Venituri record pentru Samsung SDI în 2023 din bateriile EV

159
Samsung SDI
Sursa foto: via kedglobal.com

Samsung SDI este subsidiara Samsung Electronics care produce diferite tipuri de baterii, inclusiv pentru smartphone-uri și autovehicule electrice. Ieri filiala Samsung a anunțat că a înregistrat cele mai mari venituri din toate timpurile în anul trecut, urmare a unei creșteri robustă a vânzărilor de baterii pentru vehicule electrice.

În raportul său privind veniturile, Samsung SDI a declarat că veniturile anuale din vânzări au crescut cu 12,8%, până la 22,7 trilioane de woni (~17,1 miliarde de dolari). Profitul operațional, pe de altă parte, a scăzut cu 9,7%, la 1,6 trilioane de woni. Cauza a fost vânzările lente de baterii mici și materiale electronice.

Deși am ratat ținta de profit pentru anul trecut, afacerea cu bateriile EV a înregistrat o creștere spectaculoasă. În 2023 am avut o creștere de 38% și, respectiv, 93% în vânzări și, respectiv, în profit (comparativ cu 2022)”. A declarat Park Jong-sun, șeful de marketing strategic la divizia de baterii a Samsung SDI, potrivit TheKoreaHerald.

În ciuda încetinirii cererii de vehicule electrice anticipată în acest an, Samsung SDI își propune să crească veniturile și să îmbunătățească profitabilitatea prin creșterea vânzărilor de baterii premium – P5 și noul P6 – unde cererea va rămâne probabil solidă. P6, care va fi furnizat producătorilor de mașini care operează în America de Nord și Europa din ianuarie. Modelul – P6 – este o versiune îmbunătățită a lui P5 cu o densitate de energie cu 10% mai mare.

P6 este un tip de baterie de nichel, cobalt și aluminiu cu un conținut de nichel de 91% în catod și are un anod pe bază de siliciu, în loc de materiale pe bază de grafit. P6 oferă autovehiculelor electrice un timp de încărcare mai scurt și o autonomie mai mare.

Vânzările de baterii EV P6 ar putea să nu ocupe o mare parte în primul trimestru din acest an, dar din trimestrul al doilea, începând cu producția de masă, va atinge o cotă de două cifre în veniturile anuale ale bateriilor carismatice. Este probabil să ofere o rentabilitate similară ca P5 (a făcut în 2022)”, a mai spus Park Jong-sun.

America de Nord, cu o penetrare relativ scăzută pe piața mașinilor electrice, se așteaptă la creștere de peste 50%. În schimb Europa, care prezintă o rată de penetrare mai mare, ar putea înregistra o scădere a creșterii. Samsung SDI intenționează să pregătească funcționarea bazelor de producție din SUA, inclusiv joint-venture-ul cu General Motors și a doua fabrică de producție de baterii cu Stellantis.

De asemenea, subsidiara Samsung va spori eficiența producției bazelor sale de producție, cum ar fi fabrica din Göd Ungaria. Aceasta are o rată operațională de ~90% și va încerca să câștige noi contracte pentru baterii EV.