Galaxy Z Flip 5 ars, lovit, zgâriat sau scufundat în apă, a rezistat bine

362
Galaxy Z Flip 5
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung Galaxy Z Fold 5 a trecut recent cu brio testele riguroase de durabilitate la care a fost supus de JerryRigEverything. S-a menținut surprinzător de ferm în timpul unei îndoiri puternice în direcția opusă. Poate Galaxy Z Flip 5 să repete isprava? Există o singură modalitate de a afla. Zack Nelson, omul din spatele popularului canal YouTube, a trecut recent noul Flip prin același set de teste chinuitoare pentru a-i determina durabilitatea.

Telefoanele pliabile adesea nu supraviețuiesc până la sfârșit în mâinile lui Zack Nelson. Google Pixel Fold și Motorola Razr+ nu au reușit să ducă la bun sfârșit aceste teste. Cu toate acestea, Galaxy Z Fold 5 a fost o excepție. Deci, Galaxy Z Flip 5 are de apărat reputația Samsung în materie de chinurile iadului pentru un telefon. Samsung folosește Gorilla Glass Victus 2 pentru protecția ecranului exterior a lui Flip 5. Ecranul de sticlă nu se zgârie sub nivelul 6 pe scara de duritate Mohs, potrivit AndroidHeadlines. Este foarte bine.

Cu toate acestea, afișajul interior pliabil este fabricat din plastic și se zgârie la nivelul Mohs 2. Samsung folosește un strat de UTG (sticlă ultra-subțire) pe ansamblul afișajului, dar nu ajută ca afișajul să fie mai rezistent la zgârieturi. Este oarecum normal. Ar trebui să evitați să păstrați pe Galaxy Z Flip 5 în buzunar sau poșetă cu obiecte ascuțite. Chiar și unghiile tale pot deteriora afișajul pliabil dacă nu ești atent. Samsung te avertizează despre toate acestea la prima pornire a telefonului.

Galaxy Z Flip 5 are un strat de dispersie a șocurilor

Apropo de avertismente, Samsung vă spune să nu îndepărtați nici protectorul de ecran preinstalat. Face parte din ansamblul afișajului. Dacă se dezlipește de la sine, compania oferă o înlocuire gratuită a protecției ecranului (una singură). Totuși, trebuie să duceți telefonul la un centru de service autorizat. Samsung nu vă permite să faceți asta pe cont propriu. Barele de protecție din plastic de-a lungul marginilor vor proteja ecranul în timpul unei căderi dure.

Praful ridicat de vehicule de pe drumuri reprezentă ~33% din poluarea aerului. Praful de pe drum este format din depunerile de gaze de eșapament, particule de uzură a anvelopelor și a frânelor căzute în timpul circulației pe drumuri.

Galaxy Z Flip 5 are un rating IPX8, ceea ce înseamnă că nu are protecție împotriva prafului. Cu toate acestea, testele lui Zack arată că un pic de praf nu va ucide telefonul. Particulele de praf par să ajungă în interior, dar dispozitivul este încă funcțional. Cu toate acestea, ar trebui să evitați expunerea pliabilului la praf. Același rating IPX8 îl are și Galaxy Z Fold 5.

În sfârșit, este timpul pentru testul de îndoire. Și Galaxy Z Flip 5 trece bine prin aceste chinuri. Nu se rupe sau crăpă chiar și după îndoiri repetate forțate în direcția opusă. Structura internă a telefonului îl menține ferm. Zack a demontat telefonul și vedem în interior mai multe dintre elementele interne ale Flip-ului. Vedem acolo și o noutate, față de Galaxy Z Flip 4, un strat de dispersie a șocurilor. Samsung nu a făcut reclamă acestui lucru.

Sursă foto: Gizmochina

Vă reamintim că Samsung Galaxy Z Flip 5 a fost supus unui test de rezistență a balamalei. Telefonul a fost deschis/închis în mod repetat alături de Motorola Razr 40. Noul Flip Samsung a fost fenomenal, Razr-ul Motorola capitulând destul de rapid.