Samsung lansează Watch Design Studio și Good Lock la MWC 2021

497
Samsung lanseaza Watch Design Studio la MWC 2021
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung se pregătește pentru evenimentul virtual Galaxy MWC, unde se va prezenta „Watch Design Studio” și „Good Lock”. Mobile World Congress 2021 va începe luni 28 iunie. În ziua de deschidere, Samsung va organiza un eveniment online, Samsung Galaxy MWC, unde va fi acordată atenție viitorului ceasurilor inteligente, ecosistemului Galaxy și securității dispozitivelor.

Luna trecută Google și Samsung au început o colaborare pentru a dezvolta Wear OS, rezultat din contopirea Tizen OS și Wear OS. Wear OS va fi noul sistem de operare pentru viitoarele ceasuri inteligente Galaxy. Într-o postare pe blog de la Samsung, care anunța evenimentul virtual MWC, compania a spus că „își va împărtăși viziunea asupra viitorului smartwatch-urilor, deschizând noi oportunități pentru dezvoltatori și utilizatori, concepute pentru a oferi o nouă eră a experiențelor smartwatch.”

Este o descriere destul de abstractă, care lasă loc pentru multe speculații. Totuși, zilele trecute, Samsung Electronics a depus două noi mărci comerciale „Watch Design Studio” și „Good Lock”. Acestea ne oferă un pic mai multe informații despre ce să ne așteptăm în timpul evenimentului.

Samsung Watch Design Studio la MWC 2021

La 22 iunie 2021, Samsung Electronics a depus la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO) o cerere de marcă comercială pentru numele „Watch Design Studio”. Potrivit prietenilor noștri de la LetsGoDigital, aplicația este încadrată în clasa 35/42. Descrierea mărcii comerciale Samsung Watch Design Studio: „Servicii de vânzare cu amănuntul pentru ceasuri inteligente și curele de ceas. Furnizarea de software online cu scopul de a permite clienților să personalizeze, să proiecteze și să cumpere ceasuri inteligente și curele pentru ceasuri inteligente„.

Anul trecut, Samsung și-a redenumit deja serviciul Galaxy Watch Designer în Galaxy Watch Studio, destinat să proiecteze și să producă propriile fețe de ceas. Acestea pot fi apoi distribuite, la cerere, prin Galaxy Store. Până în prezent, este disponibil doar în program beta. Se pare că acest serviciu va fi anunțat oficial în timpul evenimentului.

EUIPO – European Union Intellectual Property Office. Este o agenție a UE fondată în 1994 și are sediul în Alicante, Spania. EUIPO este responsabilă cu gestionarea sistemelor de înregistrare a mărcilor comerciale în toate statele UE.

Simultan cu numele „Watch Design Studio”, Samsung a depus și o cerere de marcă comercială pentru numele „Good Lock”. Această aplicație este clasificată în clasa 9. Descrierea mărcii comerciale Samsung Good Lock: „Software descărcabil pentru telefoane inteligente și tablete; software pentru operare; implementare; control, utilizare și personalizare a interfeței utilizator pe smartphone-uri și tablete”.

Samsung Good Lock pentru siguranța dispozitivelor

Tradus Good Lock înseamnă „lacăt, încuietoare bună”. Prin urmare, este foarte posibil ca această solicitare Samsung să aibă legătură cu securitatea dispozitivelor. În cele din urmă, devine din ce în ce mai important să ne securizăm în mod corespunzător dispozitivele conectate. În acest fel ne putem păstra în siguranță datele din dispozitive împotriva persoanele rău intenționate. Descrierea arată că ar trebui să fie posibil ca utilizatorii să regleze interfața după propriul lor gust. Cu toate acestea, alte detalii rămân necunoscute.

Mulți fani Samsung speră ca noi produse Galaxy să fie lansate la evenimentul virtual Mobile World Congress 2021. Nu credem că se va întâmpla acest lucru. Cel mai probabil Samsung se va folosi de MWC 2021 pentru a oferi informații suplimentare despre noile dezvoltări. Este vorba despre Samsung Watch Design Studio și Samsung Good Lock, dar și despre noul sistem de operare Wear OS.

În august gigantul tech va găzdui un eveniment Galaxy Unpacked, unde se așteaptă o gamă de noi dispozitive mobile. Așteptăm un Samsung Galaxy Watch 4, primul smartwatch cu noul Wear OS, seria Galaxy Tab S8 și două smartphone-uri pliabile, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Samsung Galaxy S21 FE va fi lansat mai târziu în acest an, prin octombrie – noiembrie.

SURSĂLetsgoDigital