Cum să curățați ecranul și corpul unui telefon Samsung Galaxy?

311
How to clean your phone and screen Samsung Galaxy
Sursa foto: androidpolice.com

Telefoanele noastre au devenit o extensie a noastră, nu plecăm de acasă fără ele, iar de multe ori și acasă le avem în mână. Le ducem cu noi peste tot și le manevrăm frecvent pe parcursul zilei. Dar, de multe ori sunt și pline de bacterii. De aceea este esențial să păstrați telefonul și ecranul curate. Nu doar pentru estetică, ci și pentru igienă. Acest lucru este valabil pentru telefoanele și tabletele Samsung Galaxy, dar și pentru dispozitivele de la celelalte companii.

Ne curățăm adesea spațiul de stocare al telefonului pentru a-și menține performanța și capacitatea de răspuns, așa că de ce să nu facem același lucru pentru exteriorul telefoanelor noastre? Curățarea regulată îndepărtează murdăria, murdăria și microbii. O rutină simplă de curățare vă permite să utilizați dispozitivul în siguranță și confortabil.

De ce ai nevoie pentru a începe curățarea unui dispozitiv Samsung Galaxy?

Curățarea corectă a telefonului necesită să aveți la îndemână consumabilele potrivite, potrivit AndroidPolice. Având la îndemână următoarele consumabile, puteți urma în mod eficient ghidul nostru de curățare:

 • Lavetă din microfibră pentru a șterge în siguranță ecranul și exteriorul fără zgârieturi.
 • Apă distilată pentru a umezi ușor cârpa din microfibră pentru ecran și corpul telefonului, deoarece apa de la robinet poate curge.
 • Soluție de alcool izopropilic 70% pentru a dezinfecta porturile și mufa pentru căști atunci când este pulverizat pe o cârpă din microfibră.
 • Tampoane de bumbac pentru curățarea porturilor și grilei difuzoarelor.
 • Perii antistatice pentru a îndepărta praful din obiectivul camerei fără zgâriere.
 • Scobitori pentru a curăța porturile înfundate și mufa pentru căști.
 • Prosoape din microfibră pentru uscare și lustruire pentru a preveni deteriorarea apei.

Siguranța este pe primul loc la curățarea unui telefon — Ce trebuie să știți

Să puneți siguranța pe primul loc este vital atunci când aveți grijă de telefon. Urmați îndeaproape aceste sfaturi, deoarece telefoanele sau tabletele Samsung Galaxy pot fi sensibile. Aceste instrucțiuni includ instrucțiuni de curățare aprobate de producători de top precum Samsung și Apple pentru a menține dispozitivele să funcționeze optim. Iată ce trebuie să faci pentru ca dispozitivul Samsung Galaxy să arate impecabil și să funcționeze fără probleme:

 • Opriți întotdeauna telefonul complet și deconectați încărcătoarele sau cablurile înainte de curățare pentru a evita șocurile electrice sau deteriorarea.
 • Aveți mare grijă să nu pătrundă umezeală în deschideri precum porturile de încărcare, mufa pentru căști și difuzoare.
 • Nu pulverizați niciodată produse de curățare lichide direct pe suprafața telefonului. În schimb, pulverizați o cantitate mică pe o cârpă umedă și ștergeți ușor telefonul.
 • Utilizați numai cârpe și materiale moi, neabrazive atunci când vă curățați telefonul, cum ar fi cârpele din microfibră, care sunt o opțiune bună.
 • Evitați prosoapele de hârtie, periile sau orice ar putea zgâria ecranul sau corpul. Chiar și presiunea minimă în timp poate distruge straturile de protecție.
 • Fiți delicat atunci când curățați în jurul butoanelor, camerelor, difuzoarelor și altor componente fragile.
 • Nu scufundați niciodată telefonul în apă, chiar dacă este rezistent la apă sau are un grad de protecție la pătrundere (IP).

Cum să curățați corpul telefonului Samsung Galaxy

Este necesar să curățați temeinic exteriorul telefonului. Cu utilizarea permanentî și constantă în cursul zilei, telefonul este predispus să colecteze praf, amprente și alte reziduuri care îi pot deteriora suprafața. Indiferent dacă aveți cel mai recent telefon Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy A54 sau un model mai vechi, acești pași vor păstra dispozitivul dvs. ca nou.

 • Opriți telefonul și deconectați orice cablu.
 • Utilizați o cârpă uscată din microfibră pentru a șterge întregul exterior al corpului telefonului, intrând în crăpături. Acest lucru elimină murdăria, uleiurile și resturile de la nivelul suprafeței.
 • Umeziți ușor un tampon de bumbac sau o cârpă din microfibră cu apă distilată pentru o curățare mai profundă. Aveți grijă să nu suprasaturați laveta cu lichid!
 • Pulverizarea aerului comprimat în spații și porturi înguste nu este recomandată, dar poate fi folosită pentru a îndepărta praful și particulele persistente. Nu folosiți aerul comprimat de aproape deoarece presiunea excesivă vă poate dăuna telefonului.
 • Umeziți un tampon de bumbac cu alcool izopropilic 70% pentru a igieniza exteriorul și a dezinfecta porturile. Lăsați porturile să se usuce complet la aer înainte de a reconecta cablurile.
 • Ștergeți și uscați bine corpul telefonului cu un prosop curat din microfibră pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Este diferită curățarea unui telefon pliabil?

Telefoanele pliabile, gen Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, au design și caracteristici inovatoare, dar vin cu unele provocări de curățare, în special în jurul balamalelor. Este posibil să fi văzut că în timp, murdăria și resturile se pot acumula în aceste zone, afectând atât funcționalitatea, cât și aspectul dispozitivului. Pentru a vă asigura că telefonul dvs. pliabil continuă să funcționeze fără probleme și să arate cel mai bine, este la fel de important să includeți curățarea balamalelor ca parte a rutinei dvs. obișnuite de întreținere.

Pentru a vă curăța eficient telefonul pliabil, examinați zonele balamalei pentru a detecta particulele prinse. Apoi, utilizați o cantitate mică de bandă adezivă pentru a îndepărta ușor resturile fără a lăsa reziduuri în urmă. Umeziți ușor un tampon de bumbac cu o soluție de alcool izopropilic 70% pentru a curăța marginile balamalei. După curățare, asigurați-vă că zona balamalei este complet uscată înainte de a plia telefonul înapoi pentru a preveni deteriorarea din cauza umezelii.

Cum să curățați ecranul unui dispozitiv Samsung Galaxy

Ați avut vreodată o pată pe ecran în timp ce vizionați ceva sau vă uitați la fotografiile preferate? Poate fi enervant, nu? Dar este mai ușor să cureți ecranul telefonului decât ai crede, atâta timp cât ești delicat. Pentru aceasta urmați pașii de mai jos:

 • Începeți cu o cârpă uscată din microfibră și ștergeți ușor amprentele, petele sau uleiurile.
 • Umeziți o cârpă moale din microfibră cu apă distilată, dar asigurați-vă că este doar puțin umedă, nu înmuiată.
 • Ștergeți ușor întreaga suprafață a ecranului. Este mai bine să folosiți mișcări alternative orizontale și vertical, dar și de rotație.
 • Clătiți și stoarceți cârpa în mod regulat pentru a preveni urmele.
 • Selectați o opțiune sigură de ștergere dezinfectantă, dacă este necesar.
 • Terminați prin uscarea cu atenție a ecranului cu un prosop uscat din microfibră pentru a vă asigura că este complet uscat.

Curățarea porturilor și a grătarelor difuzoarelor

Este important să nu treceți cu vederea întreținerea porturilor și a grilajelor difuzoarelor telefonului dvs. Iată un ghid pas cu pas despre cum să o faci în mod eficient:

 • Verificați orificiile portului pentru a detecta mici bucăți de puf, praf sau murdărie.
 • Umeziți un tampon de bumbac cu o soluție de alcool izopropilic 70%. Asigurați-vă că tamponul de bumbac nu picură, ci este doar ușor umed și tamponați ușor în jurul intrării porturilor.
 • Dacă ceva s-a blocat, folosiți cu grijă o scobitoare de plastic pentru a-l îndepărta ușor.
 • După curățare, lăsați portul să se usuce complet la aer înainte de a conecta încărcătorul. Umiditatea blocată în interior ar putea dăuna interiorului telefonului dvs.
 • Nu introduceți obiecte ascuțite în grătarul difuzorului conceput pentru a proteja difuzoarele. Acest lucru poate duce la daune permanente.

Dezinfectantele UV pentru telefoane au devenit o alegere populară în ultima vreme. Dar merită să folosești unul? Ei bine, răspunsul este da! Învelișul oleofob de pe ecran este important pentru menținerea sticlei netede și prevenirea amprentelor digitale și acumularea de ulei, care uneori este deteriorată de metodele convenționale de curățare a telefoanelor. De aceea, un dezinfectant UV pentru telefon este o alternativă bună.

Este rapid, ușor și nu dăunează stratului de pe ecran. În plus, multe modele funcționează ca încărcător fără fir, ceea ce îl face o investiție excelentă pentru sănătatea generală a telefonului tău. Puneți telefonul în camera de dezinfectare, porniți-l și așteptați ca procesul de curățare să se termine. Durează doar aproximativ 10 minute și vei avea un telefon fără germeni și curat.

Curățarea telefonului și a ecranului nu trebuie să fie o sarcină descurajantă. Cu câteva consumabile la prețuri accesibile și dedicând puțin timp pentru a urma aceste tehnici simple de curățare, vă puteți păstra telefonul să arate ca nou și să funcționeze optim.