Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor primi de acum actualizări trimestriale

713
Samsung Galaxy S9 vor primi de acum actualizari trimestriale
Sursa Foto: hdblog.it

Samsung a lansat recent actualizarea de securitate din aprilie pe mai multe smartphone-uri. Printre aceste se numără și Galaxy S9 și Galaxy S9+ care cu această ocazie primesc ultimul patch lunar. De acum vor trece la cele trimestriale.

Este puțin de discutat, faptele vorbesc de la sine. Samsung este în prezent cel mai rapid și mai punctual producător de smartphone-uri Android în privința actualizărilor. Face acest lucru atât în ceea ce privește actualizările lunare legate de patch-urile de securitate Google Android, cât și corectarea problemelor de securitate specifice Samsung pentru smartphone-urile și tabletele sale.

Galaxy S9 și Galaxy S9+ vor fi actualizate trimestrial

Gigantul tech nu a fost întotdeauna la fel de prompt în lansarea actualizărilor de securitate. De aproape jumătate de an Samsung este foarte rapid în lansarea actualizărilor, acum reușind să pună la dispoziție patch-uri chiar înainte de Google (chiar și în aprilie), uneori chiar înainte de începutul lunii. Pentru a vă face o idee, Samsung a lansat deja patch-uri la peste cincisprezece smartphone-uri, inclusiv seria Galaxy S21, seria Galaxy S10 și Galaxy Note 10 și pentru Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+.

Acum seria Samsung Galaxy S9 a primit ultima actualizare lunară, potrivit HDBlog. De acum înainte, de fapt, smartphone-ul va primi patch-uri trimestrial. De anul viitor, actualizările ar trebui să devină probabil bianuale. Pentru seria S9, acum se vorbește doar despre patch-uri de securitate, deoarece versiunea Android va rămâne cea cu Android 10 primită în februarie anul trecut.

Sistemul de operare Android a fost oferit inițial de Andy Rubin companiei Samsung. A fost refuzat de șefii Samsung! Google a cumpărat Android pentru 50 de milioane de dolari și l-a angajat pe Rubin ca prim-vicepreședinte al diviziei Mobile Google.

Sigur că cele două smartphone-uri mai pot primi încă actualizări lunare o perioadă. A fost cazul cu mai multe modele inclusiv seria Galaxy S8. Dar acest lucru nu este sigur. În funcție de ce vrea Samsung și câți utilizatori mai au aceste modele.

Samsung a dezvoltat un program de actualizare bine structurat. În funcție de vârsta dispozitivului, pot exista patch-uri de securitate lunare, trimestriale sau semestriale. Pentru majoritatea smartphone-urilor și tabletelor lansate începând cu 2019, actualizările de securitate vor fi garantate timp de cel puțin patru ani. Samsung a spus că mai mult de 130 de dispozitive vor fi afectate de această nouă politică.