Galaxy Watch Active 2 poate primi funcții de la Galaxy Watch 3

918
Sursa Foto: via SamMobile.com

Se pare că mai multe funcții de pe Galaxy Watch 3 vor trece în curând la smartwatch-urile mai vechi Samsung, începând cu Galaxy Watch Active 2. Cel puțin, asta se poate deduce din cea mai recentă versiune a aplicației Plugin Watch Active 2. Aceasta a apărut în Magazinul Google Play la sfârșitul săptămânii trecute.

Aplicația Plugin Watch Active 2 a fost reperată de un pasionat de tehnologie, Albert Ribas, care a transmis informația site-ului Sam Mobile. Aceste funcții de pe Galaxy Watch 3 vor trece pe modelele mai vechi printr-o actualizare, care va adăuga și suport pentru Tizen 5.5. Acest sistem de operare a venit cu ceasul Watch 3 direct din cutie. Tizen 5.5 este în mare măsură responsabil de experiența de ultimă oră de pe Galaxy Watch 3.

Noi funcții de la Galaxy Watch 3 pe ceasurile Samsung mai vechi

Momentan nu se știe cum va arăta changelog-ul (jurnalul de schimbări). Credem că este puțin probabil ca fiecare noutate software introdusă cu Galaxy Watch 3 să treacă la ceasurile mai vechi Samsung. Dar, presupunem că o parte dintre ele vor ajunge pe modelele mai vechi.

La urma urmei, oferirea unui sprijin post-vânzare mai lung a fost făcut de Samsung la dispozitivele sale purtabile de ani de zile. De exemplu, Samsung Gear S3 și Samsung Gear Sport, în vârstă de trei ani, au primit Bixby, îmbunătățirea urmăririi somnului, un mod Always On Display mai rafinat și multe alte caracteristici care au debutat inițial cu Galaxy Watch Active 2. Toate acestea au debutat pe Gear S3 și Gear Sport cu o actualizare de software făcută de Samsung în primăvară.

Tizen 5.5 este ultima variantă a sistemului de operare Samsung. Tizen OS rulează pe smartphone-uri (Samsung Z1, Z2, Z3 și Z4), pe televizoare, electrocasnice și smartwatch-uri Samsung. Varianta Tizen OS 5.5 a fost lansată în iunie 2019.

Ceea ce rămâne de văzut este dacă modelul original Galaxy Watch ajunge să fie actualizat la Tizen 5.5. Acesta pare un scenariu foarte probabil. La urma urmei, dispozitivul a împlinit doi ani luna trecută, ceea ce cu greu poate fi numit vechi. Să nu uităm că Samsung s-a comportat foarte bine în privința asistenței post-vânzare la smartwatch-uri.

Produsele purtabile nu sunt singura categorie în care Samsung oferă clienților săi asistență software mai mare. Luna trecută cu lansarea seriei Galaxy Note 20, Samsung s-a angajat la trei upgrade-uri majore de Android pentru dispozitivele sale. Vor beneficia de aceste actualizări ale sistemului de operare majoritatea smartphone-urilor sale contemporane, inclusiv multe din seria Galaxy A.