Videoclip oficial cu One UI pe Android Pie, publicat de Samsung

830

Samsung a publicat un videoclip oficial care prezintă nou interfață One UI cu Android Pie. Acesta este același videoclip pe care compania la arătat la Samsung Developers Conference la începutul lunii noiembrie. Acesta dezvăluie filozofia din spatele User Interface (UI). Adică modul în care acesta reflectă designul fizic al smartphone-urilor Samsung, face mai ușoară utilizarea cu o singură mână și pune informațiile și controalele necesare în față și centru.

Noua interfață cu utilizatorul, One UI de la Samsung, se va regăsi și pe gama aniversară Galaxy S10, potrivit SamMobile. Smartphone-urile Samsung care vor urma lui Galaxy S10 dar și cele ce vor fi actualizate cu Android 9 Pie, vor dispune și ele de One UI.

O interfață One UI cu Android Pie, mai stabilă și mai ușor de utilizat

Faptul că Samsung lansează acest videoclip în mass-media pe YouTube poate fi luat ca un indiciu că actualizarea Android 9 Pie pentru Galaxy S9 și Galaxy Note 9 se apropie de o lansare mondială. Cel puțin asta credem.

După cum se poate vedea vedea, conținutul One UI se concentrează în partea inferioară a ecranului. Vedem icoane și comutatoare mai mari, bine definite, suculente, în timp ce partea vizibilă se află în partea de sus.

UI – Interfața cu utilizatorul, este spațiul în care apar interacțiuni între oameni și mașini. Scopul este de a permite funcționarea și controlul eficient al mașinii, calculatorului sau smartphone-lui de către oameni. Toate interfețele au opt caracteristici: claritate, concizie, familiaritate, reacție, consistență, estetică, eficiență și iertare.

Acestă nouă interfață pare cea mai bună dintre cele touch-screen și este o abordare total diferită pentru utilizarea cu o singură mână. Meniurile și submeniurile au redus numărul de opțiuni și alegeri la cele folosite cel mai des. Așteptăm apariția One UI cel mai repede, după actualizarea cu Android Pie a lui Galaxy Note 9 și Samsung Galaxy S9.