Samsung va fabrica ecrane OLED special pentru viitoarele iPad-uri

349
Samsung va fabrica ecrane OLED special pentru viitoarele iPad
Sursa foto: via sammobile.com

Samsung a furnizat ecrane OLED companiei Apple de când a apărut primul ceas inteligent Apple Watch. De atunci, Samsung Display a extins oferta de afișaje OLED pentru iPhone. Acum, sunt mai multe informații că gigantul tech sud-coreean va începe să ofere extraordinarele sale ecrane OLED și pentru viitoarele iPad-uri Apple.

Potrivit unei informații apărute pe site-ul tehnic coreean TheElec, via Sammobile, Samsung Display acordă prioritate dezvoltării de panouri OLED speciale care vor fi utilizate în anumite modele de iPad în 2024. Anterior, compania dorea să dezvolte panouri OLED relative clasice pentru compania americană. Cu toate acestea, după ce a analizat cererea posibilă de panouri OLED pentru iPad-uri, compania a început dezvoltarea de ecrane OLED tandem cu două stive. Acestea ar putea fi folosite și în unele Mac-uri Apple. Apple nu a pus până acum ecrane OLED în tabletele și Mac-urile sale.

Este posibil ca Apple să comande cantități uriașe de ecrane OLED pentru iPad-uri și Mac-uri? Nu este exclus. Dacă mai luăm în considerare și zvonurile că viitorul set de căști Apple AR/VR ar putea avea afișaje OLED, Samsung ar ieși foarte bine din această afacere.

Ecrane Samsung OLED special pentru viitoarele Apple iPad-uri

Panourile OLED tandem cu două stive folosesc două straturi de pixeli în loc de unul. Se pare că această tehnologie hibridă oferă o luminozitate mai mare și o viață mai lungă decât panourile OLED din generația actuală. Actualele ecrane sunt utilizate în smartphone-uri, tablete, ceasuri inteligente, televizoare și laptop-uri. Se știe că ecranele OLED au o durată de viață mai scurtă și probleme de ardere, iar Apple vrea să rezolve aceste probleme cu acest tip de OLED în tandem cu două stive.

Nu trebuie să uităm că Samsung Display produce cele mai bune ecrane pentru smartphone-uri de pe piață. În vară am publicat o informație că Samsung Display va construi o fabrică OLED pentru iPad-uri și iMac-uri Apple. Samsung a furnizat constant ecrane OLED în ultimii ani pentru compania Apple. Modelele cele mai performante din seriile Apple iPhone 12, Apple iPhone 13 și iPhone 14 au doar ecrane OLED produse de Samsung Display.

OLED – Organic Light-Emitting Diode. Este o componentă în formă de folie foarte subțire și luminoasă făcută dintr-un material organic semiconductor. Cu această tehnologie ecranul poate afișa un negru mai profund și culori mai intense.

Se pare că Apple urmărește „o calitate de neegalat a imaginii” cu viitoarele sale tabletele cu ecran OLED. Cum am scris mai sus, cel mai probabil aceste ecrane vor debuta în gama Apple iPad Pro peste doi ani. Un ecran OLED oferă un contrast mai bun, o saturație mai mare a culorilor completată de o creștere a luminozității.

Se pare că ecranele OLED actuale cu tăiere completă (full-cut OLED) sunt mai avansate decât cele OLED cu două stive pe care le va folosi Apple. Cu toate acestea, din perspectiva afacerii, este mai bine pentru compania Samsung să dezvolte ecrane cu cerere mai mare în viitorul apropiat.