Actualizări: Galaxy S21 FE (octombrie) și Galaxy Z Fold 4 (septembrie)

229
Galaxy S21 FE si seria Galaxy Note 10 primesc actualizarea din iunie
Sursa foto: galaxyclub.nl

Samsung este preocupat acum de lansarea actualizării de securitate din octombrie, dar și septembrie, pe dispozitivele sale. Acum Galaxy S21 FE și Galaxy Z Fold 4 primesc actualizarea de luna aceasta, respectiv luna trecută. Samsung Galaxy S21 FE s-a alăturat acum seriei S21 care a primit corecția de securitate din octombrie 2022 de câteva zile. Este primul telefon care nu este emblematic dar primește actualizarea din octombrie. Actualizarea a fost lansată inițial în India atât pentru Galaxy S21 FE cât și pentru Galaxy Z Fold 4. Alte piețe vor urma probabil în scurt timp exemplul.

Noua actualizare pentru Samsung Galaxy S21 FE are versiunea de firmware G990EXXU3CVI8. Numărul firmware-ului ne spune că acesta este mai mult decât un simplu patch de securitate de rutină. Cu toate acestea, jurnalul de modificări este aproape steril și menționează doar securitate îmbunătățită și stabilitate mai mare a sistemului.

De asemenea, lipsesc detalii pentru corecția de securitate din octombrie 2022, așa că, în acest moment, aceasta este o actualizare puțin misterioasă pentru Samsung Galaxy S21 FE. Indiferent, ar trebui să îmbunătățească experiența utilizatorului, așa că ar trebui să o descărcați imediat ce apare pe telefon. Samsung nu a lansat încă detaliile actualizării de securitate din octombrie 2022.

Galaxy Z Fold 4 și Galaxy S21 FE primesc noi actualizări de securitate

Cele mai noi telefoane pliabile Samsung – Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4 – nu au primit actualizări în timp util. Spunem acest lucru, comparativ dispozitivele din generația anterioară și din seria Galaxy S. Abia acum Samsung a lansat actualizarea de securitate din septembrie 2022 pentru Galaxy Z Fold 4.

Cea mai recentă actualizare de software pentru Fold 4 vine cu versiunea de firmware F936BXXU1AVIH. Actualizarea are o dimensiune de aproximativ 1,4GB și se lansează în prezent în India, potrivit SamMobile. Alte țări și regiuni ar putea primi în curând actualizarea în următoarele câteva zile. Actualizarea din septembrie 2022 remediază zeci de vulnerabilități de securitate pentru aplicațiile mobile și tot ce aveți în telefon.

Aplicațiile mobile trebuie securizate deoarece procesează date personale, accesează informații sensibile și, în unele cazuri, permit controlul de la distanță al dispozitivelor. Cu cât fluxul de date prin aplicații este mai mare, este mai mare și posibilitatea de atacuri.

Utilizatorii de Galaxy S21 FE din India pot descărca cea mai recentă actualizare la primirea notificării. Dacă nu mai au răbdare pot verifica dacă actualizarea este disponibilă prin Setări -˃ Actualizare software și atingând „Descărcați și instalați”. Dacă sunteți un utilizator de Samsung Galaxy Z Fold 4 în India, urmați la fel pașii de mai sus.

Samsung Galaxy Z Fold 4 a fost lansat cu sistemul de operare Android 12L și interfața Samsung One UI 4.1.1. Smartphone-ul va primi patru actualizări majore de Android și până la cinci ani de actualizări de securitate în viitor.