Cum să reglați calitatea sunetului pe smartphone-urile Samsung Galaxy

210
Cum sa reglati calitatea sunetului pe smartphone Samsung Galaxy
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung produce unele dintre cele mai apreciate smartphone-uri de pe piață. Dar, când vine vorba de experiența generală a utilizatorului, asta nu înseamnă neapărat că este cea mai bună dintre toate. Se exemplu, experiența audio poate fi mai puțin bună atunci când totul este lăsat ca în mod implicit pe un smartphone Samsung Galaxy.

Din fericire, Samsung permite utilizatorilor să ajusteze setările de sunet – și, prin urmare, calitatea sunetului pe care îl aud. Și asta nu este doar pentru smartphone-urile sale. Acest lucru funcționează și pentru majoritatea hardware-ului tabletelor sale Samsung Galaxy Tab.

Din păcate, găsirea acestor setări în labirintul de meniuri al Samsung nu este întotdeauna cea mai ușoară. Tocmai de aceea, prin intermediul AndroidHeadlines, vă prezentăm acest mic ghid. Deci, dacă doriți să adaptați calitatea sunetului dispozitivului dvs. Samsung pentru a vi se potrivi mai bine, citiți mai departe.

Puteți regla ușor calitatea sunetului pe telefoanele Samsung Galaxy

Dacă doriți să reglați calitatea sunetului telefoanelor Samsung, procesul nu este neapărat dificil sau consumator de timp. Deși, poate fi dacă intenționați să ajustați multe dintre opțiunile de calitate a sunetului de pe telefoanele Samsung Galaxy. Totul va depinde de cât de personalizat doriți să fie EQ-ul.

Oricum, setările în sine sunt relativ ușor de găsit și de interacționat. Iată ce trebuie să faceți:

  • Glisați în jos doar o dată din partea de sus a ecranului pentru a dezvălui bara de notificări
  • Atingeți pictograma Setări în formă de roată din colțul din dreapta sus
  • Derulați și selectați „Sunete și vibrații” din lista de opțiuni
  • Apoi, selectați „Calitate și efecte sunet”. Poate fi necesar să derulați pentru a dezvălui opțiunea

Dacă aveți un telefon Samsung cu Dolby Atmos, puteți ajusta prin următoarele. În caz contrar, săriți peste acest pas.

1. Mai întâi, comutați setarea Dolby Atmos pentru a o dezactiva sau porni

2. Atingeți pentru a comuta Dolby Atmos for Gaming pentru a include suport pentru titlurile Android care acceptă funcția

3. Apoi, atingeți textul „Dolby Atmos” pentru a ajusta setările Atmos. Mai exact, le puteți seta pe „Automat” pentru a ajusta automat Atmos EQ pentru setările rămase. Sau puteți alege din lista de setări care se explică de la sine. Și anume, pentru accentuarea la film, muzică sau voce

4. Reveniți din meniu la „Calitate și efecte sunet

Continuați mai departe cu reglarea sunetului

  • Selectați opțiunea pentru „Egalizator
  • Alegeți dintr-o gamă de opțiuni, pentru anumite preferințe de tip media – cu opțiuni de la Pop la Rock și tot ce se află între ele. Sau selectați opțiunea „Personalizat” și ajustați manual EQ-ul pe o varietate de frecvențe, folosind barele glisante de pe ecran
  • Reveniți la meniul pentru „Calitate și efecte sunet
  • Dacă dispozitivul dvs. are o opțiune „UHQ Upscaler”, va trebui să atașați căști pentru a o accesa. Acesta, după cum sugerează și numele, oferă un sunet mai clar și de calitate superioară prin intermediul dispozitivelor purtabile. Veți dori ca acest lucru să fie activat dacă ascultați des prin căști sau căști. Deci, decideți singuri dacă merită pornită.
  • În cele din urmă, după ce ați revenit la pagina „Calitate și efecte sunet” încă o dată, puteți ajusta telefoanele Samsung pentru a se potrivi mai bine urechilor proprii. Nu uitați! Nu toate urechile aud frecvențele la fel și nu duc la aceleași preferințe de acordare. Pur și simplu selectați opțiunea „Adaptare sunet” din partea de jos a meniului. În plus, pagina oferă opțiuni în funcție de grupa de vârstă. Există și o opțiune de personalizare a sunetului de la caz la caz. Funcția vă permite, de asemenea, să alegeți exact ce experiențe vă sunt potrivite. Și vă va ajuta chiar să efectuați un test de auz pentru ajustări mai precise.

Setările EQ pentru sunet în aplicații pentru cel puțin unele aplicații Android

Acum, de asemenea, nu trebuie neapărat să treci prin toate problemele de a urma exact acești pași. Cel puțin, nu în măsura în care deschideți manual aplicația Setări și apoi executați mai multe atingeri suplimentare. Toate doar pentru a ajunge la EQ audio la nivelul Setări. Și asta pentru că, pe lângă accesul gata prin aplicația Setări, aceste ajustări sunt ușor disponibile direct în unele aplicații.

Mai exact, puteți regla calitatea sunetului pe telefoanele Samsung Galaxy – sau tablete – prin setările EQ ale diferitelor aplicații de streaming. De exemplu, în YouTube Music, puteți atinge imaginea de profil din colțul din dreapta sus. Apoi puteți selecta „Setări” și apoi „Egalizator”, unde puteți accesa aceleași opțiuni de calitate a sunetului pentru telefoanele Samsung. Și, într-adevăr, majoritatea celorlalte telefoane care vin cu ajustări dedicate funcționează în același mod.

Același aranjament este valabil și pentru alte aplicații cu setări EQ încorporate, deși cu setările EQ în sine mișcându-vă puțin de la aplicație la aplicație.