Samsung Display a primit aprobarea SUA pentru a vinde ecrane la Huawei

473
Sursa Foto: Yonhap / en.yna.co.kr

Samsung Display a primit aprobarea de la guvernul SUA pentru a furniza anumite produse de afișare către Huawei. Informația a fost publicată ieri de agenția sud-coreeană de presă Yonhap. Vă reamintim că Huawei a fost supusă sancțiunilor guvernului american și mai multe companii au primit interdicție de al livra piese gigantului tehnologic chinez.

Samsung Display a primit recent o licență de la Departamentul de comerț din SUA pentru a putea vinde ecrane la Huawei. Este vorba doar despre anumite ecrane care pot fi exportate de Samsung Display în China pentru Huawei. Samsung Display este cel mai mare furnizor de afișaje OLED pentru smartphone-uri din lume.

Samsung Display poate vinde componente companiei Huawei

SUA a impus noi sancțiuni de export pentru mai multe produse destinate companiei Huawei din 15 septembrie. Au fost invocate motive de securitate națională, despre care am scris în mai multe rânduri. Sancțiunile interzic furnizarea de componente fabricate cu echipamente, software și design din SUA către Huawei, fără aprobarea a Washingtonului. Samsung a făcut cerere pentru a vinde cipuri și ecrane la Huawei la mijlocul lunii septembrie.

Conform informațiilor, Samsung Display este prima companie sud-coreeană care a obținut o astfel de aprobare din partea SUA. Mai multe companii au făcut cereri pentru a exporta componente către Huawei după intrarea în vigoare a restricțiilor americane împotriva Huawei. LG Display și producătorii de cipuri Samsung și SK Hynix nu au primit licențe de la autoritățile SUA.

SK Hynix este un furnizor sud-coreean de semiconductori de memorie și cip-uri de memorie flash. Memoria Hynix este folosită de Apple în unele dintre computerele sale iMac, MacBook și MacBook Pro. Hynix are unități de producție în Coreea, SUA, China și Taiwan.

Specialiștii din domeniu au declarat că SUA a acordat licența Samsung Display, deoarece ecranele sunt produse mai puțin sensibile în comparație cu semiconductorii. Huawei își poate asigura ecrane și de la BOE, chiar dacă nu sunt la nivelul celor produse de Samsung Display.

AMD și Intel au primit și ele aprobarea SUA

Intel și AMD au obținut și ele licențe de la guvernul SUA pentru a furniza procesoare pentru computer și server. Huawei se luptă să obțină cipuri de memorie de la furnizori importanți, dar surse din domeniu au spus că este greu de crezut că Huawei își va mări achizițiile de afișaje.

Odată cu oprirea furnizării de cipuri către Huawei, este imposibil ca Huawei să facă smartphone-uri numai cu panouri de afișare„. A declarat un oficial al unei firme locale de electronică. „Pentru ca Huawei să aibă o producție stabilă a produselor sale, restricțiile la exportul de cipuri ar trebui eliminate”.