WhatsApp testează o modalitate de a vă conecta la cont fără telefon

273
WhatsApp testeaza o modalitate de a va conecta la cont fara telefon
Sursa foto: via techradar.com

Ca parte a unei noi actualizări pentru sistemul de operare iOS, WhatsApp introduce o metodă alternativă de conectare care permite utilizatorilor să se conecteze introducând e-mailul. Până acum, Meta nu a făcut încă un anunț oficial cu privire la acest upgrade. Momentan nu știm dacă această actualizare se va extinde și la Android OS.

Potrivit site-ul WABetaInfo, citat de TechRadar, acest instrument poate fi util dacă vă aflați vreodată într-o situație în care nu aveți un serviciu celular și nu puteți obține codul printr-un mesaj text. Indicii despre această funcție viitoare au fost văzute pentru prima dată într-o versiune beta la începutul lunii noiembrie. Cu toate acestea, accesul a fost limitat la câteva persoane. În continuare, proprietarii de iPhone își pot introduce adresa de e-mail personală, apoi vor primi un cod din șase cifre pentru a se conecta.

Rețineți că aceasta este strict o metodă de rezervă. Va trebui totuși să introduceți un număr de telefon pentru a crea un cont WhatsApp nou-nouț. Desigur, autentificarea cu numărul va rămâne o opțiune. Din informațiile de până acum se pare că e-mailurile vor fi folosite doar pentru a „accesa contul și nu vor fi vizibile” celorlalți.

Pentru a încerca funcția, utilizatorii de iPhone vor trebui să instaleze WhatsApp pentru iOS versiunea 23.24.70. De acolo, accesați Setări, apoi atingeți Cont unde veți găsi opțiunea de conectare prin e-mail. Cum am scris mai sus, momentan nu se știe dacă această posibilitate de a accesa contul WhatsApp pe iOS se va extinde și la Android. Cea mai recentă versiune beta WhatsApp pentru Android introduce o modalitate foarte rapidă de a căuta un mesaj.

Meta are peste 3 miliarde de utilizatori în toată lumea. India este pe primul loc ca audiență pe Facebook și Instagram. SUA ocupă locul doi pentru ambele platforme. Pe Facebook și Instagram majoritatea utilizatorilor sunt bărbați 56,5% vs 43,5% femei.

Noua actualizare face parte dintr-un efort al Meta de a crește și extinde securitatea WhatsApp. 2023 a fost un an încărcat pentru serviciu, deoarece a fost introdus instrumentul Protect IP Address. În viitor, WhatsApp este programat să aibă nume de utilizator implementat pe Android ca un strat suplimentar de confidențialitate dacă cineva nu se simte confortabil să-și partajeze numele. Nu se știe când vom vedea această lansare. Ultima dată când am auzit despre asta a fost în mai. Probabil, este încă în dezvoltare