WhatsApp va lansa o funcție pentru a ascunde adresa IP în apeluri

243
WhatsApp IP Adress
Sursa foto: via gizmochina.com

WhatsApp, populara platformă de mesagerie deținută de Meta, lucrează constant pentru a îmbunătăți confidențialitatea utilizatorilor. Cea mai recentă actualizare (versiunea 2.23.18.15) accesibilă prin programul Google Play Beta evidențiază concentrarea aplicației pe protejarea datelor utilizatorilor și asigurarea confidențialității acestora. Este vorba despre a ascunde adresa IP în timpul apelurilor.

Recent WhatsApp a introdus funcția de a dezactiva apelurile de la numere necunoscute, permițând utilizatorilor să-și îmbunătățească confidențialitatea. Cea mai recentă actualizare dezvăluie o nouă funcție de confidențialitate pentru apeluri, potrivit GizmoChina.

WhatsApp va ascunde adresa IP în timpul apelului

Noua funcție de confidențialitate a WhatsApp pentru apeluri implică redirecționarea apelurilor prin serverele sale, care ascunde adresa IP (Internet Protocol) a utilizatorului și împiedică ghicirea locației de către participanții la apel. Cu toate acestea, această metodă ar putea scădea marginal calitatea apelului datorită criptării. Funcția își propune să ofere apeluri securizate, apărând împotriva urmăririi locației prin datele apelurilor, dar reprezintă o provocare de a echilibra confidențialitatea și calitatea apelurilor.

Meta, Inc. (Facebook până în octombrie 2021), a fost fondată în 2004. Are sediul în Menlo Park, California, SUA. Este una dintre cele cinci mari companii americane de tehnologie a informației, alături de Alphabet, Amazon, Apple și Microsoft.

Funcția de confidențialitate este în prezent în curs de testare cu un grup limitat de utilizatori beta. Este programat să-și extindă testarea la un public din mai multe țări în perioada următoare. Versiunea stabilă a acestei funcții va fi lansată după ce vor fi făcute toate reglajele și vor fi atinși parametrii de funcționare stabiliți de WhatsApp.

Dar, în laboratoarele sale aplicația Meta lucrează la mai multe funcții interesante, pe lângă acest releu de confidențialitate. De exemplu: capacitatea de a răspunde la actualizările de stare folosind avataruri, partajarea fotografiilor și videoclipurilor de calitate originală și o interfață de apelare îmbunătățită.

Fiind cea mai folosită aplicație mobile din lume, iar telefoane Samsung Galaxy sunt cele mai numeroase din lume, scriem deseori despre noutățile care apar despre WhatsApp. Vedeți pe I❤️Samsung un top al celor mai bune telefoane Samsung de e piață!