Samsung pe locul 2 pe piața mondială tabletelor în Q1 2021

324
Samsung pe locul 2 pe piata mondiala tabletelor in Q1 2021
Sursa Foto: via en.yna.co.kr

Samsung Electronics Co. a rămas al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în primul trimestru din 2021. Datele au fost publicate vineri de International Data Corporation (IDC), care a remarcat creșterea solide a pieței tabletelor determinată de rămânerea acasă pe mai multe piețe globale.

Gigantul high-tech sud-coreean a înregistrat o cotă de piață de 20% în perioada ianuarie-martie 2021. Compania Samsung a livrat în această perioadă peste 8 milioane de tablete Galaxy Tab. Este o ​​creștere cu 60,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit companiei de studiu de piață International Data Corp.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Apple pe primul loc, urmată de Samsung, Lenovo și Amazon

Apple Inc. și-a apărat poziția de top cu o cotă de 31,7%. Livrările Apple de iPad-uri au crescut cu 64,3 la sută, ajungând la 12,7 milioane de unități în primul trimestru. Lenovo s-a clasat pe locul trei cu o cotă de 9,4%, urmată de Amazon cu o cotă de 8,7%. Livrările de tablete la nivel mondial au crescut cu 55,2% de la an la an, ajungând la 39,9 milioane de unități în Q1 2021, au arătat datele publicate de IDC.

O creștere de această magnitudine nu a fost văzută din al treilea trimestru din 2013. Atunci piața tabletelor a crescut cu 56,9% față de anul precedent„. A spus IDC, potrivit agenției de presă sud-coreene Yonhap. „În timp ce lansarea vaccinurilor și reântoarcerea la lucru pot încetini această tendință, suntem încă departe de a reveni la condiții normale. Prin urmare, ne așteptăm ca cererea de tablete să continue creșterea o perioadă„.

Acer este o companie taiwaneză de IT înființată în anul 1976. Produce PC-uri, laptop-uri, tablete, servere, dispozitive de stocare, dispozitive VR, afișaje, smartphone-uri și periferice. Acer are peste 7.000 de angajați în 40 de țări.

Samsung a fost jucătorul nr.5 pe piața Chromebookurilor, care include notebook-uri cu sistemul de operare Chrome, în Q1 2021. Datele IDC au arătat că Samsung a avut o cotă de piață de 8%. Compania a livrat pieței aproximativ 1 milion de Chromebookuri în Q1 2021. Este o creștere cu 496% față de aceeași perioadă a anului trecut.

HP Inc. a fost lider în sectorul Chromebook cu o cotă de 33,5%. A fost urmată de Lenovo cu 25,6%, Acer Group cu 14,5% și Dell Technologies Inc. cu 11,3%. Livrările globale de Chromebookuri au crescut cu 357,1% ajungând la 13 milioane de unități în primul trimestru, a spus IDC.