Conexiuni wireless pentru Samsung DeX posibile în viitor

1152

Samsung a introdus modul DeX odată cu lansarea modelului Galaxy S8 / S8+ anul trecut. Este o caracteristică pentru anumite smartphone-uri și tabletele Galaxy. Samsung DeX le permite utilizatorilor să conecteze dispozitivele Galaxy la un display extern, tastatură și mouse pentru a utiliza aplicațiile telefonului într-un mediu de tip desktop, pentru o productivitate sporită.

La momentul lansării, pentru a lucra în modul DeX a necesitat un accesoriu dedicat numit stație de andocare DeX. Samsung a schimbat factorul de formă al accesoriului de la o stație de andocare la un suport de tip tampon, în acest an. Totuși este nevoie ca utilizatorii să-și cumpere un accesoriu care costă aproximativ 100 $ pentru a utiliza Samsung DeX.

Samsung lucrează la un DeX cu o conexiune wireless

Toate acestea s-au schimbat atunci când gigantul high-tech sud-coreean a prezentat în acest an phabletul Galaxy Note 9. Acesta și de asemenea, SamsungTab S4, au venit cu numeroase îmbunătățiri legate de DeX. Cei dornici de mai multă productivitate au acum posibilitatea de a utiliza modul DeX cu un cablu USB-C la HDMI simplu. Bineînțeles pot merge și pe vechea variantă de utilizare pentru Samsung DeX.

Următorul pas logic este de a face conexiunile DeX wireless, iar Samsung pare să lucreze tocmai în acest sens. Răspunzând la întrebarea unui membru despre cum funcționează DeX fără cablu sau stație de andocare, un moderator al forumului Samsung a spus că o echipă de ingineri ai companiei sud-coreene lucrează la acesta. El nu a oferit date suplimentare și nici o cronologie posibilă de apariție, dar a declarat „câteva îmbunătățiri trebuie să fie făcute mai întâi” înainte ca această caracteristică să fie pusă la dispoziția utilizatorilor.

Wireless – termen arhicunoscut acum, se referă la transmisia telegrafică fără sârmă din 1894, înlocuit ulterior cu transmisie radio în 1903. Prima rețea fără fir profesională a fost dezvoltată sub marca ALOHAnet în 1969 la Universitatea din Hawaii și a devenit operațională în iunie 1971. Prima rețea wireless comercială WaveLAN a fost dezvoltată în 1986.

Potrivit SamMobile, chiar dacă un mod wireless DeX va fi foarte convenabil, nu este un concept nou. Compania Microsoft a făcut ceva similar, a lansat o caracteristică wireless Continuum înainte de a-și abandona sistemul de operare mobil. Deci, tehnologia este deja acolo și știm că funcționează. Înseamnă că este o chestiune de timp înainte ca Samsung să facă modul DeX să funcționeze fără fir.