Actualizarea de securitate din septembrie: ce face și cine o primește?

299
Actualizarea din septembrie
Sursă foto: GalaxyClub

Cu ceva întârziere Samsung a anunțat ce face actualizarea de securitate din septembrie 2023. Ca de obicei cu această ocazie publicăm și o listă a dispozitivelor care vor primi noua actualizare. Chiar dacă actualizarea majoră a Android 14 bate la ușă în continuare multe dispozitive Samsung primesc actualizarea din septembrie.

Noul patch de securitate Samsung constă din două părți. Doar 23 de remedieri fac parte din actualizarea Google din septembrie 2023, dintre care patru au fost marcate ca critice. Detaliile a trei CVE critice – Vulnerabilități și expuneri comune – rămân secrete pentru moment. Al patrulea se referă la o vulnerabilitate de securitate a procesoarelor Qualcomm. De exemplu, cele utilizate în seriile Galaxy S23, Z și A52 și unele modele Fan Edition.

De partea Samsung sunt remediate 35 de probleme diferite, potrivit GalaxyClub. Două dintre acestea sunt pentru aplicația Samsung Keyboard și două pentru lansatorul One UI Home. De asemenea, compania coreeană a lucrat la securitatea aplicației Meteo, a setărilor de blocare, la aplicației Mesaje, la Dual Messenger și la setările Sugestiilor inteligente.

Ce telefoane Galaxy primesc actualizarea de securitate din septembrie?

Iată lista telefoanelor Samsung care primesc cel mai recent patch în fiecare lună, bineânțeles și actualizarea de securitate din septembrie 2023:

 • Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra
 • Galaxy S22 / S22+ / S22 Ultra (se lansează acum!)
 • Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra
 • Galaxy S21 FE
 • Seria Galaxy S20
 • Galaxy S20 FE
 • Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3 / Galaxy Z Fold 2
 • Galaxy Z Flip 5 / Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Flip 3
 • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
 • Galaxy A54 / Galaxy A53 / Galaxy A52 / Galaxy A52s
 • Galaxy Xcover 5 / Galaxy Xcover 6 Pro

Nu există aproape deloc surprize aici, cu excepția unui singur dispozitiv. De acum înainte, Galaxy Z Flip 5G va primi actualizări doar trimestrial. În aceeași situație se află mai multe modele din seria Galaxy A. Unele dintre acestea sunt vor primi un nou patch, deoarece patch-ul actual are cel puțin trei luni în septembrie. Este vorba despre Galaxy A03, A04s, A13 5G, Galaxy A14 și Galaxy A14 5G, A32 și A32 5G și Galaxy M22 și M52.

Celelalte modele din seriile A și M au fost recent actualizate sau acum primesc actualizări la fiecare șase luni. Actulizările bianuale sunt aproape imposibil de prezis dacă vor primi o nouă actualizare într-o lună sau alta.

Toate modelele din seria Galaxy Tab S din programul de actualizare Samsung au momentan actualizări recente. Dar unele actualizări ale unui model Tab A sau Tab Active sunt, desigur, întotdeauna posibile.

Samsung nu are un program fix sau o dată previzibilă pentru lansarea unei actualizări de securitate. Dacă Galaxy dvs. primește patch-ul din septembrie, vă puteți aștepta la acesta cândva în următoarele câteva săptămâni. Nu ne îndrăznim să facem predicții exacte.