Ce face actualizarea Samsung din aprilie 2021 și cine o primește

795
Ce face actualizarea Samsung din aprilie si cine o primeste
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Ieri Samsung a anunțat primele informații despre conținutul actualizării din aprilie 2021. Vedem mai jos ce face această actualizare și publicăm și o listă telefoanelor care vor primi actualizarea (sau au primit deja). Sunt pe această listă modele high-end, mid-range și entry-level, dar și tablete Samsung din diferite categorii.

Cu o nouă lună vine și un nou patch de securitate. Noua actualizare de securitate ajunge pe un număr mare de smartphone-uri (Galaxy). Deși unele telefoane Samsung au primit deja patch-ul de securitate din aprilie, nu era clar ce face exact acest patch. Acum știm și acest lucru.

Conform GalaxyClub, Samsung spune că noul patch include îmbunătățiri pentru 43 de vulnerabilități și expuneri comune – în sistemul de operare Android. Șase dintre acestea au fost marcate drept „critice” chiar de Google. Oricine urmărește patch-urile de securitate știe: aceste remedieri sunt doar prima parte.

Ce aduce actualizarea de securitate Samsung din aprilie 2021

Pentru propria interfață și aplicații Samsung, există alte 21 de îmbunătățiri aduse de noua actualizare. Aceasta, printre altele, închide o altă vulnerabilitate în securitatea Secure Folder. Același lucru este valabil și pentru aplicația Create Movie. Aceasta este aplicația care vă permite să editați videoclipuri din Galerie. O posibilă scurgere este, de asemenea, închisă în aplicația Sticker Center, care face posibilă adăugarea de autocolante la fotografii.

Secure Folder este locul perfect pentru a stoca toate fotografiile, fișierele, aplicațiile și datele pe care doriți să le păstrați private. Este protejat de Samsung Knox. Acest lucru vă asigură că informațiile sunt păstrate în siguranță împotriva oricărui atac rău intenționat.

Inevitabil vine și întrebarea: ce telefoane Samsung primesc noul patch de securitate din aprilie 2021? Și apoi există încă o întrebare: ce telefoane vor primi noua actualizare? Prima listă este clară și constă din telefoane care sunt actualizate oricum lunar:

  • Seria Galaxy S21 (u primit deja)
  • Seria Galaxy S20 (a primit deja)
  • Galaxy S20 FE (parțial îl are deja)
  • Seria Galaxy S10 (a primit)
  • Galaxy S10 Lite (a primit)
  • Galaxy Fold
  • Galaxy Z Flip
  • Galaxy Z Fold 2
  • Seria Galaxy Note 20 (este lansat)
  • Galaxy Note 10  / Note 10+ / Note 10 Lite
  • Galaxy Note 9
  • Galaxy A52 (a primit) / Galaxy A50
  • Galaxy Xcover Pro / Xcover 5 / Xcover 4S

Se vede că din lista de mai sus lipsește o serie emblematică. Așa este: Galaxy S9 și Galaxy S9+ nu vor mai primi actualizări lunare de acum înainte. Cu toate acestea, actualizarea din aprilie a fost lansată. Complet nou în lista actualizărilor lunare este Samsung Galaxy A52.

Există, de asemenea, dispozitive care nu sunt actualizate lunar, dar pentru care ne așteptăm la un nou patch în aprilie. Acest lucru este valabil pentru seria Galaxy S8 și Note 8, printre altele.

Situația actualizării pentru seriile Galaxy A și Galaxy M

Un număr mare de dispozitive din seria Galaxy A au primit upgrade-ul la Android 11 recent și la multe a fost însoțit de patch-ul de securitate. De fapt, acesta din urmă se aplică și noului Galaxy A72 – acesta rulează acum pe patch-ul din februarie – deși nu ne-ar surprinde dacă o primă actualizare reală pentru acel dispozitiv sosește în următoarele săptămâni.

Pentru Galaxy A51 ne așteptăm în curând la o actualizare la One UI 3.1 – și, eventual, cu un patch mai nou. Și, de asemenea, pe Galaxy A41, un nou patch nu ar fi deplasat, indiferent dacă vine sau nu împreună cu Android 11 / One UI 3.1.

Un număr de telefoane din seria Galaxy A din segmentul bugetar accesibil – Galaxy A12 , A20e, Galaxy A21s , de exemplu – vor primi de fapt Android doar în vară. Cu toate acestea, multe dispozitive vor primi actualizarea mult mai devreme decât programul oficial. Poate că aceste telefoane vor primi Android 11 și în aprilie sau mai. În acest caz, nu ne mai așteptăm la actualizări de securitate separate pentru acest lucru, până la sosirea actualizării majore.

Dispozitive precum Galaxy M21 și Galaxy M31 vor primi, de asemenea, un patch mai nou. În plus, acestea vor fi în curând actualizate la One UI Core 3.1, așa că, cu puțin noroc, ambele vor primi acest lucru dintr-un singur foc.

Actualizări de securitate pentru tabletele Samsung Galaxy

Cele mai recente tablete high-end au primit recent un upgrade la Android 11. Nu ne așteptăm neapărat la un nou patch de securitate pentru seria Galaxy Tab S7, sau Tab S6. Poate că Samsung Galaxy Tab S5e va primi încă unul, deși se poate întâmpla și aici ca următoarea actualizare de securitate să fie însoțită de actualizarea la Android 11. Și, ca întotdeauna, unele modele din seria Tab A pot fi actualizate și ele în următoarele săptămâni.