Wear OS nu ajunge pe Galaxy Watch 3, nici pe ceasurile Samsung mai vechi!

532
Wear OS nu ajunge pe Galaxy Watch 3 nici pe ceasurile Samsung mai vechi
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a prezentat de câteva zile primele sale smartwatch-uri care rulează Wear OS în cadrul evenimentului Galaxy Unpacked. Cu Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic, Samsung a renunțat la Tizen OS în favoarea Wear OS 3. Deci, ce înseamnă asta pentru ceasurile Galaxy mai vechi care rulează Tizen OS? Vor fi actualizate la Wear OS? Va primi Galaxy Watch 3 noul sistem de operare?

Răaspunsul este clar: Nu. Samsung a spus, am mai scris acest lucru, că modelele sale mai vechi Galaxy Watch vor continua să ruleze Tizen și nu vor fi actualizate la Wear OS. Aceasta înseamnă că, dacă aveți un Galaxy Watch, Galaxy Watch Active, Galaxy Watch Active 2 sau Galaxy Watch 3, smartwatch-ul dvs. nu va primi actualizarea Wear OS 3.

Trebuie să facem o precizare aici referitor la noile modele Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic. Samsung a spus că nu va fi posibil să cuplați un smartphone Apple cu noile ceasuri. Este o premieră pentru această gamă. Modelele anterioare cu Tizen OS sunt compatibile cu iPhone-urile prin aplicații dedicate, chiar dacă nu toate funcțiile sunt disponibile. Această asistență va fi disponibilă în continuare.

Linkurile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Wear OS nu ajunge pe Galaxy Watch 3 și nici pe alte modele mai vechi

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că este sfârșitul drumului pentru Galaxy Watch Active 2 sau Galaxy Watch 3. Samsung a promis că smartwatch-urile sale mai vechi vor primi trei ani de actualizări de software (de la data lansării). Potrivit Universmartphone, acest lucru înseamnă că veți continua să primiți noi caracteristici și remedieri de erori cu viitoarele actualizări.

Deși credem că cel puțin Galaxy Watch 3 merită o actualizare la Wear OS, acest lucru nu se va întâmpla. Dar, este posibil ca Samsung să lanseze o versiune actualizată a One UI și câteva funcții software noi pentru modelele mai vechi Galaxy Watch.

Tizen este sistemul de operare de casă a lui Samsung. Rulează pe unele smartphone-uri precum și pe alte numeroasele produse care poartă sigla Samsung, de exemplu televizoare, electrocasnice și smartwatch-uri Samsung.

Sistemul de operare Tizen a fost bun, dar din primele impresii, noul Wear OS 3 este și mai bun. Tizen este o platformă bună de purtat, iar ceasurile inteligente bazate pe sistemul de operare sunt rapide și eficiente. Cu toate acestea, au foarte puține aplicații terțe, iar consumatorii se plâng că aplicația lor preferată nu este disponibilă pe Galaxy Store pentru ceasurile inteligente Samsung. Cu noul sistem de operare, aceasta nu ar mai trebui să fie o problemă, deoarece Magazinul Google are mii de aplicații terțe și fețe de ceas. De asemenea și o integrare mai profundă cu smartphone-urile Android.