Toate caracteristicile și funcțiile S Pen-ului de pe Galaxy S22 Ultra

1025
Toate caracteristicile si functiile S Pen-ului pentru Galaxy S22 Ultra
Sursa Foto: xda-developers.com

Modelul Samsung Galaxy S22 Ultra succede oficial seriei Galaxy Note, asta înseamnă că S Pen-ul este aici pentru a rămâne. De fapt, putem chiar să sperăm că dispozitivele pliabile de la Samsung vin cu suport S Pen și chiar și un S Pen integrat, dacă spațiul lor fizic permite acest lucru. Seria Galaxy Note are fanii săi care știu totul despre S Pen și caracteristicile sale. Dar un S Pen integrat este încă nou pentru seria S. Totuși Samsung oferă câteva funcții care profită de stylus-ul activ. Iată care sunt caracteristicile și funcțiile S Pen-ului de pe Samsung Galaxy S22 Ultra.

Unul dintre marile puncte de discuție pentru S Pen în special pe Galaxy S22 Ultra este că Samsung a redus latența la 2,8 ms. Este o scădere cu aproape 70% față de latența anterioară de 9 ms pe seria Galaxy Note 20. Acesta este aproape să simuleze senzația de scriere a unui stilou pe hârtie. Samsung a adăugat chiar și sunete artificiale de „mâzgălire” care provin din difuzoarele telefonului (le puteți dezactiva), adăugând și mai mult experiența stiloului pe hârtie.

S Pen-ul pe Samsung Galaxy S22 Ultra

Dincolo de asta, nu există alte puncte de discuție pentru această generație în sine – vin de la S Pen-urile anterioare, conform XDA-Developers. S Pen se integrează în șasiul Galaxy S22 Ultra și se reîncarcă fără fir atunci când este acolo. Rețineți că această încărcare este diferită de încărcarea fără fir Qi, așa că nu vă puteți pune pur și simplu S Pen-ul pe un încărcător fără fir pentru a încărca – trebuie să îl puneți înapoi în telefon pentru a se încărca. Stiloul Samsung se conectează prin Bluetooth la dispozitiv. Acesta este modul în care poate comunica cu dispozitivul pentru starea bateriei și pentru diferite funcții. Dacă reușiți să descărcați bateria S Pen-ului, acesta va funcționa în continuare ca un stylus mai prost. Veți pierde funcțiile de comandă la distanță până când veți încărcați iarăși S Pen-ul.

S Pen-ul este un instrument în formă de stilou folosit pentru a opera pe ecrane tactile, pe un smartphone, tabletă, etc. Primul stylus într-un dispozitiv a fost Styalator, fabricat de Tom Dimond de la compania Bell Laboratories în 1957.

Samsung nu vrea să vă lase să pierdeți stiloul. Deci, există o opțiune în setări care permite telefonului să vă avertizeze cu sunet și vibrații dacă S Pen-ul nu este în telefon și este deconectat (adică vă depărtați de S Pen). Dacă vă pierdeți stylusul, puteți cumpăra un S Pen de schimb. Doar să știți că nu este tocmai ieftin. Așa că aveți grijă de acest stylus.

În ceea ce privește stiloul în sine, acesta vine cu un vârf de 0,7mm inamovibil, cu suport de nivel de presiune de 4.096. În trecut, stilourile S au venit cu vârfuri înlocuibile. Nu știm de ce Samsung a trecut la un vârf care nu poate fi înlocuit, deoarece un vârf înlocuibil ar fi oferit mai multă liniște sufletească în cazul în care ați reușit să deteriorați doar vârful stiloului. Cu vechiul se primea un pachet de 5-10 vîrfuri înlocuibile pentru ceva mărunțiș în plus, dar asta nu mai este, din păcate, o opțiune.

Caracteristici S Pen și scrierea de notițe pe ecranul oprit

Ca formă, S Pen are un corp subțire și oarecum plat, mult mai subțire și mai plat. Este mai mic decât pixul obișnuit și alte S Pen-uri precum S Pen Pro. Există două mici liniuțe în josul vârfului, care sunt folosite pentru a detecta când stiloul este plasat înapoi în interiorul telefonului. Are și un buton plat pe o parte, care este butonul pe care trebuie să îl apăsați pentru a folosi funcțiile de la distanță. Partea superioară a stiloului are un buton pe care se poate face clic – acesta nu are alte funcții în afară de a vă ajuta să scoateți stiloul din telefon.

Cea mai recentă actualizare One UI 4.1 pentru Galaxy S22 Ultra aduce o nouă funcționalitate legată de S Pen. Fereastra pop-up care se deschide atunci când scoateți S Pen este denumită meniul Air Command și vine cu câteva funcții selectate implicite.

Rețineți că puteți adăuga și orice altă aplicație în meniul Air Command. Deci, dacă aveți o aplicație pe care o utilizați de obicei cu un stilou Samsung, o puteți pune aici. În acest o puteți deschide cu ușurință ori de câte ori scoateți S Pen.

Una dintre primele caracteristici legate de S Pen pe care le veți întâlni pe Samsung Galaxy S22 Ultra este Screen Off Memo. În esență, de îndată ce scoateți stiloul, puteți începe să scrieți, fără a fi nevoie măcar să porniți ecranul.

Aveți câteva opțiuni de bază de culoare pentru mâzgălire aici (roșu, verde, albastru, galben, gri); cinci dimensiuni diferite de contur pentru stiloul digital; o gumă de șters; o opțiune pentru fixarea unei note; și butoane pentru a derula în sus și în jos. Nota pe care o creați este salvată automat în aplicația Samsung Notes atunci când plasați S Pen-ul înapoi în telefon.

Aplicația Samsung Notes

Datele următoare despre S Pen vor fi incomplete fără a vorbi despre aplicația Samsung Notes. Este aplicația în care vă veți face notele în afara lui Screen Off Memo. Prin ea însăși, aplicația Samsung Notes este o aplicație excelentă pentru luarea de note, care concurează cu Google Keep. Dar asociați stiloul Samsung cu aplicația Samsung Notes și aveți parte de un nou nivel de luare de notițe.

Pe lângă notele obișnuite bazate pe text, aplicația Samsung Notes vă permite și să utilizați S Pen pentru note scrise de mână. De asemenea, puteți importa imagini și fișiere PDF în el și apoi utilizați S Pen pentru a desena, evidenția și multe alte acțiuni. Puteți chiar să scrieți de mână text, iar aplicația vă va permite să îl convertiți în text tastat.

Acțiuni aeriene – Air Actions

Air Actions profită de funcțiile Bluetooth de pe stylus, precum și de ceilalți senzori pentru a detecta mișcarea. Cu Air Actions, puteți folosi butonul de pe S Pen pentru diferite sarcini cu un singur și dublu clic, precum și pentru mișcări de menținere. Fluturați S Pen ca o baghetă pentru anumite acțiuni de comandă în sensul acelor de ceasornic

Puteți seta setările implicite pentru navigare și apoi puteți activa anumite opțiuni pentru anumite aplicații specifice. Puteți chiar să activați/dezactivați Air Actions pe o categorie de aplicații, și anume pentru aplicațiile de cameră și aplicațiile de player media. Toate acestea sunt destul de îngrijite, dar stăpânirea lor și amintirea acțiunilor necesită puțină practică. De asemenea, nu puteți seta acțiuni pentru nicio aplicație suplimentară care nu este listată și nici nu puteți modifica comenzile presetate în cadrul aplicațiilor (puteți modifica doar presetările generale).

Selectare inteligentă – Smart Select

Smart Select este o extensie a funcționalității Screenshot, supraalimentată cu prezența S Pen-ului. Cu Smart Select, puteți capta ecranul unei forme dreptunghiulare, circulare sau libere. În acest fel, depășiți capturile de ecran obișnuite pe care le oferă Android. Puteți alege să salvați și să partajați captura de ecran mai mică pe care tocmai ați făcut-o sau să efectuați acțiuni suplimentare, cum ar fi eliminarea fundalului din imagine, adăugarea de desene și text sau chiar inserarea acestei capturi de ecran subset peste o altă captură de ecran. În plus, puteți chiar să creați o înregistrare GIF de ecran a unei zone de subset dreptunghiular.

Aceasta este o mulțime de capturi de ecran, iar aplicațiile de editare foto vă permit, de asemenea, să obțineți rezultate similare, luând rute diferite. Dar Samsung a integrat toate aceste funcționalități în Galaxy S22 Ultra și o puteți accesa doar scoțând S Pen-ul și alegând opțiunea Smart Select din meniul Air Command.

Dacă Smart Select vi s-a părut prea copleșitor, Screen Write este o modalitate simplă de a face capturi de ecran. Puteți face o captură de ecran a ecranului, apoi puteți să mâzgăli pe ea pentru a salva și a partaja în continuare. Există o funcționalitate destul de limitată aici și aceasta este intenționată pentru a menține procesul simplu și rapid.

Aplicația Penup, Colorare și Mesaje live

Penup. Este aplicația în care devii foarte serios și nu te mai distrezi cu stiloul Samsung. Poți să creezi artă cu S Pen-ul și să o partajezi cu alți membri ai comunității de aplicații. Penup vine preinstalat pe Samsung Galaxy S22 Ultra și pe alte dispozitive care acceptă S Pen și poate fi dezinstalat și reinstalat din Magazinul Google Play. Vă puteți conecta cu contul dvs. Samsung, Facebook, Google sau Twitter sau puteți utiliza aplicația așa cum este, fără a fi nevoie să vă conectați.

Există o mulțime de lucruri în aplicație, dar unele dintre punctele principale ale aplicației sunt găsirea contururilor de artă pe care apoi le puteți colora și găsirea de tutoriale (numite „Desen live”) care vă țin de mână prin crearea artei. Există provocări și alte competiții introduse în amestec pentru a-l menține plin de viață pentru comunitate.

La folosirea Penup pe tabletele Galaxy Tab S7 sau Galaxy Tab S8, copii și nu numai ei vor fi încântați. Pe un ecran mai mare, este aproape ca și cum le-ai fi dat o carte de colorat. Pe un dispozitiv mai mic, cum ar fi Galaxy S22 Ultra, experiența este, desigur, puțin înghesuită, dar încă complet funcțională pentru a arăta ce poți face cu S Pen.

Colorare cu S Pen-ul. Colorarea are propriul submeniu în cadrul comenzilor aeriene. Dar deschide doar fila Colorare din aplicația Penup. Funcțiile rămân aceleași ca în fila Colorare din aplicația Penup.

Mesaje live. Live Messages vă permite să creați videoclipuri și GIF-uri cu mâzgăleli pe ele. Puteți alege să mâzgăliți peste o imagine, un videoclip sau un fundal colorat. Această caracteristică este destinată a fi folosită ca un plus de distracție. Atâta timp cât ai ceva creativitate, poți obține rezultate bune.

AR Doodle, Traducere și Magnify

AR Doodle. Funcția AR Doodle poate fi accesată prin meniul Air Command care apare atunci când scoateți S Pen, precum și prin aplicația AR Zone. După cum sugerează și numele, AR Doodle vă permite să pictați în Realitatea Augmentată. Această caracteristică funcționează numai cu camera frontală.

În esență, camera telefonului recunoaște obiectele din vizor ca fețe și suprafețe de mediu. Puteți să mâzgăliți peste un videoclip și să lăsați doodle-ul să se „lipească” de poziția sa față de obiectul pe care a fost blocat. Așadar, puteți desena persoanele prezente în vederea camerei frontale și mediul din jurul lor. Aceasta este o alta dintre acele implementări distractive ale S Pen-ului, care nu este axată pe productivitate.

Traducere. Samsung oferă traduceri bazate pe Google Translate cu S Pen. Nu trebuie să aveți instalată aplicația Google Translate pentru aceasta. Puteți alege să traduceți practic între toate limbile oferite de Google Translate și puteți alege fie să îl traduceți cuvânt cu cuvânt (util dacă sunteți un vorbitor competent și rămâneți blocat cu anumite cuvinte din când în când), sau selectați propoziții și paragrafe mai lungi. Treceți peste text cu S Pen-ul, așteptați o secundă și va apărea traducerea.

Magnify. După cum v-ați aștepta de la această funcție, Magnify vă permite să măriți conținutul de pe ecran. Puteți alege dintre două dimensiuni de previzualizare și dintre patru opțiuni de mărire: 150%, 200%, 250% și 300%.Este o caracteristică plăcută de accesibilitate, oferind o alternativă la mărire, în special pentru conținutul care nu acceptă mărirea nativă.

Aplicația Privire – Glance

Glance este un instrument foarte bun pentru mulți utilizatori S Pen. Conceptul Glance este că puteți arunca o privire într-o aplicație în timp ce utilizați o altă aplicație. Este o abordare diferită a multitasking-ului, care se bazează pe comutarea rapidă a aplicațiilor în loc de ferestre multi-windows.

Deschideți orice aplicație, scoateți S Pen și porniți Glance. Aplicația se reduce apoi într-o miniatură mică care poate fi pusă în orice colț și rămâne în această stare minimizată în timp ce utilizați restul telefonului. Când treceți cu S Pen-ul peste această miniatură, aplicația revine la starea sa normală. Puteți interacționa cu ea în mod normal. Scoateți S Pen-ul de pe ecran, iar aplicația se reduce la minimum și puteți interacționa cu restul telefonului. Pentru a ieși din sesiunea Glance, trageți aplicația minimizată în pictograma coș de gunoi și părăsiți modul Glance.

Aceasta este o caracteristică ingenioasă și poate funcționa în anumite scenarii. De exemplu, aplicația Calculator este un candidat bun pentru aceasta, permițându-vă să navigați prin mai multe note și foi de calcul și să deschideți calculatorul numai atunci când trebuie să faceți o socoată. În aceeași situație funcționează și o aplicație Notes. Samsung ar fi trebuit să facă o treabă mai bună în promovarea existenței acestei caracteristici (nici măcar nu este activată în meniul Air Command în mod implicit), deoarece poate fi foarte ingenioasă.

Bixby Vision și Scrieți pe calendar cu S Pen

Bixby Vision. Bixby Vision este ca Google Lens, dar cu asistentul virtual al Samsung. Și deoarece aceasta este o funcționalitate legată de S Pen și nu ceva care folosește camera, obțineți un set limitat de funcții. Bixby Vision identifică lucrurile de pe ecranul telefonului tău.

Pentru text, puteți selecta text și face acțiuni precum traducerea acestuia. Pentru imagini, efectuează o căutare inversă a imaginii, dar din anumite motive, caută pe… Pinterest. Funcția ar fi fost mult mai utilă dacă ar fi putut face o căutare inversă de imagini Google.

Scrieți pe Calendar. Scrieți pe Calendar vă permite să scrieți în aplicația Samsung Calendar. Aceasta nu creează o intrare în Samsung Calendar (și sincronizată cu celelalte calendare). În schimb, aceasta este doar o mâzgălire care este afișată ca un strat deasupra vizualizării Calendar din aplicația Samsung Calendar. Stratul este mapat la luna din calendar, dar în afară de asta, nu se observă că afectează Calendarul. Când introduceți acțiunea Scrieți pe calendar, intrați în vizualizarea care a fost deschisă în Samsung Calendar – nu puteți comuta la o anumită vizualizare de zi sau lună. Deci, această funcție este, credem, inutilă și nu este activată în mod implicit în Air Commands.

Alte setări S Pen

Stiloul Samsung are propriul submeniu în Setări -> Funcții avansate. În cadrul acestuia, aveți acces la comutatoare și alți parametri pentru o mulțime de setări suplimentare.

Dintre acestea, vă recomandăm să vă familiarizați cu Air Actions. Acordați-vă puțin timp pentru a vă configura comenzile rapide din meniul Air Command și să dezactivați sunetul sistemului S Pen. Nu faceți acest lucru dacă nu vă plac sunetele difuzorului pentru un sentiment de scriere a unui stilou pe hârtie. Funcțiile Air View sunt și ele bune, dar funcționează în aplicațiile Samsung din ceea ce am observat până acum.

Samsung Galaxy S22 Ultra este modelul de vârf pentru 2022, oferind performanțe de vârf, capacități de afișare și cameră, alături de capabilitățile S Pen, pentru a oferi o experiență ultra pentru utilizatorii cu putere.

S Pen-ul de pe Galaxy S22 Ultra este practic la fel cu S Pen-ul de pe ultimele dispozitive Galaxy Note. Cu stylus-ul integrat în corpul dispozitivului, Galaxy S22 Ultra este practice un nou Galaxy Note. Mulți oameni vor cumpăra dispozitivul pentru camerele sale extraordinare, dar vor fi uimiți de ce pot face cu stylus-ul.