IDC, Xiaomi are un succes deosebit pe piața indiană, conform PhonAndroid. La rândul său, Oppo a vândut 29,5 milioane de telefoane mobile și ocupă locul 5 din lume cu cota de piață de 8,9%.