Xiaomi bate Samsung, este marca de telefoane nr. 1 la nivel global în iunie

460
Xiaomi bate Samsung si este marca de smartphone
Sursa Foto: mysmartprice.com

Xiaomi a depășit Samsung pentru a deveni cel mai mare producător de smartphone-uri din lume ca volum  în iunie 2021. Potrivit datelor publicate de Counterpoint Research, Xiaomi a depășit Samsung din cauza mai multor factori combinați. Totuși compania din China rămâne în continuare pe locul doi dacă se ia în considerare întregul al doilea trimestru 2021.

Cota de piață globală a livrărilor smartphone-urilor Xiaomi pentru iunie 2021 a fost de 17,1%. Xiaomi a fost urmată de Samsung cu 15,7% și Apple pe locul trei cu o cotă de piață de 14,3%. În iunie 2021, vânzările Xiaomi ar fi înregistrat o creștere lunară de 26% și a depășit Samsung.

Samsung va reveni pe primul loc în perioada următoare

Samsung a fost de mulți ani cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, dar a fost afectat de constrângerile de aprovizionare din cauza situației pieței din Vietnam unde Samsung produce o mare parte din telefoanele sale. Din această cauză, Counterpoint se așteaptă ca Samsung să revină odată ce problemele sale de aprovizionare sunt rezolvate, ceea ce ar putea face ca Xiaomi să revină din nou pe locul doi.

Detaliind mișcarea pieței, Tarun Pathak, director de cercetare la Counterpoint, a declarat, potrivit MySmartPrice: „De când a început declinul Huawei, Xiaomi depune eforturi consistente și agresive pentru a umple golul creat. Compania s-a extins pe piețele Huawei și Honor, cum ar fi China, Europa, Orientul Mijlociu și Africa. În iunie, Xiaomi a fost ajutat în Europa și India și de declinul Samsung din cauza constrângerilor de aprovizionare”.

Honor este un brand din China fondat în 2013 și deținut de Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., Ltd. A fost deținut anterior de Huawei Technologies. Honor oferă telefoane, tablete, notebook-uri și articole portabile.

Xiaomi a vândut peste 800 de milioane de dispozitive de la înființarea sa în 2011, potrivit Counterpoint. A fost în mod constant printre cei mai mari furnizori de smartphone-uri din India în ultimul timp alături de Samsung. Compania chineză a început să se orienteze spre cumpărătorii de smartphone-uri premium. Dispozitive precum seria Mi 11 concurând în prezent cu modelele emblematice consacrate, cum ar fi telefoanele din seriile Samsung Galaxy S. Va fi interesant de observat cum reacționează piața odată ce producția Samsung ajunge la punctul său obișnuit și dacă Xiaomi reușește să se mențină la conducerea pieței.