Cum să faceți fotografii sub apă cu telefoanele Samsung Galaxy

1148
Cum sa faceti fotografii sub apa cu telefoanele Samsung Galaxy
Sursa Foto: gsmarena.com

Foarte multe dintre telefoanele Samsung sunt certificate IP68, în special cele emblematice, dar nu numai. Acest lucru înseamnă că sunt etanșe din toate punctele de vedere contra intrării prafului și apei. Chiar și în aceste zile nu sunt multe companii care oferă această certificare nici pentru telefoane high-end. Cu o astfel de certificare IP68 puteți face fotografii sub apă, sau filma sub apă.

Suntem în plin sezon estival și tentația de a face fotografii subacvatice sau de a filma flora sau fauna sau chiar de a vă distra, este mare. Înainte de a face acest lucru este bine să știți câteva lucruri. Chiar este indicat să știți aceste lucruri înainte de a avea o surpriză neplăcută cu smartphone-ul Samsung Galaxy.

În privința certificării IP68 amintim aici seria Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10 sau ultima serie emblematică Galaxy S20. De asemenea, telefoanele Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, seria Galaxy Note 10 și Galaxy Note 20 au protecție totală pentru praf și apă. Mai sunt și alte modele din seria Galaxy S care au această certificare, am amintit doar cele mai noi. Dar, Samsung are și modele din seria mid-range Galaxy A cu acest rating IP68. Este vorba despre Samsung Galaxy A5, un excelent telefon și Samsung Galaxy A7, ambele din 2017.

Cu telefoanele Galaxy certificate IP68 puteți face fotografii sub apă!

Dispozitivele Samsung certificate cu standardul internațional IP68 rezistă la praf, murdărie și nisip și sunt rezistente la scufundări până la o adâncime maximă de 1,5 metri sub apă timp de până la treizeci de minute. Fotografia subacvatică este un gen unic în fotografie și pentru a face fotografii sub apă aveți nevoie în primul rând de un smartphone rezistent la apă.

Nu este nevoie să utilizați echipamente de lux sau acele camere rezistente la apă pe care le vedeți la scafandri. Credeți sau nu, puteți face fotografii sub apă frumoase fără a utiliza echipamente speciale și scumpe. Tot ce ai nevoie este un smartphone Samsung Galaxy certificat IP68. Și mai este o condiție: trebuie să fie apă curată, nu apă sărată sau cu diferite soluții și substanțe chimice!

IP68 – IP înseamnă Ingress Protection. Numărul 6 arată că dispozitivul este complet protejat împotriva prafului. Numărul 8 înseamnă că este protejat împotriva imersiunii prelungite de 30 minute la adâncimea de 1,5 metri în apă.

Înainte de a vă lua telefonul și a face fotografii sub apă, ar trebui să efectuați mai întâi un test. Puteți folosi o cadă sau un lighean cu apă. În ciuda faptului că telefonul Samsung este certificate IP68 mai verificați odată dacă carcasa este bine sigilată și împiedică efectiv pătrunderea apei înăuntru! Am scris anul acesta și despre filmările subacvatice cu Samsung Galaxy S21 Ultra.

Pregătiți cu atenție smartphone-ul înainte de a începe să fotografiați!

Înainte de a face primele fotografii sub apă verificați ce setări de telefon și cameră ar funcționa cel mai bine pentru fotografiile dvs. subacvatice. Vedeți ce unghiuri vă sunt confortabile în timp ce înotați și țineți telefonul și verificați cât rezistă acesta sub apă. Trebuie să țineți cont de faptul că ratingul IP68, aflat de exemplu pe seria Galaxy S20, va asigură că aceste telefoane rezistă în apă dulce de până la 1,5 metri timp de 30 de minute!

Nu uitați nici să verificați dacă aveți bateria încărcată 100% când începeți să filmați sau să faceți fotografii sub apă. Astfel evitați să rămâneți în pană de curent când vreți să surprindeți un peisaj subacvatic unic.

Mai trebuie să țineți seama și de factorii naturali la filmările sau fotografiile sub apă. Dimineața sau mijlocul zilei sunt cele mai indicate momente pentru așa ceva. Atunci luminozitatea este ridicată, soarele este strălucitor și aveți parte de vizibilitate foarte bună.

Deschideți camera înainte de a intra sub apă. Funcțiile ecranului tactil nu vor reacționa foarte bine sub apă! Faceți mai multe fotografii pentru a putea alege pe cea mai bună. După ce terminați folosiți aplicațiile de editare a fotografiilor pentru a avea cele mai frumoase fotografii.

Vă atenționăm încă o dată că filmarea sau fotografierea sub apă presupune anumite riscuri. Smartphone-ul Samsung Galaxy trebuie să fie certificat IP68 și apa trebuie să fie curată în primul rând!