Actualizarea Samsung din iulie: ce aduce și ce telefoane Galaxy o primesc

1417
Sursa Foto: via GalaxyClub.nl

Samsung a început să țină ritmul privind actualizările lunare. O nouă lună, o nouă actualizare de securitate. Așa cum se întâmplă acum este ceva normal, cu totul altfel decât cu ceva timp în urmă. Este normalitatea de care aveam nevoie pe telefoanele Samsung Galaxy.

Actualizarea care se va lansa pe diferite telefoane Samsung în luna iulie pare oarecum limitată. Prima parte a patch-ului din două părți constă în „doar” 24 de îmbunătățiri ale securității sistemului de operare Android. Acestea sunt îmbunătățirile pe care le va lansa Google în această lună pe mai multe telefoane cu sistemul de operare Android.

Un total de 37 îmbunătățiri pe telefoanele Samsung cu actualizarea din iulie

A doua parte a patch-urilor constă în remedii pentru adăugările proprii ale Samsung la software: aplicații și interfața proprie. În această lună sunt planificate să apară 13 îmbunătățiri. Un număr dintre acestea se referă la vechiul mod „Private Mode”, care există pe dispozitive cu Android 7 Nougat și Android 8 Oreo. De asemenea, este abordată o scurgere în software-ul Gear VR.

Modul privat – „Private Mode” este un mod în care protejați anumite conținuturi (cum ar fi imagini sau muzică) cu o parolă. Fișierele mutate în modul privat nu sunt afișate în vizualizarea normală. Modul privat este disponibil pentru fotografii, videoclipuri, muzică, înregistrări audio și fișierele mele.

Actualizarea de securitate este, de regula, un mic program prin care se face actualizarea altor programe. Prin acesta se rezolvă unele erori de funcționare ale programelor sau unele probleme de securitate informatică, vulnerabile în funcționarea telefonului. Programările actualizărilor variază în funcție de dispozitiv, de producător și de operatorul de telefonie mobilă.

De asemenea, vedem că Samsung rezolvă o problemă privind activarea sau dezactivarea Bluetooth-ului în dispozitivele cu Android 9. O altă problemă care va fi rezolvată este pentru pornirea încărcării pe dispozitivele cu Android 8.1 Oreo și Android 9. Samsung a menționat că nu toate problemele ce se rezolvă pot fi descrise în acest moment – din motive de siguranță, bineînțeles.

Oricine urmărește știrile despre actualizările de securitate, știe mersul problemelor. Dispozitivele Samsung vor fi împărțite în aproximativ trei grupuri. Primul grup constă în telefoane care sunt actualizate lunar și, prin urmare, aproape sigur primesc actualizarea din iulie. Acestea sunt:

  • Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e
  • Samsung Galaxy S9 și S9+
  • Galaxy S8 și S8+
  • Galaxy Note 8 și Galaxy Note 9
  • Samsung Galaxy A8
  • Galaxy A5 (2017)
Actualizarea din iulie va apărea cel mai probabil în partea a doua a lunii

În următorul grup găsim dispozitive care primesc ultimele actualizări de securitate trimestrial. În acest grup, întâlnim toate modelele pe care Samsung le-a lansat din 2017 și care nu sunt pe lista de mai sus. Unele dispozitive din această categorie au fost recent actualizate, dar Samsung Galaxy A6, Galaxy A6+ și Galaxy A9, printre altele, sunt acum pregătite pentru un nou patch.

Noile modele din seria Galaxy A 2019 sunt de fapt toate actualizate. Totuși ne așteptăm la o nouă actualizare pentru Galaxy A50 și, posibil, și pentru Galaxy A70. În seria Galaxy J, Galaxy J5 (2017) va primi și el cu siguranță această actualizare. Sperăm că Galaxy J5 va primi în curând upgrade-ul la Android 9, dar pare puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în iulie.

În ultimul grup, conform GalaxyClub, găsim dispozitive care primesc doar actualizări neregulate. Acestea se referă la modele non-top care sunt mai vechi de doi ani, tablete de dimensiuni medii diferite și modele mai vechi de trei ani. Samsung Galaxy S7 a primit recent o astfel de actualizare dar, trebuie să știm ghici în cafea pentru a numi un viitor astfel de dispozitiv ce va fi actualizat.

Este imposibil să ne pronunțăm cu privire la dispozitivul ce va fi primul care primește actualizarea din iulie – cu atât mai puțin când. Cele mai multe actualizări se desfășoară în a doua jumătate a lunii, deși dispozitivele sunt uneori actualizate mai devreme. Nu putem face decât să ținem degetul mijlociu peste arătător și să sperăm ca actualizarea vine cât mai repede.