Acasă Stiri Samsung solicită aprobarea SUA pentru a vinde cipuri și ecrane la Huawei

Samsung solicită aprobarea SUA pentru a vinde cipuri și ecrane la Huawei

Samsung solicitat aprobarea SUA pentru a furniza în continuare cipuri semiconductoare către compania chineză Huawei. Producătorul sud-coreean de chipuri se alătură astfel MediaTek și Qualcomm, care au făcut și ele astfel de cereri. Toate aceste companii au fost afectate de înăsprirea restricțiilor comerciale ale guvernului SUA asupra Huawei. Departamentul de Comerț al SUA a anunțat luna trecută un nou set de reguli care amenință supraviețuirea afacerii cu smartphone-uri a companiei chineze.

Noile reguli împiedică accesul Huawei la orice tehnologie, produs sau componente din SUA. Compania nici măcar nu poate obține componente de la o firmă non-americană care folosește software sau tehnologie de origine americană. În esență, aceste restricții îl împiedică să obțină cipuri semiconductoare de la orice companie globală. Samsung este astfel direct afectată de noile reguli emise de guvernul american.

Nici cipuri, nici afișaje Samsung către Huawei

Producătorii de cipuri pot cere o licență specială care le-ar permite să continue tranzacțiile cu Huawei pentru o perioadă limitată de timp. Conform Android Headilnes, există puține șanse ca solicitările acestor companii să fie să aprobate. Noile reguli intră în vigoare pe 15 septembrie. Atunci Samsung și ceilalți vor trebui să înceteze tranzacțiile cu Huawei dacă solicitările lor nu sunt aprobate.

Mulți producători multinaționali de semiconductori, inclusiv Samsung Electronics, au făcut cereri de aprobare la Departamentul de Comerț al SUA„. A declarat un oficial de rang înalt din guvernul american. „Indiferent dacă aceste cereri sunt aprobate sau nu, aceste companii vor respecta sancțiunile care intră în vigoare pe 15 septembrie”.

CSOT China Star Optoelectronics Technology este un producător de display-uri din China, fondat în 2009 și deținut de TCL. Compania produce panouri LCD mici și mari și dezvoltă tehnologii OLED. Concurenții majori sunt Samsung, LG și Sharp.

Nici Samsung Display nu va mai vinde afișaje OLED către compania chineză începând de săptămâna viitoare. Huawei folosește și ecrane de la furnizorii interni BOE și CSOT, astfel încât aceste măsuri nu vor afecta foarte mult compania. Ecranele produse de Samsung Display au fost destinate în special telefoanelor Huawei high-end. Cu toate acestea, întrucât nu poate primi cipuri DRAM și cipuri flash NAND de la Samsung, afacerea cu smartphone-uri se confruntă cu o situație extrem de delicată.

Este o situație de câștig-pierdere pentru Samsung

Dacă există o companie care ar putea beneficia de situația actuală a faptului că Samsung nu poate furniza cipuri semiconductoare și ecrane către Huawei, atunci aceea este Samsung. Cele două companii concurează direct în mai multe industrii, inclusiv smartphone-uri și telecomunicații.

Afacerea Samsung privind rețelele 5G este deja înfloritoare din cauza sancțiunilor SUA asupra Huawei. Recent, a obținut un contract de 6,6 miliarde de dolari de la Verizon. Pe de altă parte, toate țările importante închid ușile companiei Huawei.

Acum, problemele Huawei cu smartphone-urile duc și la un avantaj pentru Samsung. Diviziile sale de fabricare a semiconductorilor și a afișajelor pot pierde unele contracte cu Huawei, dar ar putea căuta să crească vânzările către alți clienți, cum ar fi Apple, Oppo și Vivo. Compania sud coreeană vinde foarte multe componente pentru majoritatea companiilor producătoare de telefoane mobile.

Stiri

Actualizări la seria Samsung Galaxy S21: cât de des și cât timp?

Pe ce politică de actualizare te poți baza dacă cumperi acum Samsung Galaxy S21, Galaxy S21+ sau Galaxy S21 Ultra? Cât timp...

Samsung S Pen Pro va fi lansat pentru Galaxy S21 Ultra în acest an

Samsung a lansat recent, în cadrul seriei Galaxy S21, modelul Galaxy S21 Ultra cu suport pentru S Pen. Dar acest model Samsung...

Samsung Galaxy M62 certificat de FCC, are o baterie uriașă!

Am scris în urmă cu două luni că Samsung lucrează la un dispozitiv din gama Galaxy M, numit Galaxy M62. Cu toate...

Căștile Samsung Galaxy Buds Pro primesc deja prima actualizare

Samsung a prezentat seria Galaxy S21, adică dispozitivele Galaxy S21, Galaxy S21+ și S21 Ultra, împreună cu setul wireless Buds Pro la...

Grandde Whole Bubble: o nouă mașină de spălat lansată de Samsung

Recent Samsung a lansat o nouă mașină de spălat complet automată tip Grande Bubble. Aceasta are funcții îmbunătățite de spălare și igienă...

Seria Galaxy S21 – ce diferențe sunt între noile modele?

A sosit cel mai recent trio emblematic Samsung, seria Galaxy S21, unele dintre cele mai bune telefoane din 2021. Dacă vreți să...

Samsung Galaxy S21 va fi în curând cheia dvs. pentru mașină

La Galaxy Unpacked 2021, Samsung a anunțat oficial dispozitivele mult așteptate din seria Samsung Galaxy S21. Este primul mare producător de smartphone-uri...