Iată ce dispozitive Samsung vor primi patru ani de actualizări Android!

469
Iata care dispozitive Samsung vor primi patru ani de actualizari Android
Sursa foto: via AndroidPolice

Timp de aproape un deceniu, utilizatorii de iPhone au fost peste prietenilor lor care folosesc Android la suportul pentru actualizări. Nu era neobișnuit să vezi că majoritatea smartphone-urilor, oricât de puternice ar fi, pierd suportul software după câțiva ani. Chiar și la cel mai mare producător de smartphone-uri din lume – Samsung – partea de actualizări Android și securitate au fost o harababură totală mult timp.

Vremurile s-au schimbat, iar Samsung este acum în top în privința actualizărilor. Branduri de top precum Google, Xiaomi și OnePlus au anunțat și ele noi politici de actualizare pentru smartphone-urile lor, dar Samsung continuă să fie lider în acest spațiu. La începutul lui 2022, compania a anunțat că va oferi patru generații de upgrade-uri Android și One UI și cinci ani de corecții de securitate, începând cu seria Galaxy S21 din 2021.

Dispozitivele Samsung vor primi patru ani de actualizări Android

Această politică ajută la consolidarea dispozitivelor companiei ca unele dintre cele mai bune telefoane Android. Și, în timp ce aceste upgrade-uri majore nu se lansează în prima zi, așa cum se întâmplă cu telefoanele Google Pixel, Samsung își învinge în mod obișnuit rivalul la puterea actualizărilor de securitate. Cu Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra acum disponibile, Samsung și-a ținut promisiunea și ne așteptăm să vedem Android 14 și One UI 6 pe smartphone-urile și tabletele Samsung acceptate în cursul acestui an. Dacă vă întrebați ce dispozitive specifice intră sub incidența politicii companiei, mai jos, via AndroidPolice, aflați acest lucru.

Samsung s-a angajat anterior să ofere actualizări de securitate timp de patru ani pentru hardware-ul său și trei ani de actualizări de software încă din 2021. Cu toate acestea, acest angajament de a face patru ani întregi de actualizări majore ale sistemului de operare, plus cinci ani de actualizări de securitate, a contribuit la stimularea de mișcări similare de la alte mărci.

În timp ce garanția de asistență de patru ani rămâne oarecum în urmă celor șase ani de actualizări iOS la care utilizatorii Apple iPad și iPhone au ajuns să se aștepte pentru dispozitivele lor, este o dezvoltare binevenită care ar trebui să prelungească durata de viață a dispozitivelor Samsung dincolo de așteptările anterioare. Pe lângă telefoanele din seria Galaxy S și Z și tabletele cu marca Galaxy, angajamentul se extinde și la ceasurile inteligente One UI Watch și Wear OS Powered by Samsung.

Dispozitivele Samsung eligibile pentru patru ani de actualizări Android

Iată toate smartphone-urile, tabletele și ceasurile inteligente Samsung care sunt acceptate pentru patru upgrade-uri majore Android începând cu martie 2023.

Telefoane din seria Samsung Galaxy S:

  • Samsung Galaxy S23
  • Samsung Galaxy S23+
  • Samsung Galaxy S23 Ultra
  • Samsung Galaxy S22
  • Samsung Galaxy S22+
  • Samsung Galaxy S22 Ultra
  • Samsung Galaxy S21 (Android 15 va fi ultima actualizare)
  • Samsung Galaxy S21+ (Android 15 va fi ultima actualizare)
  • Samsung Galaxy S21 Ultra (Android 15 va fi ultima actualizare)
  • Samsung Galaxy S21 FE (Android 15 va fi ultima actualizare)
  • Toate telefoanele Samsung Galaxy S viitoare

Telefoane pliabile din seria Samsung Galaxy Z:

Tablete Samsung Galaxy:

Toate dispozitivele Samsung Galaxy Tab S din seria viitoare

  • Samsung Galaxy Watch 5
  • Samsung Galaxy Watch 5 Pro
  • Samsung Galaxy Watch 4 (ultima actualizare va fi în 2025)
  • Samsung Galaxy Watch 4 Classic (ultima actualizare va fi în 2025)

Telefoane din seria Galaxy A care vor primi patru ani de Android OS

În timp ce Samsung s-a angajat să efectueze patru ani de actualizări Android pentru toate viitoarele modele Galaxy S și gama pliabilă din seria Galaxy Z, va actualiza doar anumite telefoane din gama medie Galaxy A. Vom actualiza această postare pe măsură ce aflăm despre telefoanele care beneficiază de politica de actualizare a Samsung.

Lista de produse acceptate de la Samsung va crește aproape sigur în timp și credem că este un lucru bun. Majoritatea telefoanelor sunt suficient de puternice pentru a rezista câțiva ani, iar având cea mai recentă versiune de Android înseamnă că veți obține cele mai multe dintre aceleași caracteristici ca cele mai recente flagship-uri.