Ce face actualizarea de securitate Samsung din aprilie și cine o va primi?

299
Ce face actualizarea Samsung din aprilie si ce telefon o va primi
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Actualizarea de securitate din aprilie a fost lansată deja de Samsung începând cu seria Galaxy S22. Apoi actualizarea a ajuns și la seria Galaxy S21. Dar, până acum nu știam ce face noua actualizare, câte probleme rezolvă de la Android și câte de la Samsung. Compania Samsung a anunțat acum ce face actualizarea din aprilie pe telefoanele sau tabletele sale. Mai jos aveți și o listă cu telefoanele și tabletele care vor primi actualizarea de securitate din aprilie 2022.

Faptul că Samsung lansează un nou patch de securitate este semnificativ mai puțin important. Compania face acest lucru lunar și nu are rival în materie de actualizări Android de câțiva ani. Dar, nu putem uita perioada în care aceste actualizările Samsung erau haotice, practic o dezorganizare organizată.  Noul patch de securitate din aprilie constă în 45 de îmbunătățiri pentru sistemul de operare Android. Nicio problemă nu este clasificată ca fiind critică, doar una cu prioritate ridicată vizând remedierea scurgerii din Dirty Pipe pe seria Galaxy S22.

Actualizarea Samsung din aprilie rezolvă 33 de vulnerabilități

Pentru interfața Samsung One UI și pentru toate aplicațiile care fac parte din aceasta – nu mai puțin de 33 de îmbunătățiri vor fi lansate luna aceasta. Sau de fapt nu este chiar corect. Samsung lansează remedieri pentru 33 de vulnerabilități de securitate luna aceasta. Și probabil, deși cea mai mare parte trebuie să fie în patch-ul din această lună, este posibil ca unele să fi făcut parte din patch-urile de securitate anterioare.

Numele Samsung Knox este inspirat din Fort Knox. Este o bază militară a armatei SUA situată în Kentucky. La Fort Knox sunt depozitate cea mai mare parte a rezervelor de aur ale SUA. Este considerată cea mai sigură locație din SUA.

În orice caz, vedem remedieri pentru scurgeri în aplicația Contacte a Samsung; în sistemul Samsung Knox; în lansatorul One UI; și în Samsung DeX. Cea mai mare parte a îmbunătățirilor din această lună este legată de o singură bibliotecă, precum și de o remediere specială pentru dispozitivele cu procesoare Exynos 2100 și 990 (seriile Galaxy S21 și Galaxy S20).

Ce dispozitive vor primi corecția de securitate din aprilie?

Desigur, nu devenim mult mai înțelepți din asta, mai concret aceasta este lista telefoanelor care cu siguranță vor primi actualizarea – dispozitivele care sunt actualizate lunar de Samsung:

  • Galaxy S22 / S22+ / Galaxy S22 Ultra (are actualizarea)
  • Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra (are) / Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra / Galaxy S20 FE
  • Galaxy S10 Lite
  • Galaxy Fold / Galaxy Z Fold 2 / Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Flip / Galaxy Z Flip 3
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Note 10 / Note 10+ / Note 10 Lite
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52 / Galaxy A52s
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 5 / Xcover 4S

În plus, o serie de telefoane primesc un upgrade în fiecare trimestru și acum le-a venit rândul. La Galaxy A51 și A71 nu ne așteptăm cu adevărat la un nou patch, ci la marele upgrade Android 12. Galaxy A40 nu va primi acest upgrade, dar poate primi un nou patch – la fel și Galaxy M21 și Galaxy M31.

Multe alte dispozitive de gamă medie rulează acum patch-ul din februarie și vor primi un nou patch mai târziu în această primăvară, care va sosi în același timp cu Android 12. Gândiți-vă la Samsung Galaxy A12, Galaxy A21s, A22 și Galaxy A32, de exemplu.

În zona tabletelor, majoritatea dispozitivelor sunt destul de actualizate, conform GalaxyClub. Galaxy Tab S6 poate primi un nou patch, dar probabil îl va primi și în același timp cu Android 12 – la fel ca Tab S6 Lite.

Dacă urmăriți puțin programul de actualizare al Samsung, atunci știți că nu există neapărat o ordine clară în lansarea patch-urilor de securitate. Pentru multe din modelele de mai sus vom anunța când a fost lansată actualizarea de securitate din aprilie.