Cum să utilizați încărcarea fără fir la telefoanele Samsung Galaxy

139
Cum sa utilizati incarcarea fara fir pe telefonul Samsung Galaxy
Sursa foto: digitaltrends.com

Dispozitivele Samsung Galaxy de astăzi, inclusiv cele mai recente telefoane, ceasurile inteligente Samsung și chiar căștile Samsung compatibile, toate funcționează cu încărcare wireless. Este simplu, așezați dispozitivul pe suport și acesta se va încărca singur. Acest lucru economisește timp și uzura cablurilor dvs. – dar este important să știți mai întâi cum funcționează.

Mult timp compania a livrat telefoanele și tabletele sale Samsung Galaxy, dar și alte dispozitive cu ștecher și cablu de încărcare în cutie. De ceva timp, mai ales din cutia produselor emblematice, cablul și ștecherul au început să lipsească. Acest lucru a început să se întâmple și la modelele superioare din seria Galaxy A. În acest fel trebuie să cumpărați un ștecher din magazine, care costă și el ceva bănuți. Dar pentru multe dispozitive Samsung Galaxy, compania are și un mod de încărcare wireless. Da, și acesta trebuie cumpărat, dar este mult mai versatil, mai practic și poate încărca mai multe dispozitive în același timp.

Cum să utilizați încărcătorul wireless telefonul Samsung Galaxy

Vă arătăm în acest articol, via Digitaltrends, tot ce trebuie să știți, toate elementele de bază, astfel încât să fiți pregătit pentru orice tip de încărcare wireless Samsung.

Dacă sunteți interesat de încărcarea fără fir a dispozitivelor Samsung Galaxy, de toate dedesubturile acesteia, iată ce trebuie să știți și cum să începeți.

 • Asigurați-vă că aveți un dispozitiv Samsung Galaxy compatibil. Pentru telefoane, asta înseamnă că aveți fie un Galaxy S6 sau mai nou, fie un Galaxy Note 5 sau mai nou (cu excepția Galaxy Note 7, care nu este compatibil). Cele mai recente dispozitive pliabile de la Samsung, cum ar fi Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3, funcționează și cu încărcătoare wireless. Dispozitivele din seria Galaxy A nu sunt compatibile.
  • Pentru ceasurile inteligente, veți avea nevoie de Galaxy Watch 3 sau Galaxy Watch 4. Și modelul Samsung Galaxy Watch Active este compatibil.
  • Seturile Galaxy Buds, Galaxy Buds 2, Galaxy Buds+, Buds Live și Samsung Buds Pro funcționează cu încărcătoare wireless.
 • Cumpărați un încărcător wireless compatibil. Dispozitivele Samsung folosesc standardul Qi comun, așa că majoritatea încărcătoarelor fără fir pe care le găsiți ar trebui să funcționeze. Cu toate acestea, încărcătoarele mai noi au mai multe șanse să accepte viteze de încărcare mai mari. De asemenea, puteți obține încărcătoare care pot încărca mai multe dispozitive simultan, cum ar fi Samsung Charger Trio, pentru a încărca un telefon, un ceas și căști Samsung în același timp.
 • Conectați suportul de încărcare și plasați dispozitivul Samsung Galaxy deasupra acestuia, cu spatele îndreptat spre încărcător. Când încărcătorul s-a conectat la dispozitiv, acesta ar trebui să aprindă un indicator luminos. Poate fi necesar să repoziționați dispozitivul până când acest indicator luminos se aprinde.
Sursă fot: digitaltrends
 • Așteptați ca dispozitivul să se încarce. În timp ce încărcătoarele variază, un indicator luminos roșu sau albastru constant înseamnă de obicei că ceva se încărcă. În același timp, o lumină verde înseamnă că un dispozitiv s-a terminat de încărcat.
Sursă foto: digitaltrends

Sfaturi utile pentru încărcarea fără fir a dispozitivelor Samsung Galaxy

Încărcarea fără fir este simplă, dar există câteva lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe pentru ca procesul să fie cât mai ușor posibil. Iată aceste lucruri:

 • Încărcarea fără fir poate funcționa și prin huse, dar nu prin toate. Husele mai subțiri vor permite ca încărcarea fără fir să funcționeze, deși trebuie să verificați dacă poziționarea deasupra bobinei de încărcare este corectă. Husele mai groase pot avea probleme, în special cele din piele sau materiale similare. Acestea pot bloca încărcătoarele fără fir să funcționeze până când le scoateți. Instrucțiunile de folosire ale unei astfel de huse ar trebui să specifice dacă sunt compatibile cu încărcarea wireless!
 • Încărcătoarele wireless rămân în general într-un singur loc. Asta înseamnă că trebuie să petreceți ceva timp pentru a alege locul potrivit pentru a se potrivi obiceiurilor dvs. zilnice. Unii preferă încărcătoarele de lângă pat, unde dispozitivele se pot reîncărca în timp ce dorm. Alții le preferă pe birouri sau în birouri unde dispozitivele se pot încărca în timp ce lucrează. Uneori, o locație centrală pe un tejghea sau pe un raft de intrare este ideală.
 • Dacă este plasat lângă pat, aveți grijă la luminile indicatoare luminoase. Unele LED-uri indicatoare sunt mai mult sau mai puțin discrete, dar altele sunt luminoase și ar putea fi enervante când dormiți. Dacă este prea târziu și aveți deja un astfel de încărcător, puteți acoperi indicatorul cu o bucată de bandă adezivă pentru a diminua lumina LED-ului.
 • Puterea încărcătorului indică cât de repede poate încărca dispozitivele. În prezent 10W până la 15W pe încărcătorul dvs. wireless sunt cele mai rapide viteze de încărcare posibile. Rețineți că pentru încărcătoarele cu mai multe dispozitive, puterea va fi de obicei împărțită între diferite bobine de încărcare, astfel încât acele numere vor fi în mod natural diferite.
Sursă foto: digitaltrends

Utilizați Samsung Wireless PowerShare pentru unele dispositive și accesorii

Nu poți fi tot timpul lângă un încărcător wireless, dar există o altă soluție pentru asta. Puteți folosi Wireless PowerShare pe unele telefoane Samsung noi, cum ar fi seria Galaxy S22., Această serie, dar și altele Samsung Galaxy, acționează ca încărcătoare wireless la distanță pentru alte dispozitive. Aceasta înseamnă că puteți încărca fără fir din mers pentru dispozitivul dvs. sau dispozitivul unui prieten. Iată cum să-l activați.

 • Verificați bateria. Telefonul dvs. Samsung ar trebui să fie încărcat la cel puțin 30% sau mai mult înainte de a utiliza Wireless PowerShare.
 • Glisați în jos din partea de sus a ecranului pentru a deschide Setări rapide. Apoi glisați din nou în jos. Ar trebui să vedeți o opțiune pentru a activa Wireless PowerShare cu pictograma unei baterii și săgeată. Selectați opțiunea!
  • Dacă nu vedeți această pictogramă, verificați dacă telefonul dvs. Samsung este actualizat. Accesați personalizarea setărilor rapide pentru a o adăuga manual. Puteți găsi acest lucru în Mai multe opțiuni, cele trei puncte verticale din meniul Setări rapide.
Sursă foto: digitaltrends
 • Așezați dispozitivul pe care doriți să îl încărcați pe spatele telefonului Wireless PowerShare în 60 de secunde de la pornirea PowerShare (din nou, husele groase pot împiedica funcționarea acestei funcții). PowerShare funcționează cu majoritatea dispozitivelor compatibile cu Qi, așa că nu contează dacă celălalt dispozitiv este Samsung sau nu. Puteți încărca chiar și alte telefoane, ceasuri sau căști în acest fel.